Follow:
boeken

De tattooverzamelaar – Alison Belsham

de tattoo verzamelaar

Een seriemoordenaar die zijn slachtoffers uitkiest op basis van hun tattoo, count me in! Ik kreeg dit boek een tijdje geleden opgestuurd, en inmiddels is het ook al een tijdje uit, maar nu eindelijk tijd om de recensie te schrijven. De omschrijving en cover hadden mijn aandacht meteen. En als je het boek nét uit hebt, en ook in het bezit bent van tattoos (net als ik) dan kijk je wel een paar keer extra over je schouder…

Achterflap ‘De tattooverzamelaar’

Een politieagent krijgt zijn eerste moordzaak

Een tatoeëerder met een dodelijk geheim

En een verknipte seriemoordenaar scherpt zijn messen, klaar om opnieuw te doden

Wanneer Marni Mullins, een tatoeëerder uit Brighton, een gevild lichaam ontdekt, heeft de onlangs gepromoveerde inspecteur Francis Sullivan haar hulp nodig. Er loopt een seriemoordenaar rond die de tatoeages van de lichamen van zijn slachtoffers afsnijdt terwijl zij nog leven. Marni kent de tattoowereld als geen ander, maar heeft zo haar eigen redenen om de politie te wantrouwen. Ze achterhaalt de identiteit van het volgende slachtoffer, maar zal ze het aan Sullivan vertellen of gaat zij zelf achter de tattooverzamelaar aan?

de tattoo verzamelaar

Samenvatting

Noem het ironisch, maar de tatoeëerder Marni vindt in het begin van het boek het gevilde lichaam van het slachtoffer van de seriemoordenaar. Op deze manier raakt Marni betrokken bij het politieonderzoek die wordt geleid door Francis Sullivan. Francis wil zich bewijzen aangezien dit zijn eerste zaak is en hij absoluut niet wil falen. Omdat Marni bekend is met de tattoowereld besluit Francis haar bij het onderzoek te betrekken, hij heeft haar kennis nodig! Tóch is Marni niet heel erg gewillig om de politie te helpen, daar heeft zij zo haar redenen voor.

Tussen de hoofdstukken zijn bepaalde stukken cursief gedrukt, dit zijn de hoofdstukken vanuit de moordenaar gelezen. Dit geeft toch telkens een klein stukje meer duidelijkheid over de gedachtegang van de moordenaar. Dit zorgt voor extra mysterie rondom het verhaal.

Verder lees je vooral vanuit Marni en Frances. De personages van Marni en Frances worden voldoende uitgediept en je leert ze daardoor ook goed kennen. Door de wisselingen tussen de personages word je constant geslingerd tussen bepaalde gedachtes en karaktereigenschappen. Wat in mijn ogen zeer verfrissend en verhelderend werkt. Vanuit verschillende perspectieven lees je de gedachtegangen over de moordenaar. Hierdoor ga je als lezer ook je eigen beeld over de moordenaar vormen.

Naarmate er meerdere slachtoffers vallen begint Marni een rode draad te ontdekken in de slachtoffers. Maar is ze op tijd om Frances hierover in te lichten en ervoor te zorgen dat hij haar ontdekking ook zal beamen?

de tattoo verzamelaar

Conclusie

De Tattooverzamelaar is het debuut van Alison Belsham en daar mag ze absoluut trots op zijn! Ik zie dit boek nog wel verfilmd worden want het is spannend van begin tot eind. Het plot is verrassend en sterk. Een geweldige thriller om te lezen!

Informatie

De tattooverzamelaar – Alison Belsham

The House of Books

Paperback, 336 pagina’s

ISBN: 9789044353884

Prijs: €21,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge