Follow:
boeken, kids

Steekbeesten en Kriebeldieren – Nathalie Tordjman

steekbeesten

Thomas loopt op dit moment met een wespentattoo in zijn nek. Insecten zijn namelijk super cool! Het voorjaar is aangebroken en dat is de leukste tijd van het jaar om met je kinderen naar buiten te gaan en op zoek te gaan naar steekbeesten en kriebeldieren! Maar wat voor dieren zijn er eigenlijk allemaal? In dit prachtige boek kan je ze allemaal bestuderen en alles over ze lezen. Een ontzettend leuk en informatief boek voor jong en oud.

Achterflap

steekbeesten

“Ontdek de wereld van de insecten!

Welke insecten vliegen met vier vleugels? Waar overwinteren kleine beestjes? En welke insecten verwisselen van gedaante? In dit boek vind je de antwoorden op deze én heel veel andere vragen. Je leert alles wat er te weten is over de insecten op de grond, in de lucht, in het water en in je eigen huis. Met quizjes, gedetailleerde zoekplaten en doe-het-zelfopdrachten om zelf insecten te bestuderen. Dankzij de prachtige gedetailleerde illustraties en heel veel boeiende weetjes word je een echte insectenexpert!”

Samenvatting

steekbeesten

In dit boek kan je kind uren zichzelf vermaken. Er staan van dit soort zoekplaten in waarbij je de afbeelding in de grote tekening moet terugvinden en meteen de naam van  het insect kan raden/lezen. Alleen de tekeningen zijn al een lust voor het oog. Zo gedetailleerd dat je soms echt even schrikt omdat ze zo echt lijken. Zo lag het boek op de tafel onderop een stapel boeken en stak er een stukje uit. Op dit stukje kaft stond de wesp afgebeeld, ik schrok mij een hoedje!

steekbeesten

Ook kan de creatieve kant van je kind mooi gestimuleerd worden. In het boek staan diverse leuke dingen om te maken voor insecten. Op deze manier kan je allerlei leuke dingen maken. Bouw bijvoorbeeld schuilplaatsen voor insecten om ze te beschermen of je eigen slakkenterrarium. Allemaal gave dingen om insecten nóg beter te bestuderen.

steekbeesten

Steekbeesten en kriebeldieren‘ is een leerzaam en prachtig boek om te hebben. Door de diversiteit die het boek biedt raakt je kind niet uitgekeken. Thomas wil binnenkort met mij een slakkenterrarium maken, dus binnenkort gaan wij daar aan beginnen. Laat het mooie weer maar komen zodat we er heerlijk op uit kunnen in de natuur!

steekbeesten

Dit insect mag alleen wat mij betreft best buiten de deur blijven….;-)

Informatie

Steekbeesten en kriebeldieren – Nathalie Tordjman

Uitgeverij van Goor

Hardcover, 72 pagina’s

ISBN: 9789000363926

Prijs: €15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgeverij ** Dit artikel bevat een affiliatelink, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge