Follow:
boeken

Thuis in Trinity – Delia Parr

thuisintrinity

Hou je van verhalen die het leven in een dorpje weerspiegelen? Zoals Downton Abbey, Call the Midwife en series die daarop lijken? Dan is dit boek een absolute must! Deze trilogie, gebundeld in één dik boek, neemt je mee naar het plaatsje Trinity uit de 19e eeuw. Een periode waarin nog geen gebruik werd gemaakt van telefoons en internet maar er met paard en wagen berichten werden overgebracht. Even heerlijk terug naar de ‘kneuterige’ tijd van vroeger…

Achterflaptekst ‘Thuis in Trinity’

Thuis in Trinity vertelt het verhaal van Martha Cade, die de vroedvrouw is van Trinity en een weduwe met twee kinderen. Haar leven is allesbehalve makkelijk, helemaal wanneer haar dochter ervandoor gaat, de traditionele geneeskunde in twijfel wordt getrokken door een nieuwe dokter en er een nieuwe liefde ontluikt…

De vroedvrouw van Trinity (boek 1)

Vroedvrouw Martha Cade hoopt dat haar dochter, Victoria, in haar voetsporen zal treden, maar in plaats daarvan gaat ze ervandoor en dan staat Martha’s wereld plots op zijn kop. En tot overmaat van ramp arriveert er ook een nieuwe dokter in het stadje die een rechtstreekse bedreiging vormt voor haar baan. Martha kan zich niet herinneren dat haar geloof zo op de proef gesteld is…

De keuze van de vroedvrouw (boek 2)

Martha Cade doet haar best om een middenweg te vinden tussen haar roeping als vroedvrouw en de behoeften van haar familie. Want nu ze nog maar kortgeleden met haar dochter is herenigd, wil ze er voor haar zijn. Maar hoe moet ze precies met haar omgaan? En moet ze3 haar hart, dat ze al zo lang voor de liefde heeft afgesloten, opnieuw openstellen, of niet? Welke keuze is de beste?

Nieuwe kansen voor de vroedvrouw (boek 3)

Vroedvrouw Martha Cade heeft een besluit genomen: ze zal trouwen met Thomas Dillon. En dat is het begin van een veelbewogen seizoen in haar leven, vol met moeilijke uitdagingen. Martha zal dan ook elk beetje vertrouwen, moed en geloof dat ze bezit, nodig hebben om de obstakels op haar pad te overwinnen, op weg naar een ander leven vol nieuwe kansen.

thuisintrinity

Samenvatting

Ik heb dit boek niet aan één stuk gelezen. Na het lezen van het eerste en tweede boek las ik tussendoor even een ander genre. ‘Thuis in Trinity’ is namelijk een verhaal met ook “langzame” stukken in het verhaal. Daar kon ik erg van genieten, maar af en toe wat afwisseling vond ik wel prettig.

Het verhaal speelt zich af in Trinity, een gemoedelijk dorpje waar iedereen elkaar kent. Martha is voor haar tijd een zeer zelfstandige vrouw die haar eigen boontjes dopt. Ze werkt ontzettend hard, zet zich in voor de bewoners van Trinity en leeft voor haar geloof. Dit boek is uitgegeven door een Christelijke uitgeverij en valt ook onder de Christelijke boeken. Het geloof komt dan ook vaak aan bod in het verhaal maar niet op een dwingende manier.

De rode draad door alle drie de boeken heen is wel de hoop die Martha heeft. Hoop op de terugkeer van haar dochter. Hoop op een mooie afloop met haar relatie met Thomas Dillon. Hoop dat er een antwoord komt voor haar opvolgster als vroedvrouw. Ondertussen maak je als lezer ook kennis met een aantal inwoners van Trinity. Deze personages worden goed uitgediept en naarmate het boek vorderde had ik het gevoel dat het verhaal zich als een speelfilm voor mij afspeelde. Vooral de zusters van de bakkerij vond ik hele warme en mooie personages.

Ook wordt het werk van Martha veelvuldig in het verhaal verwerkt. Er zijn een flink aantal bevallingen in het verhaal en deze worden op de traditionele manier van vroeger beschreven. Het feit dat het verhaal zich afspeelt in de tijd zonder alle technische snufjes vond ik heel ontspannen lezen. Het ging vroeger niet makkelijker op bepaalde vlakken, maar het onderlinge saamhorigheidsgevoel is duidelijk voelbaar in het verhaal.

Verwacht geen mega spanning of heftige Plottwisten, maar een heerlijk verhaal om jezelf in onder te dompelen. Toen ik het boek (de drie boeken) eenmaal uit had merkte ik dat ik in de week daarna dat gevoel van warmte en genegenheid uit Trinity gewoon mistte. Het is echt een heerlijk ontspannen verhaal om bij weg te dromen.

Informatie

Thuis in Trinity – Delia Parr

Uitgeverij de Parel

Hardcover, 928 pagina’s

ISBN: 9789492408204

Prijs: €25,00

Verkrijgbaar bij de webshop van de uitgeverij (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge