Follow:
boeken, kids

Dog Man gaat los! – Dav Pilkey

dogman

Thomas lievelingsboeken zijn die van Dog Man, absoluut bovenaan de top! Een stripboekvorm maar wel met een harde cover als een echt boek, geniaal! Niet alleen Thomas, ook vele vriendjes uit zijn klas zijn verzot op Dog Man. Deel 2, Dog Man gaat los, heeft hij inmiddels al twee keer helemaal zelf gelezen. En het verveelt nog steeds niet! Hij kijkt wel uit naar het derde deel dat dit jaar uitkomt. Nu mag deel 2 in de spotlight op mijn blog. Wil je je kind aan het lezen krijgen? Dog Man: succes verzekerd!

Dog Man gaat los!

dogman

Uiteraard gaat Dog Man dit deel weer aan de slag om boeven te vangen. Als politieagent weet Dog Man op geniale en humoristische wijze zijn werk uit te voeren. Wat maakt dit boek nou zo geniaal? Thomas vindt vooral de stripboekvorm zeer vermakelijk. En het feit dat het tóch een echt boek is maakt dit boek zo uniek. Kinderen in groep 3 kunnen de boeken van Dog Man al heel makkelijk zelf lezen. Er zitten af en toe nog wel wat moeilijke woordjes tussen, maar Thomas probeert ze toch allemaal zelf te lezen.

Hardop lachen, stukjes aan mij laten zien die grappig zijn, ‘omsla-no-scoop’ en andere grappige toevoegingen maken dit boek tot een meesterwerk.

dogman

Het boek is verdeeld in diverse hoofdstukken die elk een met een grote illustratie wordt aangekondigd. Door het hele boek heen zitten momenten dat je de bladzijdes snel moet omslaan om “bewegende” illustraties te krijgen. Extra leuke elementen die een soort ‘doe-boek’ effect geven. Ook de stappenplannen achterin het boek om de figuren zelf te tekenen zijn hier in huis een daverend succes.

dogman

Tot nu toe is Dog Man de enige serie die Thomas helemaal uit zichzelf pakt om te gaan lezen. Zelfs een keer stiekem in ben om 21:30! De makkelijk te begrijpen verhaallijn, grapjes en vele illustraties zijn perfect voor kinderen vanaf een jaar of 7.

Mijn recensie van Dog Man deel 1 vind je hier.

Informatie

Dog Man gaat los! – Dav Pilkey

Uigeverij Condor

Hardcover, 224 pagina’s

ISBN: 9789492899187

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge