Follow:
samenwerking

Wat doen we dit jaar met vuurwerk?

Bij veel mensen begint het vast al te kriebelen…vuurwerk kopen! Ik moet bekennen dat ik niet zoveel met vuurwerk heb. Ik vind het leuk om er een minuut of 5-10 naar te kijken, maar dan ben ik er klaar mee. Maar Andries daarentegen, die vindt het geweldig! Als jullie mijn blog al een tijdje volgen dan weten jullie wellicht hoe het vorig jaar ging. Gaan we het dit jaar weer zo doen? Een ritje richting Duitsland en héél veel euro’s armer?

Vuurwerk in Duitsland halen

Afgelopen jaar december was het tweede jaar dat Andries vuurwerk in Duitsland wilde halen. Het jaar daarvoor was hij samen met een vriend gegaan, maar afgelopen jaar wilde ik wel graag mee. Niet om het vuurwerk, maar zodat ik meteen een bezoekje aan de DM drogist kon brengen. En ik ging ook graag even mee omdat Andries bij het zien van al dat vuurwerk zichzelf niet echt in kan houden en het liefst meerdere karren vol zou gooien. Uiteindelijk werd het nog een hele berg en waren we flink wat euro’s lichter na een bezoekje aan de Aldi en de Lidl. En dan heb ik het nog niet eens over het bedrag wat ik bij de DM drogist uitgaf.

Het meest sneue van alles was nog dat Andries met Oud en Nieuw flink ziek was geworden en met hoge koorts al het vuurwerk moest gaan afsteken. Het was natuurlijk zonde om het allemaal niet te gebruiken! haha.

Dit jaar

Dit jaar hebben we besloten om het iets rustiger aan te doen wat het kopen van vuurwerk betreft. Want eerlijk is eerlijk, vorig jaar hadden we zoveel, na een uur stond hij nog af te steken met zijn ‘koortslijf’ en was ik samen met Thomas alweer naar binnen omdat het te koud was. Soms is kwaliteit toch belangrijker dan kwantiteit. 😉 Dus om nou weer een flink aantal uren in de auto te moeten zitten om helemaal naar Duitsland te rijden, met als gevolg dat er toch teveel geld wordt uitgegeven dan we hadden bedacht, nee dat gaan we dit jaar niet doen. We hebben besloten om gewoon in Nederland wat vuurwerk te halen/bestellen.

Wij zijn wel van het soort vuurwerk zonder knallen. Wij vinden het leuk om naar leuke kleuren en effecten te kijken, maar zodra er harde knallen bij komen kijken haken wij af. We zullen dit jaar dus zeker wat familievuurwerk aanschaffen.

Wij vieren het dit jaar, net als vorig jaar, bij mijn moeder thuis. We gaan dan altijd van te voren wat leuke spelletjes doen met prijsjes en op de achtergrond staat de Top2000 aan. Komt er een leuk liedje dan gaan we soms tussendoor even gek door de kamer dansen. Lekker wat drinken en flink wat oliebollen erbij en het feest is compleet. Vorig jaar was Thomas met Andries (die natuurlijk ziek was) nog even gaan slapen van te voren. Ik weet niet of we dat dit jaar op dezelfde manier gaan doen of dat we proberen Thomas op te houden. Is natuurlijk altijd wel een lange avond voor die kleintjes.

Vuurwerk budget

Ik vind elke euro al gauw teveel voor vuurwerk. Maar ja, dat vindt Andries weer van de aankoop van boeken. We spreken dus meestal van te voren wel een bepaald bedrag af wat er aan vuurwerk uitgegeven gaat worden. En als je goed rondkijkt kan je best voordelig vuurwerk vinden. Plus het feit dat de kinderen al gauw tevreden zijn met wat mooie sierpotten. Vorig jaar hadden we ook nog eens de mazzel dat naast ons vele mooie vuurwerk de buren van mijn moeder ook hadden besloten om een maandsalaris aan vuurwerk uit te geven. Zo hadden we in de straat echt een gigantische vuurwerkshow. (voor de liefhebber, ik was na een aantal minuten alweer richting de oliebollenschaal gewandeld).

Zo kan je ook pech hebben met vuurwerk. Toen ik klein was gingen wij elk jaar met de kerstvakantie met de hele familie van moeders kant naar een bungalowpark. Mijn oudste tante heeft 4 zoons en die waren toen in hun tienerjaren en verzot op vuurwerk. Zij kochten altijd voor honderden guldens aan vuurwerk. Eén jaar is er heel snel na het starten van het afsteken een rotje in de grote stapel vuurwerk terecht gekomen. Jullie raden het al, alles in één keer weg! Tja, voor mij de ideale manier om vuurwerk af te steken, lekker snel klaar! Haha. (maar zonde van al dat geld wat eraan uitgegeven was natuurlijk)

Hoe vier jij Oud en Nieuw?

Steken jullie vuurwerk af met Oud & Nieuw? En geven jullie er veel geld aan uit? Of vinden jullie het, net als ik, toch een beetje zonde van het geld?

Na de kerstdagen gaan wij wat dingetjes aanschaffen en we zullen er net zoveel van genieten als het vuurwerk wat wij vorig jaar uit Duitsland hadden meegenomen. 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Tuttebollekakkie

  Wij genieten van wat andere kopen maar om eerlijk te zijn mag t van mij zo gaan als in Australië. Een paar professionele vuurwerk shows in t land en verder een verbod. Zo n onnodige milieuvervuiling. Maar ook hier heeft manlief een stap gemaakt want hij reed ook al ieder jaar naar Duitsland ( en 20 jaar geleden zelfs Tsjechië ( lag t een jaar in de schuur). Ha ha ach ieder zijn ding! Fijne feestdagen!

  december 15, 2018 at 13:31
 • Reply Sense Effects

  Het is toch wel een dilemma. Wij hebben er de afgelopen twee jaar voor gekozen om een vuurwerkshow te bezoeken. Zeker de moeite waard!

  juli 25, 2019 at 18:21
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge