Follow:
lifestyle, samenwerking

Inspiratie voor een cadeau voor hem

Als jij jezelf met hem vergelijkt, ben jij natuurlijk een stuk makkelijker. Niet alleen met verjaardagen, ook met kerstmis of wanneer er iets anders gevierd moet worden. Jij bent met ieder cadeautje blij. Of het nu parfum is, een accessoire voor in huis of een cadeaubon. Maar wat moet je in godsnaam aan hem geven? Hij heeft alles al. Geen nood, in dit artikel bespreken we een aantal cadeaus voor hem waar hij sowieso weg van zal zijn.

Geef iets persoonlijks

Of het nu om je vader, zwager of partner gaat. Wanneer je een cadeau voor hem geeft, is het leuk om te weten dat hij er ook daadwerkelijk waarde aan hecht of iets mee gaat doen. Het is altijd leuk om iets persoonlijks te geven, omdat hij dan ook altijd aan jou denkt als hij het gebruikt. Je kunt aan van alles denken. Het meest gebruikte cadeau voor hem is vaak een mok met een foto. Erg simpel om te laten maken, binnen vrijwel ieder budget en je weet zeker dat hij iedere ochtend tijdens de koffie aan je denken zal. Je kunt natuurlijk een foto opdruk van jullie samen op de mok laten zetten, maar je kunt ook kiezen voor zijn favoriete kunstwerk of een landschap waar hij erg van houdt.

Geen prulletjes, ga voor iets praktisch

De meeste mannen zijn nogal praktisch ingesteld. Waar veel vrouwen houden van uitgebreide geschenkpakketten en allerlei prullaria, willen mannen vaak dat iets een doel dient. Geef dus een cadeau voor hem waar hij echt iets aan heeft of iets wat hij heel graag hebben wil. Dit betekent ook dat je het cadeau voor hem moet geven als je het zelf niet zo leuk vindt. Het zal je vaak verbazen hoe gelukkig mannen kunnen worden van een nieuwe schroevendraaier of kleine, onbenullige, gadget.

Iets voor in huis

De meeste mannen (zeker zij die alleen wonen) leven in een soort varkensstal. Natuurlijk geldt het niet voor alle mannen dat zij amper schoonmaken, maar een groot gedeelte van de mannelijke bevolking heeft er gewoon lak aan. Geef hem daarom iets om zijn huis op te fleuren. Uiteindelijk zal hij het praktische nut van dat cadeau voor hem ook wel inzien. Je kunt van alles geven voor in huis. Denk bijvoorbeeld aan een leuke kaars of een schilderijtje voor aan de muur als cadeau voor hem. Alles is mogelijk en omdat er zoveel mogelijkheden zijn wordt het cadeau voor hem ook automatisch een stuk persoonlijker.

Don’ts: geschenkpakketten en douchegel

Je kunt geen drogisterij binnenlopen of je wordt overspoeld met allerlei geschenkpakketten en cadeaus voor hem. Ook speciaal voor mannen zijn er verschillende geschenkpakketten. Denk aan pakketten van Axe waarin een deodorant gecombineerd wordt met een douchegel. Het is een erg praktisch cadeau voor hem, maar mannen vinden het vaak niet erg leuk om te krijgen. Daarnaast getuigt het ook van een gebrek aan persoonlijke ‘touch’ bij zo’n cadeau voor hem. Niet erg leuk dus.

Iets waar jij ook iets aan hebt

Laten we even eerlijk zijn: als je toch zoveel moeite doet om een leuk geschenk voor hem te zoeken dan kun je er net zo goed ook van meeprofiteren. Je kunt dit doen door hem iets te schenken wat jullie samen kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een lekker dinertje of een dagje samen romantisch naar de dierentuin. Wat natuurlijk nog leuker is om te doen is samen op stedentrip gaan. Het is ontzettend gaaf om samen naar een stad te gaan waar jullie allebei nog nooit zijn geweest en het is erg aan te passen binnen je budget. Zo kun je een enkele dag al met de bus naar Parijs voor vijfendertig euro retour, maar kun je ook een midweek weggaan naar een stad iets verder weg. Een stedentrip is niet alleen een ontzettend leuk en origineel cadeau voor hem, het is ook nog eens iets dat jullie nooit zullen vergeten. Leuk idee ook als valentijnscadeau voor hem.

Ideeën voor een dagje weg

Het is dus leuk om samen op stedentrip te gaan. Toch kan het ook gewoon heel leuk zijn om samen een dagje weg te gaan. De NS heeft vaak acties waarin je een activiteit kunt combineren met de treinreis er naar toe. Het is dan erg leuk om een reisje te boeken naar een stad waar jullie allebei nog nooit geweest zijn. Dan heb je niet alleen een leuk cadeau voor hem, maar ook meteen voor jezelf. Afhankelijk van zijn interesses kun je dan iets leuks gaan doen. Ga bijvoorbeeld naar die ene tentoonstelling waar hij het al weken over heeft, ga naar de dierentuin of lekker op kroegentocht. Je kunt de dag zo gek maken als je zelf wil met eventueel een bioscoopbezoek en/of een lekker dinertje om het cadeau voor hem compleet te maken. Een cadeau voor hem kopen kan dus best wel lastig zijn. Het hangt natuurlijk ook vooral van de persoon zelf af en wat jullie relatie is. Voor je vriend is het hartstikke leuk om iets in huis of een leuke stedentrip te kopen, maar voor je vader is het wellicht dan weer leuker om een mok af te drukken met een oude foto van jullie samen. De mogelijkheden zijn eindeloos en met een beetje creatief denken vind je altijd wel het perfecte cadeau voor hem.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Leuke tips 😉

    Een fijne jaarwisseling Xoxo

    december 30, 2017 at 23:05
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge