Follow:
boeken, kids

Stormwachter: De kaarsenmaker van Arranmore – Catherine Doyle

destormwachter

Een magische wereld met een geheimzinnige vloek. Dat is precies waar het verhaal van De Stormwachter over gaat. Een boek wat ik nog niet veel ben tegengekomen op Social Media, maar waar ik wel heel erg benieuwd naar was. Inmiddels is het alweer een tijd geleden dat ik hem heb gelezen en nu dan eindelijk mijn recensie.

Synopsis ‘De Stormwachter: De kaarsenmaker van Arranmore’

Als Fionn Boyle het eiland Arranmore op stapt, komt het onder zijn voeten tot leven….

Eens per generatie kiest het eiland Arranmore een nieuwe Stormwachter om de magische krachten van het eiland in toom te houden en te beschermen tegen vijanden. Binnenkort zal Fionns opa, een geheimzinnige, zonderlinge oude man, zijn taken neerleggen. De tijd voor een nieuwe Stormwachter is gekomen.

Maar diep onder de grond heeft er iemand op Fionn gewacht. Terwijl de strijd om het Wachterschap losbarst, ontwaakt er een duistere vorm van magie die een oeroude oorlog nieuw leven wil inblazen.

destormwachter

Samenvatting

Fionn en zijn zus worden tijdens een vakantie naar hun opa op het eiland Arranmore gestuurd. Hun vader is overleden en hun moeder heeft rust nodig. Voor Fionn en zijn zus best spannend omdat ze nog niet heel vaak bij hun opa zijn geweest. Al meteen vanaf hun aankomst op het bijzondere eiland voelt Fionn dat er iets magisch in de lucht hangt.

Hun opa is een oudere man die in een klein gezellig huisje op het eiland woont. Door het hele huis staan bijzondere kaarsen die hun opa maakt. Dat deze kaarsen speciale krachten hebben weten Fionn en zijn zus niet, maar daar komen ze al gauw achter.

Wanneer je een kaars aansteekt kan je terug in het verleden. Zo is er een kaars met de naam van Fionn zijn vader, wat zou die kaars laten zien? Fionn moet zichzelf op het eiland zien te vermaken. De band met zijn zus Tara is niet best en Tara gaat al snel op pad met een jongen. Hierdoor heeft Fionn niet veel omhanden en scharrelt hij wat over het eiland heen. Hierdoor hoort hij al vrij gauw van de vreemde verhalen die over het eiland de ronde doen….

Wanneer blijkt dat de opa van Fionn de Stormwachter van het eiland is, en er een opvolger moet komen, begint het te kriebelen bij Fionn. Maar hij is ook bang. Wat houdt het allemaal in? Is de magie die hij voelt een voorteken voor zijn toekomst op het eiland? Al deze vragen komen aan bod in het magische verhaal.

Het verhaal leest vlot en is heel beeldend geschreven. Je hebt echt het gevoel dat je op het eiland bent terwijl je het boek leest. Dat dit zo realistisch is geschreven komt waarschijnlijk ook door het feit dat de auteur zelf het eiland Arranmore heel goed kent.

Ook zal je in dit verhaal de gevoelens en emoties van de personages meekrijgen. In heel veel kinderboeken zijn die niet altijd aanwezig en ik vind het juist fijn als emoties aan bod komen. Hierdoor wordt het hoofdpersonage veel menselijker en voelt het ‘echter’ aan. Vooral bij Fionn voel je de emoties af en toe erg heftig, hierdoor leef je echt met hem mee.

Er is al een deel 2 beschikbaar, De verdwenen zeekrijgers!  Ik kan zelf niet wachten om deze ook te lezen!

destormwachter

Stormwachter: De kaarsenmaker van Arranmore krijgt van mij 4 sterren!

Informatie

Stormwachter: De kaarsenmaker van Arranmore – Catherine Doyle

Uitgeverij Fantoom

Hardcover, 352 pagina’s

ISBN: 9789059245839

€17,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge