Follow:
gezin

Undercover, een spannend detective spel voor urenlang speelplezier!

“Mam! Dit is echt vet! Net een detective escaperoom, maar dan gezellig thuis.’ Nou, eigenlijk is dat een omschrijving in een notendop. Want dit spel, Undercover, is ook ontzettend vet. Het zet je aan tot logisch nadenken, je hersens laten kraken en out of the box te denken. Na het afronden van ‘de zaak’ wilden Amy en Fenna eigenlijk meteen aan een andere box beginnen. Razend enthousiast en urenlang zijn ze bezig geweest (zonder ruzie! Zeer bewonderenswaardig). Ik kan iedereen die houdt van een fikse uitdaging en raadsels, dit spel aanraden. Meesterlijk!

Crimibox: De zaak ‘Undercover’

Ik wist in eerste instantie niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. Ik hou van thrillers, kijk geregeld documentaires over (serie)moordenaars, noem het luguber, ik hou ervan. Ook Amy (mijn oudste) is dol op een beetje de creepy, duistere hoek van de misdaad, het zit waarschijnlijk in de genen. Zij was dan ook degene die al dagenlang aan het spel wilde beginnen. Maar we kozen voor het juiste moment. Het werd het einde van de middag, toen het al wat schemerig werd, afgelopen zondag…… (voel je de spanning al een beetje? haha)

Wanneer je de doos openmaakt stap je meteen een moordzaak in. Let the game begin!

Het spel

Allereerst al mijn complimenten voor de uitvoering. In, voor je gevoel, echte ‘vertrouwelijke’ enveloppen vind je al van alles. Bewijsmateriaal, verslagen, documenten, foldertje en foto’s van de crime scene. Super spannend!

Hoe begin je?

Wij moesten even kijken hoe het spel precies ‘begint’. Maar al snel kom je daar met elkaar achter. Je maakt namelijk niet alleen gebruik van alle items die in de doos zitten, je gaat ook heel veel online doen. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om online met fictieve bekende van het slachtoffer te chatten. Echt ontzettend gaaf gedaan. Zo kan je chatten met een vriend/ex-collega van het slachtoffer, met het lab om uitslagen van testen op te vragen etc etc. Dit interactieve gedeelte van de box is echt geniaal in elkaar gezet en maakt dit spel zo veel meer dan alleen een bordspel.

Ook zijn er op Facebook fake profielen van verdachten uit de zaak te vinden. Je gaat dus werkelijk op Facebook deze profielen bekijken op zoek naar informatie. Ook iets wat het werken aan deze moordzaak nét echt doet lijken. Amy en Fenna gingen er he-le-maal in op! (dit vond ik zelf ook heerlijk om te zien trouwens). Zelf heb ik half/half meegedaan omdat ik mij ook met de jongste moest bezig houden. Maar vooral de raadsels (codes bijvoorbeeld) vond ik zelf heel uitdagend.

Hoe verder…

Het spel Undercover bestaat uit een aantal levels. Je moet eerst antwoord geven op 4 vragen die je krijgt via de chat om verder te kunnen gaan om de zaak verder op te lossen. Dat is soms best pittig! Verwacht dus niet dat je dit spel in een uurtje hebt uitgespeeld hoor. Gemiddeld staat er wel een uurtje of 3 voor (Amy en Fenna zijn 5 uur intensief bezig geweest ;-))

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je even vastloopt. Dat hadden wij ook een keer. Geen paniek! Er is zelfs op Facebook een actieve groep van Crimibox waar je dan de vraag kan stellen of iemand je even verder kan helpen. Binnen een paar minuten kregen we al antwoord en konden we via een privéberichtje onze vraag stellen. Je krijgt dan weer even een hint (of meerdere) om weer verder in het spel te kunnen komen. Super goed georganiseerd dus!

Eindelijk, na ongeveer 5 uur, hoorde ik een hoop gejuich beneden (ik was de jongste op bed aan het leggen). Mijn dochters hadden de moordzaak helemaal opgelost. En ze vonden het fantastisch! Amy opperde zelfs dat ze misschien haar opleiding tot schoonheidsspecialiste maar moest opgeven voor een opleiding bij afdeling moordzaken….haha. Ik heb maar gezegd dat we eerst gaan voor een tweede box wellicht 😉

Informatie verkrijgbaarheid

Nou kan je misschien denken, pfff 30 euro voor een spel wat je wellicht maar 1 keer speelt omdat je de uitslag weet? Een uitje naar een Escaperoom met een aantal vrienden kost misschien net zoveel? Dit voelt als zo’n uitje kan ik je verzekeren. Wij gaan deze box overigens uitlenen aan diverse vrienden en familie, die staan te springen om het ook te spelen!

De Crimibox Undercover kost €29,99 en kan je oa bij Paagman bestellen.

Er zijn nog meer van dit soort boxen en ook “zaken΅ die je alleen online doet (dus zonder doos met items). Je vindt alle beschikbare andere “zaken” online bij Crimibox.

Een avondje (of middagje) vertier tijdens de Lockdown is dus verzekerd met deze boxen. Amy en Fenna kunnen niet wachten om te beginnen met een nieuwe zaak…..mijn kleine detectives 😉

Liefs Hilde

** Ik heb deze box ontvangen voor mijn blog van uitgeverij Lannoo **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge