Follow:
boeken

A pinch of magic – Michelle Harrison

pinchofmagic

Met sommige boeken heb je meteen een herinnering wanneer je het boek ziet. Ik heb dat absoluut met dit mooie boek! De eerste keer dat ik met mijn moeder en zusje meeging voor een moeder/dochter weekendje naar Engeland kocht ik samen met mijn zusje dit boek bij de Waterstones. Het was op dat moment ‘Het boek van de maand’ in de categorie middlegrade. De mooie cover, blauwe sprayed edges en het verhaal sprak ons meteen aan. We kochten dit boek allebei en inmiddels heb ik het gelezen. Een boek wat online ontzettend goed ontvangen is en waar ik ook ontzettend van genoten heb!

Synopsis ‘A pinch of magic’

Three sisters trapped by an ancient curse.

Three magical objects with the power to change their fate.

Will they be enough to break the curse?

Or will they lead the sisters even deeper into danger…?

pinchofmagic

Samenvatting

Dit boek is op dit moment alleen nog in het Engels te krijgen. Toch zou ik dit boek absoluut aanraden, ook voor volwassenen. Het is natuurlijk een kinderboek, en daarom is het heel makkelijk te volgen in het Engels. Ben je van plan om meer Engelse boeken te gaan lezen? Dan is starten met een kinderboek helemaal een tip! En dan is ‘A Pinch of Magic zeker een aanrader!

In dit magische verhaal volgen we de drie zusjes Fliss, Betty en Charlie Widdershins. De drie zusjes wonen bij hun oma in Crowstone. Hun vader zit in de gevangenis en hun moeder is overleden. Hun leven speelt zich af in Crowstone en ze gaan nooit ergens anders heen. Waarom? Daar komen ze gauw genoeg achter…

A Pinch of Magic is zo goed omdat de karakters door Michelle Harrison levensecht zijn geschreven. Soms heb je boeken waar de personages vlak blijven en oninteressant. In dit boek is dat absoluut niet het geval. De personages komen tot leven tijdens het lezen. Betty is in dit boek een heuse heldin. Zij is het zat om in het bekrompen stadje te blijven en gaat stiekem met haar jongere zusje op pad om van het eiland af te gaan om een soort circus te bezoeken. Op de boot verschijnt opeens haar oma en worden ze weer mee naar huis genomen. Betty eist een verklaring van haar oma…

Haar oma neemt de drie zusjes apart en vertelt hun de legende die rondom hun familie hangt. Fliss blijkt al meer te weten en dat verklaart ook waarom ze de laatste tijd zo anders deed tegen Betty. Een tragische legende die Betty als een donderslag bij heldere hemel treft. De drie magische objecten die bij de legende horen zijn misschien in eerste instantie interessant en grappig, de reden waarom ze er zijn niet.

Betty is een grappig personage die heel sterk is. Fliss lijkt in het begin wat ijdel en afstandelijk, maar zij maakt echt de meest mooie transformatie door als personage! Het jonste zusje Charlie is nergens bang voor en wil met alles betrokken worden, ook al is ze nog maar 6!

De drie zusjes zijn van plan om de vloek te doorbreken, ook al moeten ze daarvoor de meest gevaarlijke dingen ondernemen. Met z’n drieën gaan ze het avontuur aan. Een avontuur die ontzettend spannend, gevaarlijk en eng is.

pinchofmagic

Conclusie

A Pinch of Magic is het eerste deel in een serie. Het tweede deel is al een tijdje geleden verschenen en ik heb gezien dat er ook al een derde deel in de maak is. Wat fijn!

A Pinch of Magic is één van de beste middlegrades met fantasy elementen die ik de afgelopen jaren heb gelezen. De opbouwende verhaallijnen, de mysteries die voor de lezer nog heel lang mysterie blijven, de groei in de personages zodat ze je allemaal dierbaar worden en de setting….Michelle Harrison beschrijft het eiland, het huis, de sfeer, de gevangenis….allemaal zó goed dat je als het ware het hele boek voor je ogen ziet afspelen. Je wordt in het verhaal gezogen en het laat je niet meer los!

A Pinch of Magic is een magisch verhaal voor jong en oud over vertrouwen, liefde, verdriet en bovenal MAGIE!

Prijs en informatie

Het voordeel van Engelse boeken is de prijs. Dat is één van de redenen waarom ik steeds meer Engelse boeken lees. Dit boek is dan ook heerlijk qua prijs. Bij Bookdepository is dit boek maar €8,87 (en gratis verzenden!). Ik denk dat de blauwe sprayed edges niet meer verkrijgbaar zijn, maar dat neemt niet weg dat dit boek een musthave is 😉

A Sprinkle of Sorcery

Dit is het tweede deel in de serie en hoop ik deze zomer te lezen. Ik kan niet wachten!!!

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat affiliate links; wanneer je via die linkjes een boek besteld bij Bookdepository besteld ontvang ik een kleine commissie. Voor jou is er geen verschil in prijs. Met deze commissie kan ik mijn site beter onderhouden. Bedankt! **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge