Follow:
hobby

Creatieve hobby? Begin een Bullet Journal of een planner!

Niets is zo rustgevend als heerlijk knutselen of fröbelen aan tafel. Vaak samen met Amy, lekker met een kop thee even plannen en werken aan de bullet journal. Een aantal jaren geleden was ik nog een, soort van professioneel, scrapbookster. Ik maakte mooie layouts voor tijdschriften en was dagelijks bezig met knippen en plakken. Inmiddels ligt dat alweer een tijdje achter mij, maar het werken in een planner of bullet journal vind ik nog steeds heerlijk om te doen. Even je hoofd leegmaken! En het is super makkelijk!!

Bullet Journal

Een Bullet Journal is eigenlijk gewoon een dik schrift waar je heerlijk je creativiteit in kwijt kan. Je kan helemaal zelf bepalen wat je erin schrijft, hóe je het erin schrijft etc etc.

Ik vond het leuk om mijn Bullet Journal helemaal in het teken van boeken te maken. Ik heb nu door het hele huis briefjes en kleine notitieboekjes liggen met daarin al mijn boekgerelateerde notities. ‘Welke boeken ik wil lezen in een bepaalde maand’, ‘Welke boeken ik moet lezen voor mijn deelname aan het Boek van de Maand team van mijn werk’, ‘Welke boeken ik graag zou willen kopen’, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Natuurlijk is een Boeken Bullet Journal de perfecte oplossing dus!

Iets wat onmisbaar is bij het werken in een Bullet Journal is een goede pen. Ik gebruik sinds kort deze Micron pen en die bevalt mij echt prima. Door de stipjes in de Bullet Journal kan je heel makkelijk met een lineaal mooie lijnen trekken. Een beetje spelen met het lettertype (veel voorbeelden op internet te vinden!) en je pagina opfleuren met washi tape en stickers, en je hebt een geweldige pagina in je Bullet Journal gemaakt. En het leuke is, er zijn geen regels! 😉

Werken in een planner

Naast mijn Bullet Journal heb ik ook nog een planner. Een grote agenda waarin ik niet alleen afspraken en notities schrijf, maar die ik ook leuk versier. Vooral washi tape is onmisbaar voor het opvrolijken van mijn planner.

Mijn moeder en jongere zus hebben dezelfde planner en we sturen soms foto’s of filmpjes van onze creaties naar elkaar. Zodra het weer mag gaan we een keer een dagje bij elkaar komen en gezellig in onze planners en Bullet Journals werken. Het klinkt misschien kneuterig, maar wij genieten volop van het creatief bezig zijn. Het maakt je hoofd echt even leeg!

Heel leuk om te gebruiken is een boekje zoals dit. Hierin staan allemaal geweldige plaatjes die je kan uitknippen en kan plakken in je Bullet Journal of planner. Deze Mijn Bullet Journal Scrapbook heb ik al meerdere malen gebruikt en fleuren mijn pagina’s helemaal op!

Maak je hoofd leeg

Het is echt heerlijk om even gedachteloos te werken aan een creatieve hobby. Je kan even helemaal opgaan in het plakken, knippen, tekenen en schrijven in een planner of bujo (afkorting Bullet Journal). Er zijn ook een heleboel filmpjes en voorbeelden online te vinden om je op weg te helpen als je even geen ideetjes hebt. Ik vind het heerlijk om boeken te lezen, maar lijstjes maken omtrent boeken vind ik net zo leuk. Daarom is voor mij het thema ‘boeken’ ideaal om in een bujo te gebruiken. Maar misschien vind jij een heel ander onderwerp leuk. Alles mag en kan! Maar je zal merken dat je ontspant en geniet van het werk.

Succes!

Liefs Hilde

** Ik heb deze producten ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge