Follow:
boeken, review

Boekenreview: Smaragdgroen (deel 3 Edelstenen trilogie) – Kerstin Gier

smaragdgroen

Ik kon niet wachten om het slot te gaan lezen van deze geweldige trilogie. Inmiddels is hij al een tijdje uit en heb ik ontzettend genoten van deze serie boeken. Vandaag mijn review/recensie over het derde deel. (kan wellicht spoilers bevatten als je de eerste delen nog niet hebt gelezen). Hoe gaat het verhaal over tijdreizigster Gwendolyn verder?

Smaragdgroen

Eigenlijk pas bij dit deel heb ik mijn ogen eens goed de kost gegeven om de cover te bekijken. Deze is werkelijk prachtig! Een waar kunstwerk!

Achterflap

“Gwendolyn Shepherd heeft het helemaal gehad. Met het stomme tijdreisgen waarmee ze is opgezadeld en met de geheimzinnigheid van de Wachters. Waarom vertelt niemand haar ooit iets? De reden dat ze per se naar dat verschrikkelijke bal in de achttiende eeuw moet, bijvoorbeeld. En Gideon kan ze al helemaal niet meer luchten of zien. Heeft hij zijn verliefdheid echt alleen gespeeld om de graaf van Saint Germain tevreden te houden? Ze besluit om samen met haar beste vriendin Leslie, de waterspuwergeest Xemerius en haar allang overleden opa op onderzoek uit te gaan. Dan gebeurt er iets waardoor Gwendolyns leven nog een keer op z’n kop wordt gezet. Een confrontatie met de graaf van Saint Germain is onvermijdelijk en Gideon is hierbij onmisbaar. Zullen ze samen het kwaad overwinnen? En zal het gebroken hart van Gwendolyn nog gelijmd kunnen worden?”

Wat was ik blij dat de waterspuwergeest Xemerius ook in dit deel weer van de partij was. Dit karakter geeft het boek zoveel dosis humor! Ik heb meerdere malen met een big smile op mijn gezicht zitten lezen. Zalig.

In dit laatste deel komt uiteindelijk alles op zijn plek terecht. Wederom weet Kerstin Gier op een fantastische wijze de lezer mee te nemen tijdens het tijdreizen van Gwendolyn en Gideon. Door haar beeldende manier van schrijven heb je als lezer het gevoel dat je erbij bent. De kostuums, de sfeervolle omgeving waar ze naartoe reizen, kamers en huizen, alles wordt geweldig omschreven. Dit geeft zoveel extra sfeer aan het verhaal!

Smaragdgroen

Wat mij wel hielp is om een klein lijstje bij te houden met bepaalde personages. Deze staan ook wel netjes achterin het boek vermeld, maar dan moest ik telkens in mijn boek bladeren. Een papiertje ernaast vond ik handiger. Door al het tijdreizen ben je wat sneller de draad kwijt in het verhaal. Dit lijstje hielp mij soms weer even om alles op een rijtje te krijgen in het verhaal.

Een hele leuke toevoeging aan dit deel vond ik het contact wat Gwendolyn heeft met haar overleden opa. Door haar mogelijkheid tot tijdreizen ontmoet ze haar opa diverse malen in het verleden. Dit vond ik ontzettend leuk bedacht! Ik zou willen dat ik dat ook zou kunnen!

Ook dit deel zit weer steengoed in elkaar. Het plot liet mij totaal verrassen en kwam voor mij echt uit de lucht vallen! Toen eenmaal alle puzzelstukjes op hun plek vielen werd het mij ook allemaal duidelijk en was het verhaal rond.

Smaragdgroen

De Edelstenen trilogie van Kerstin Gier is absoluut één van mijn favoriete series. Er zit zoveel in deze boeken om van te genieten, dat ik ze zeker nog een keer zal herlezen!

Informatie

Smaragdgroen Eindeloos Verliefd – Kerstin Gier

Uitgeverij Blossom Books

Paperback, 472 pagina’s

ISBN: 9789020679434

Prijs: 12,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel of online bij oa Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Spannend!

    april 15, 2018 at 07:43
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge