Follow:
diary

Hillybilly’s Diary #66

Herfstvakantie! En wat een prachtige dagen kregen we nog deze week zeg, super. Amy werd 13 jaar, wat een drukte van belang was. Ook moest Amy al beginnen met leren voor de proefwerkweek, ik hielp haar daar flink mee. En wat deed ik nog meer?

Maandag

Vandaag een luie dag. Amy moest bijkomen van kamp en hing lekker lui op de bank. Ik deed wat boodschappen en begon alvast flink op te ruimen in huis voor woensdag. Kan het maar beter gedaan hebben toch? 😉

Dinsdag

Amy wil al een hele tijd een helix piercing. Aangezien ik zelf op jonge leeftijd ook al mijn oren vol had heb ik hier niet echt problemen mee. Dus de dag voor haar verjaardag, reed ik met de kids naar Voorschoten. Op naar een piercingshop!

Amy bleef heel koel onder de hele behandeling. Ze vond het reuze meevallen. Na het zetten gaat de plek toch best pijnlijk worden, maar dat weet ze. Alles over voor een helix!

Eenmaal thuis zijn we begonnen met het versieren van de kamer. Woensdag verwachten we een hoop visite, dus een feestelijke kamer is dan natuurlijk extra leuk!

Woensdag

Amy jarig! Mijn oudste dochter gewoon alweer 13! Wat vliegt de tijd!

In de ochtend deden we natuurlijk cadeautjes. Amy was dolblij met al haar gekregen spulletjes. Kleding, make-up, geld, ze is reuze verwend!

Ik ging met Fenna in de ochtend nog even langs de huisarts. Ze hoest al meerdere weken en het houdt maar niet op. Helaas geen kuurtje. Ze heeft wel weer een nieuwe puffer gekregen en een speciale neusspray. Hopen dat het daar wat beter mee gaat.

In de middag kreeg Amy 8 vriendinnen over de vloer. Ik ben toen met Thomas maar dekking gaan zoeken buiten in het zonnetje 😉

Het was zalig! Amy heeft volgens mij nog nooit zulk mooi weer op haar verjaardag gehad.

Eenmaal thuis namen de meeste vriendinnen afscheid en keerde de rust ietsjes terug. 1 Vriendin bleef logeren. Helaas stortte Amy in de avond finaal in. Oververmoeid door alle drukte en het weinig slapen in de vakantie begon zijn tol te eisen.

Even stomen in de hoop de luchtwegen weer wat vrij te krijgen. Het logeerpartijtje werd zo wel wat minder actief ( vond ik niet zo heel erg, ik was ook uitgeteld haha ).

Donderdag

Amy, Fenna en het logeetje gingen naar Drievliet. Amy was nog niet helemaal opgeknapt, maar ik vond toch dat ze nog even van het lekkere weer moest genieten. Paracetamol erin en hup!

Ik werd alleen in de middag gebeld dat Fenna niet lekker was. Ok, kon ik op en neer om Fenna te halen. ( oorzaak: oververmoeid ). Toch apart dat mijn kids gewoon letterlijk ziek kunnen worden van oververmoeidheid! Amy werd rond 5 uur thuisgebracht. Die kon je ook opvegen. De rest van de dag bestond daarom ook uit: hangen!

en restjes taart opeten 😉

Vrijdag

Amy en Fenna sliepen ontzettend lang uit. Hadden ze blijkbaar nodig ;-). Amy moest vandaag écht stappen maken met leren. Ze heeft over 1,5 week proefwerkweek en moet echt wat goede cijfers halen. Ik help haar zoveel mogelijk mee door schema’s te maken, overhoren en toetsen te maken voor haar.

Ik genoot vandaag ook wel even van de rust en speelde mijn Dragon Mania Spel. ( nog steeds verslaafd, sorry! )

Amy sloeg hockeytraining even over omdat ze het nog erg benauwd heeft. Wel ging ze naar club van de kerk. Fenna en ik keken the Voice en daarna doken we ons bed in!

Zaterdag

In de middag kwam een deel van Andries’ familie voor Amy haar verjaardag. Erg gezellig weer even wat visite! Ook Amy haar beste vriendin Hannah ( die ook 18 oktober jarig was, hoe toevallig! ) kwam langs. Volle bak weer.

Andries had ’s avonds een avondje met vrienden van de kerk. Ik bracht Thomas naar bed en stuurde de meiden ook wat eerder naar bed ( al nam Fenna mij een beetje waar om lekker tijd te rekken ). Ik dook zelf op tijd er in, heerlijk als de regen tegen de ramen tikt en ik lekker in mijn bed lig! Love it!

Zondag

Na een verschrikkelijke korte nacht ( Fenna had weer flinke hoestbuien en Thomas stond om kwart over 5 naast mijn bed ) moest ik er toch echt op tijd uit. Ik had namelijk crèche bij de kerk vandaag. Mijzelf maar even met flink wat koffie de dag door slepen.

Vanuit de kerk reed ik met Amy en Thomas door naar mijn vader. ( Andries en Fenna waren naar hockey want Fenna had een wedstrijd ).

Mijn vader moest Amy namelijk even helpen met een Wiskunde opdracht. Ik had op mijn eindexamen Havo een 8 voor wiskunde, maar er is al redelijk wat weggezakt blijkt. Opgave 13B snapte ik echt niet. Gelukkig kon mijn vader haar helpen.

De rest van de dag heb ik geholpen met Duits, Engels, Geschiedenis en Frans. ( mijn eigen kennis is ook weer redelijk bijgespijkerd haha ).

Morgen weer iedereen naar school. Daar kijk ik ook wel weer even naar uit. Het huis is ontploft namelijk! Tijd voor een flinke puinruim-beurt. Ik kan niet wachten. 😉

Hoe was jullie week?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Gefeliciteerd!
  Soms kan moeheid zoveel tol eisen….
  Maar fijn dat de kinderen weer naar school zijn….
  Zo dat is een hoog cijfer dat jij voor wiskunde had.
  Succes voor je dochter met leren….

  Xoxo

  oktober 23, 2017 at 12:42
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge