Follow:
boeken

Insomnia – Jilliane Hoffman

Insomnia

De cover van deze thriller was het eerste waar ik voor viel. Ik hou van deze cover! Hij straalt mysterie uit en is stiekem ook best een beetje spooky. De achterkant van het boek bevat dezelfde afbeelding alleen heeft de uil zijn/haar ogen dan gesloten. Echt een prachtige uitgave. Maar een boek met een mooie cover maakt niet per definitie een goed boek natuurlijk… 😉

Achterflaptekst Insomnia

Wanneer de mobiele telefoon en de bebloede jas van de vermiste 17-jarige Mallory worden gevonden, is de politie in de hoogste staat van paraatheid. Mallory voldoet namelijk exact aan het profiel van de slachtoffers van de seriemoordenaar die zich in tweets aan de FBI ‘Handyman’ noemt. Als Mallory twee dagen later verward en bebloed wordt aangetroffen en zegt ontsnapt te zijn aan de Handyman is er aanvankelijk geen reden om aan haar verhaal te twijfelen. Of toch wel en heeft zij nu juist de aandacht op haar gevestigd en is zijn jacht nu pas echt begonnen?

Samenvatting

Ook al is dit het tweede deel uit (waarschijnlijk?) een serie met inspecteur Bobby Dees, je kan dit boek prima lezen zonder het eerste deel te hebben gelezen. ‘Doodsangst’ is het eerste deel waarin Jilliane Hoffman ons laat kennismaken met Bobby Dees.

In ‘Insomnia’ is de belangrijkste taak van inspecteur Bobby Dees om de Handyman te ontmaskeren. Deze seriemoordenaar heeft al verschillende slachtoffers gemaakt en is nog altijd voortvluchtig. Wanneer Mallory vermist raakt lijkt het er dan ook op dat de Handyman weer heeft toegeslagen. Mallory wordt echter twee dagen na haar vermissing gevonden en vertelt een warrig verhaal over wat haar is overkomen. Bobby Dees bezoekt Mallory in het ziekenhuis en twijfelt aan haar verhaal.

‘Insomnia’ splitst zich eigenlijk in drie delen. In het eerste deel maak je als lezer kennis met Bobby Dees en Mallory. Al meteen weet de auteur spanning op te wekken. Het mysterie rond de Handyman en wat er nou precies is gebeurd met Mallory zorgt ervoor dat het verhaal meteen een heerlijke vaart heeft.

Het tweede deel van het boek bouwt de spanning zich verder uit. Hierin volg je Mallory als volwassen vrouw die probeert haar leven weer een beetje op de rails te krijgen, maar vooral anoniem door het leven te gaan. Na haar valse bekentenis in haar jeugd heeft zij het niet makkelijk gehad. Door haar naam te veranderen en te verhuizen hoopt ze nu op een nieuw bestaan. Al snel merk je dat er toch iets niet helemaal pluis is. Een constante spanning rondom Mallory geeft je als lezer soms een onbehaaglijk gevoel. Door een aantal bijpersonages te introduceren en die nét voldoende uit te diepen hou je argwaan. Zijn deze personages wel wie ze beweren te zijn?

Het derde deel zorgt ervoor dat alles uiteindelijk samenkomt. Een climax en spannend einde zorgen voor een pareltje van een thriller. Alle losse eindjes komen bij elkaar. Je kan merken dat de auteur zelf officier van justitie is geweest want door de gedetailleerde omschrijving van het hele proces, en kloppende details, blijft deze psychologische thriller absoluut geloofwaardig. ‘Insomnia’ blijft boeiend van begin tot eind.

‘Insomnia’ heeft mij absoluut geboeid van het begin tot het einde. Ik kan niet wachten op het volgende boek met Bobby Dees!

Informatie

Insomnia – Jilliane Hoffman

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 384 pagina’s

ISBN: 9789026144455

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge