Follow:
boeken

De jaagster – Kate Quinn

de jaagster

Boeken waarin de periode van het verhaal zich afspeelt rondom oorlogstijd vind ik altijd indrukwekkend om te lezen. De cover van het boek ‘De jaagster’ sprak mij ook erg aan. Duister, mysterieus en spannend. Een dikke pil wat zich afspeelt in 1946, kom maar op! Het boek Het Alice-netwerk van dezelfde auteur Kate Quinn heb ik ook verslonden. Ik stond daarom te springen om dit boek te lezen!

Synopsis ‘De jaagster’

Het is 1946. De Britse oorlogscorrespondent Ian Graham is erop gebrand de vrouw te pakken te krijgen die bekendstaat als die Jägerin – de jaagster. De vrouw heeft gruwelijke misdaden gepleegd, maar daarnaast wordt Ian gedreven door een heel persoonlijke reden. Het lijkt een onmogelijke opgave om haar te vinden, tot hij Nina Markova ontmoet, een Russische pilote die tijdens de oorlog in vijandelijke handen viel maar wist te ontsnappen. Zij is de enige die ooit oog in oog heeft gestaan met de jaagster en het heeft overleefd.

Ondertussen maakt de zeventienjarige Jordan in Amerika kennis met de nieuwe verloofde van haar vader, een vrouw met een licht Duits accent en een verleden waarover ze niet wil praten…

de jaagster

Samenvatting

Dat Kate Quinn kennis van geschiedenis heeft is duidelijk. Ook dit verhaal is weer een realistische weergave van de periode rondom de Tweede Wereldoorlog. Door het verhaal heen zitten elementen verweven die ook nog eens gebaseerd zijn op waargebeurde feiten.

In dit boek volgen we drie belangrijke personages die telkens aan bod komen in verschillende hoofdstukken. Zo volgen we Jordan in de periode net na de oorlog. Een jonge vrouw met een vriend. Jordan woont met haar vader in Amerika en is verzot op fotografie. Het liefst zou ze daar haar werk van maken. Tijdens het lezen van Jordans’ verhaal leer je ook veel over de vader en zijn nieuwe verloofde. Een vrouw waar Jordan niet al te fijne gevoelens bij heeft.

Ook volgen we Nina. Een jonge stoere vrouw die nergens bang voor lijkt te zijn. Haar volgen we aan het begin van de oorlog waarin het leven niet makkelijk was. Nina wil pilote worden en zet alles op alles om haar doel te bereiken. De spannende en bovenal gevaarlijke vluchten die Nina moet maken worden heel gedetailleerd beschreven. Van alle personages vind ik dat je Nina het beste leert kennen.

Ian is een man met veel wrok en heeft een doel, de jaagster vinden. Voor hem heeft dit een zeer persoonlijke lading en dat merk je als lezer aan alles. Koste wat kost zal hij die vrouw vinden en gerechtigheid zien. Het jagen op nazi’s geeft hem nog niet de voldoening die hij wil, de jaagster is zijn ultieme doel.

Deze 3 personages komen tijdens het verhaal uiteindelijk bij elkaar. Wat hebben ze met elkaar gemeen?

Het verhaal leest super snel en neemt je mee in de zoektocht naar de vrouw die verschrikkelijke moorden heeft gepleegd. Ook al heb je als lezer wel een idee welke kant het verhaal opgaat, toch blijft het boeien. Uiteraard loopt het verhaal toch weer nét iets anders dan je wellicht zelf had bedacht.

Conclusie

Het verhaal heeft mij veel leesplezier bezorgd. Iets wat ik altijd erg belangrijk vind. Ik wilde het boek ook telkens weer oppakken en was nieuwsgierig hoe het zou aflopen. De auteur heeft duidelijk zeer uitgebreide research gedaan en dit zorgt ervoor dat het verhaal goed opgebouwd is en ervoor zorgt dat het geloofwaardig blijft. De jaagster is een boek waar je van zal genieten!

de jaagster

Informatie

De jaagster – Kate Quinn

Uitgeverij Harper Collins

Paperback, 512 pagina’s

ISBN: 9789402703429

Prijs: €20,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge