Follow:
beauty

Tips voor een gezonde haargroei

Hairplus medical care

Gezonde haargroei en haaruitval, tips en tricks.

Vroeger had u lange manen, een volle bos krullen of een flinke kuif. Maar nu is uw haar dun en futloos. Herkenbaar? Hopelijk niet. Maar toch voor velen de realiteit, en dat is vervelend. Wanneer het haar dunner begint te worden kunt u daar erg ongelukkig van worden. Er bestaan helaas geen wondermiddelen voor een jeugdige bos haar, maar er zijn wel een aantal manieren om ervoor te zorgen dat u een gezonde haargroei behoudt.

Haargroeicyclus

Een gemiddeld persoon met gezonde haargroei heeft honderdduizend tot honderdvijftigduizend haren op zijn of haar hoofd. Per maand groeien deze haren ongeveer een centimeter in lengte. De groeicyclus van zo’n haar bestaat uit drie fases en duurt ongeveer drie jaar lang. Zo is er de zogenaamde anagene fase (de groeifase), de katogene fase (overgangsfase) en de telogene fase (rustfase). Gelukkig gaan niet alle haren dezelfde fase op hetzelfde moment in, anders zou iedereen tijdelijk helemaal kaal zijn totdat de cyclus opnieuw begint.
Bij gezonde haargroei verlopen deze cycli zonder dat u het merkt en zal u niet merken dat er af en toe een haar uitvalt. Maar wat als u wel last heeft van haaruitval?

Tips tegen haaruitval en voor gezonde haargroei

Haaruitval is vaak een kwestie van erfelijke haaruitval. Dit staat los van een gezonde haargroei en kan dus zelfs voorkomen als je je haar op en top verzorgt. Haaruitval ten gevolge van slechte verzorging kan je echter voorkomen met onze tips!

⦁ Probeer de hoofdhuid niet te beschadigen. Kijk uit met föhnen, kammen en andere activiteiten die de hoofdhuid kunnen beschadigen.
⦁ Zorgt voor een gevarieerd dieet waarbij alle voedingsstoffen aan bod komen. Let er ook op dat u voldoende water drinkt zodat uw lichaam gehydrateerd blijft.
⦁ Lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid. Het is goed voor de doorbloeding, is goed tegen stress en voor de algemene gezondheid van uw lichaam. En daarbij dus ook uw haar.
⦁ Kijk uit met strakke elastiekjes. Elastiekjes die gebruikt worden voor bijvoorbeeld het maken van een vlecht of knot kunnen zorgen voor druk op de haarwortels. Hierdoor kunnen de haarwortels zelfs uitvallen.
⦁ Overmatig alcoholgebruik en roken zijn slecht voor het gehele lichaam en met name voor haar. Wees dus bewust van de gevolgen van roken en alcohol.
⦁ Verzorg u haar goed. Bovenstaande punten hebben hier natuurlijk mee te maken, maar daarnaast is het ook van belang de juiste verzorgingsproducten te gebruiken voor uw type haar.

Hairplus medical care

Gezonde haargroei na een haartransplantatie

Ook na een haartransplantatie behandeling is het belangrijk onze tips na te leven om te zorgen voor een gezonde haargroei. Hierdoor kunt u rekenen op een optimaal resultaat en een volle en glanzende bos haar. Wilt u meer weten over gezonde haargroei, haaruitval of een haartransplantatie? Wij nodigen u uit voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in onze kliniek in Barendrecht.

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Fijne tips!

  mei 19, 2018 at 10:39
 • Reply Verbeterhaar

  Wat goede voeding allemaal niet kan doen! Als je goed gevarieerd en vooral onbewerkt voedsel eet, is dat vaak voldoende om je lichaam gezond te houden. Als je toch last krijgt van lichamelijke problemen, waaronder haarproblemen, dan zou je de inname van vitamine C, B3, biotine en foliumzuur proberen te verhogen.

  Groeten,

  Rianne

  juli 23, 2019 at 11:51
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge