Follow:
boeken

De school voor afgeschreven kinderen – Joanna Goodman

Zoals ik onlangs al schreef liggen er flink wat boeken te wachten om een recensie over te schrijven. Dus hopelijk hebben jullie allemaal boeken gevraagd voor kerst en komen deze recensies goed van pas ;-). Vandaag een roman die ik ontving van Uitgeverij de Fontein. Een verhaal over kostscholen, doofpotaffaires en geheime relaties. Een boek wat je in één adem uitleest!

Synopsis ‘De school voor afgeschreven kinderen’

Met alle geld van de wereld kan je geen geluk kopen…

Dankzij een studiebeurs kan Kersti naar een prestigieuze kostschool waar de rich and famous hun kinderen heen sturen omdat ze hun ouders in de weg lopen. Daar raakt Kersti bevriend met de populaire Cressida. Als Cressida van een balkon valt – springt? geduwd wordt? – stopt de school de affaire in de doofpot. Schandalen kosten immers geld.

Twintig jaar later ziet Kersti’s leven er heel anders uit. Ze is een bestsellerauteur, getrouwd en lijkt alles perfect voor elkaar te hebben. Maar haar huwelijk is in zwaar weer beland, en als Kersti wordt uitgenodigd als gastspreker voor een schoolreünie, grijpt ze die kans op afleiding met beide handen aan. Ze is vastbesloten om eindelijk de waarheid over Cressida’s val te achterhalen. Waarom was Cressida zo geobserdeerd door een verhaal over een geheim genootschap? En waarom kan Kersti dit niet loslaten?

Samenvatting

Een verhaal wat gaat over kostscholen, intriges, vriendschappen en mysterieuze gebeurtenissen klinken mij als muziek in de oren! Daarom was ik ook heel blij om aan dit boek te beginnen, en het heeft mij zeer verrast.

In dit boek volgen we Kersti. Die inmiddels een bekende auteur is en flink wat privéproblemen heeft te verwerken. De uitnodiging van de reünie komt eigenlijk als geroepen. Met haar partner zit ze even op een dood punt qua mening over het ouderschap en een brief van een oud klasgenoot geeft nog meer reden om de uitnodiging van de reünie te aanvaarden.

Door tijdsprongen in het verhaal lees je zowel over de tijd op de kostschool als twintig jaar later, wanneer Kersti teruggaat naar Zwitserland. Door deze tijdsprongen leer je zowel Kersti als Cassandra heel goed kennen. Het verhaal leest heel goed weg en door kleine stukjes informatie probeer je als lezer de vragen rondom de val van Cassandra te ontrafelen. Door de toevoeging van het mysterieuze genootschap van vroeger, de mysterieuze lover van Cassandra en bepaalde personages die zich “vreemd” gedragen wordt dit verhaal extra interessant.

De plottwist op het einde vond ik zeer goed en onverwacht. Een fijne roman waar ik oprecht van genoten heb!

Informatie

De school voor afgeschreven kinderen – Joanna Goodman

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 336 pagina’s

ISBN: 9789026144141

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel, oa bij Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge