Follow:
diary

Hillybilly’s Diary #39

Terwijl ik dit tik hebben de kids bijna vakantie. Ik kijk er zo naar uit! Lekker rustig aan doen in de ochtend, gezellig spelletjes doen. Afgelopen week waren ook al leuke dagen, kijken jullie mee?

Maandag

Tweede Paasdag! Dus nog een lekker extra dagje vrij. De meiden wilde heerlijk rustig aan doen, dus dat deden we lekker. We namen een uitgebreid laat ontbijt:

De kinderen vinden dit altijd geweldig! Lekker smullen. Ik besloot vandaag te beginnen met mijn Novashops dieet. Dus ik moest mij beperken tot dit:

In de middag ging ik met de meiden nog Kolonisten. Heerlijk zo’n dagje!

Amy en Fenna hadden geen hockey, dus we konden heerlijk een filmpje kijken en ontspannen. Het voelde al bijna als vakantie!

Dinsdag

Vandaag moest ik met Thomas onder schooltijd naar de schooldokter. Op sommige vlakken ben ik een beetje sceptisch als het om consultatiebureaus en schooldokters gaat ( bepaalde ervaringen 😉 ), maar we zijn uiteraard gegaan.

Hij is goedgekeurd! Ik moest wel even lachen. Thomas is 122,5cm lang en 24,5 kg. Kreeg ik toch nog wel even te horen dat hij wat zwaarder is dan gemiddeld, niet teveel om mij zorgen over te maken, maar ze wilde het wel even melden. What?! Thomas zat voor haar in zijn onderbroek ( dat moet natuurlijk bij bepaalde onderzoeken ), hij is serieus een iel ventje. Waar zou hij te zwaar zijn? Serieus?! Gelukkig kan ik het daarna van mij af laten glijden, maar draven we niet een beetje door?

Ik, daarentegen, ben wel te zwaar voor mijn lengte. Ik heb hier al wat over geschreven natuurlijk. En zal ook maar even eerlijk zeggen waar het op staat. Ik ben 1,67 ( ik oog langer, I know 😉 ) en woog afgelopen weekend 84 kilo. Way too heavy! Dus ben druk met mijn eiwitdieet bezig, af en toe is het best pittig hoor! Maar het schijnt minder erg te worden, het hongergevoel. Mijn lunch bestond vandaag uit een pannenkoekje uit het Novashops dieet en de speciale jam. Erg smakelijk!

En ondanks de extra kilo’s die er nog afmoeten ben ik nog steeds a happy woman! Zeker in mijn geweldige kleding van Tante Betsy. I love it!

In de middag had ik nog een gesprek op school met Thomas juf en de IB’er. We zijn er nu over uit dat Thomas nog een jaartje blijft kleuteren. Zo opgelucht! Ik roep dat al een jaar en nu is het definitief. Kan hij heerlijk groeien in zijn zelfverzekerdheid en zijn woordenschat vergroten. Top!

Woensdag

Vandaag niet heel veel bijzonders. Ik mocht wel een heerlijk tussendoortje bij het dieet!

Zeker met dit soort lekkernijen is het dieet goed vol te houden!

Mijn lunch was een smoothie:

Andries ging met Thomas naar judo omdat ik toch wat hoofdpijn kreeg. Meer drinken denk ik. Ik ging ook ontzettend vroeg naar bed. Hoort even bij de eerste fase van het dieet gok ik. No worries!

Donderdag

In de ochtend ging ik mee met Thomas’ klas naar de kinderboerderij. Ik heb dat met de meiden ook gedaan, dus had ik mij weer opgegeven als hulpmoeder. Thomas vond het fantastisch! Vooral de lammetjes.

Daarna reed ik naar huis en ging heerlijk even ontspannen Netflix kijken. 13 Reasons Why….geweldig! In de middag liep ik met de meiden het krantje en ging Andries daarna met ze naar hockey zodat ik kon koken. Ook tikte ik nog snel een artikel over de nieuwe jurkjes online bij Tante Betsy

Andries ging voetbal kijken, dus besloot ik in bed nog even op mijn mobiel Netflix te kijken en daarna lekker te gaan slapen.

Vrijdag

In de ochtend hielp ik mee met de Koningsspelen. Ik geef mij eigenlijk altijd wel op als hulpmoeder, en achteraf heb ik daar weleens spijt van, maar ja. Thomas is de jongste, nú kan het nog denk ik dan maar. Gelukkig bleef het droog! Wel waren de kids rond 10 uur al doodmoe 😉

Ondertussen genoot ik ook nog van de mooie bomen.

Na het helpen deed ik boodschappen en genoot ik thuis even van een aflevering Gilmore Girls op Netflix.

Bijna vakantie!!! Yay!!!

In de middag genoten we allemaal van het idee dat het lekker vakantie was en hingen heerlijk op de bank. In de avond ging ik met Thomas op de fiets naar zwemles.

Hard gefietst kan je wel aan mijn hoofd zien, whahaha.

In de avond mocht ik nog een puddinkje van mijn dieet. Ik heb toch echt wel mijn moeilijke momenten, maar ja, het is voor een goed doel.

In de avond had Amy nog club van de kerk en keken de meisjes daarna The Voice af. Daarna gingen we eigenlijk allemaal lekker naar bed. Ik kreeg ook iets teveel trek, dus kon ik maar beter gaan slapen haha.

Zaterdag

Vakantie! Daar namen wij het van. We deden in de ochtend rustig aan. Beetje rustig op gang komen noem ik het maar. 😉

Ik steekte mij vandaag in het rood. Het is vandaag de trouwdag van mijn opa en oma. Als mijn opa begin deze maand niet was overleden waren ze vandaag 75 jaar getrouwd! Mijn opa hield ontzettend van rood, daarom speciaal een rode jurk van Tante Betsy aangedaan vandaag.

In de middag gingen we met z’n allen op de fiets naar de markt. We namen allemaal heerlijke dingen mee, helaas mocht ik er niks van eten, boehoeeeee!

Daarna nog even spelen in de speeltuin.

Hierna speelde ik met de meiden nog een potje Kolonisten en keken we in de avond een film. Een geslaagde eerste dag!

Zondag

Na een kort nachtje ( Thomas hield mij veel wakker ) gingen we naar de kerk. Hierna reden we door naar mijn vader en bonusmoeder, zij gaan op vakantie dus we namen even een soort “afscheids-bakkie”. Was even gezellig.

Eenmaal thuis dook ik even mijn bed in voor een dutje, ik was té moe!

Daarna kon ik er weer even tegenaan! Zo blij trouwens met mijn nieuwe spijkerjasje die ik opgestuurd kreeg van Sans-online! Binnenkort een review online!

Ook genoot ik van een heerlijk oogmasker vandaag. ( ook review binnenkort ). Ik zie namelijk op foto’s en in de spiegel flink wat lijntjes rond mijn ogen, dus die moeten we even aanpakken!

We aten allemaal restjes, dus ideaal! Tafel vol met hapjes en iedereen kon pakken wat hij wilde. Ik at natuurlijk iets uit de doos van Novashops. In de avond lekker tv en ontspannen.

Wat hebben jullie voor leuks op de agenda staan deze week?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

24 Comments

 • Reply Chantal | Capital Monday

  Wat een heerlijke week! Ik ben ook gek op kolonisten en wij hebben net de serie 13 Reasons why ontdekt. Zo verslavend. xxx
  Chantal | Capital Monday onlangs geplaatst…Let memories last for ever! | Fotofabriek.nlMy Profile

  april 24, 2017 at 08:29
 • Reply Linda

  Jaah! 13 reasons why, echt een goede serie. Beetje stom om te lezen dat Thomas een beetje te zwaar is! Op de foto’s komt hij zeker niet over als een te zwaar kind, eerder wat aan de iele kant, zoals jij zelf schrijft. Heerlijke week achter de rug en nu lekker genieten van de vakantie!

  april 24, 2017 at 08:48
 • Reply Sabrina

  wat een leuke week! Hier nog een fan van kolonisten 🙂

  april 24, 2017 at 08:57
 • Reply Thomas Culinair

  Leuk zo’n weekverslag. Ik moet kolonisten ook maar weer eens uit de kast halen, te lang niet gespeeld en altijd leuk om te spelen!

  april 24, 2017 at 09:06
 • Reply mieke | mieksmind

  god gevuld weekje hilde! 13 reasons why ben ik ook aan het kijken..heb hem bijna afgekeken in 1 week hah a

  april 24, 2017 at 12:14
 • Reply marleen

  Aaah wat een gezelligheid! Echt prachtig nu al die bloesem he! Het mag van mij altijd voorjaar (met een graadje of 20) zijn! 🙂

  april 24, 2017 at 12:35
 • Reply Annette

  Ik benieuwd wat je van de oogpads vond, bij mij zat er zoveel serum in kon mijn hele lijf er wel mee insmeren. Dat heb ik niet gedaan maar wel mijn hele gezicht. Toch zonde anders 🙂

  april 24, 2017 at 14:01
 • Reply Dhini

  Wat heerlijk weekje en leuke foto`s allemaal. Ik ben benieuwd naar de oogmasker

  april 24, 2017 at 14:16
 • Reply Quinty

  Wat leuk! Kolonisten van Catan speelde wij vroeger ook heel vaak. Echt een leuk spel hihi, je brengt me op ideeën
  Quinty onlangs geplaatst…MY WEEK IN PICTURES #3My Profile

  april 24, 2017 at 14:22
 • Reply Mariëlle | Me-licious

  Wat een heerlijk week. Zal wel even wennen zijn geweest met het idee, maar maybe kwam daar je hoofdpijn ook vandaan? Alle afvalstoffen moeten uit je lichaam… Haha ik moest ook wel lachen om het feit dat het consultatiebureau je zoon te dik vind… Ik weet niet waar dat vet zit, maar misschien heeft hij zware botten? Zie het maar als een richtlijn, als je je als ouder over alles druk moet maken wat een ander zegt? Dan heb je echt geen leven meer. Vaak weet een moeder wat er mis is met haar zoon/dochter. Het spijkerjasje van sans vind ik trouwens vet stoer! Daar kan je binnenkort lekker van genieten met het mooie weer!
  Mariëlle | Me-licious onlangs geplaatst…Win jij één van deze 3 paar oorbellen voor Moederdag?My Profile

  april 24, 2017 at 14:58
 • Reply Natascha

  Is Thomas te zwaar? Whoo, ik snap dat ook niet hoor. Ik kreeg vorige week te horen dat Tess te licht was maar ook dat begreep ik niet. Zegt ook zoveel, die gemiddelden 😉

  april 24, 2017 at 15:23
 • Reply Anja

  Ik zou me niet te druk maken om gewicht, gewicht zegt ook niet alles (geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen). Gewicht kan ook komen door spiermassa enz. Leuke week gehad zo te lezen.
  Anja onlangs geplaatst…Top 10 Moederdag cadeau ideeën en tips (speciaal voor de mannen)My Profile

  april 24, 2017 at 16:42
 • Reply Joandi Loes Tholen

  Jeetje Thomas te zwaar! Please woman get a life. Dit soort mensen creëert dus het probleem in de maatschappij waardoor kinderen her en der eetstoornissen krijgen. Ik hoop dat ze dan zelf ook wel een heel fijn figuurtje had..

  april 24, 2017 at 16:45
 • Reply Babs

  Ik was ook geen fan van consultatiebureau’s en dergelijke. Die adviezen die zij soms geven.. het zal vast, dacht ik vaak.
  Succes met je dieet, ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Ik weeg met mijn 1.60 ook te veel (65kg) en dat mag 10 kilo minder zijn van mij. Het ziekenhuis was weer blij dat ik weer goed at en toen ik zei dat ik ook veel snoepte zeiden ze: “Goedzo!”hahahaha!

  april 24, 2017 at 18:05
 • Reply chucky1012

  Leuke en super gezellige week 😉
  Goed van jou dat jij gaat afvallen dmv het speciale dieët.

  april 24, 2017 at 18:16
 • Reply Yvonne

  Wat een volle week, ik hoop dat je nog wat leuke ideen hebt voor je kids tijdens deze vakantie. Ik zie het dan vast voorbij komen.

  april 24, 2017 at 21:00
 • Reply Sarah

  Leuk om zo’n inkijkje te hebben in iemands anders z’n gezin!! Grappig wij spelen ook regelmatig de Kolonisten! Leuk gezin! Al moet ik wel zeggen dat ik er ook echt wel na uitkijk als de kids weer naar school gaan en ik de ochtend ff voor me zelf heb

  april 24, 2017 at 22:17
 • Reply Robin Valentine

  wat zie je er mooi uit! leuk je tante Betsy kleding! en dat paas ontbijtje looks yummy.

  april 24, 2017 at 22:28
 • Reply Anne

  Wat onwijs leuk om deze manier met jou mee te kijken en je zo iets beter te leren kennen. Zo’n dieet lijkt me niet niks, succes meis!
  Anne onlangs geplaatst…Avocado ei salade (+ doe het zelf video)My Profile

  april 25, 2017 at 07:55
 • Reply Susan van 365daysofhappytantebetsydresses

  Hey lieverd knap van je hoor dat dieet, dat is echt niets voor mij zoiets. Maar hier mogen wel wat kilo’s kwijt, maar beetje bij beetje kom ik er wel. Oh ben vandaag een beetje leeg, net ook bij de praktijkondersteuner geweest en me laten doorverwijzen. Ik geloof dat ik vandaag gewoon eens heerlijk ga netflixen en helemaal niks doen, kost toch energie niet lekker in je velletje zitten. Maar gelukkig houdt Tante Betsy ons op de been en helpt dit ons fantastisch uit te zien. Hier dus een ik doe rustig aan weekje en donderdag naar Maastricht naar de Koningsdag markt. Dikke knuff!
  Susan van 365daysofhappytantebetsydresses onlangs geplaatst…Who is the lucky Tante Betsy girl?My Profile

  april 25, 2017 at 12:53
 • Reply Paula

  Leuke week! Dat paasontbijt ziet ook heel goed uit. 🙂

  april 25, 2017 at 13:41
 • Reply Gwen

  Ziet eruit als een leuke week!
  En succes met het dieet!

  april 25, 2017 at 15:21
 • Reply Dyonne Bakker

  Wat een leuk weekverslag! Ik ben ook echt verslaafd aan Netflix en heb 13 Reasons Why al helemaal uitgekeken. Wat een mooie bloesem! Ik hou van het voorjaar. Van mij mag het elke dag wel mooi weer zijn haha. Veel succes met je dieet!

  april 25, 2017 at 16:05
 • Reply Maikel

  Wat een leuke diary! Ik word helemaal blij van dat maskertje

  april 26, 2017 at 09:24
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge