Follow:
budget

Update Budget/Minimalisme/No Buy deel 5

Alweer 2 weken geleden dat ik mijn update plaatste en ik heb alweer zoveel te melden. In deze blogpost komen uiteraard mijn tussenstanden weer aan bod, maar ook leuke extra inkomsten en inzichten. Ik hoop dat jullie hier weer inspiratie uit kunnen halen.

Extraatjes

Ik vond het best lastig om de No Buy challenge te gaan starten in de maand dat we op vakantie gaan. In de vakantie ben je vaak toch wat makkelijker met eten, weet je niet hoe duur de boodschappen uit zullen vallen en wil je ook wat uitjes ondernemen. Ik raak dan toch vaak een beetje paniekerig, bang dat ik het overzicht kwijtraak.

Gelukkig kreeg ik van mijn moeder en (bonus)vader een mooi bedrag van 350 euro voor de vakantie. Dit heb ik apart gehouden in een enveloppe en alles wat we aan uitjes doen ( op dit moment zijn we nog op vakantie ) gaat uit die enveloppe.

Het was toch echt heel fijn om leuke uitjes met het gezin te doen zonder te stressen of we niet in het rood zouden eindigen aan het einde van de maand. We hebben hierdoor extra genoten van alles wat we konden doen.

Puberdochter schaamde zich alleen dat ik betaalde vanuit een enveloppe. Dat vond ze echt niet kunnen. Ach, pubers….

Ook kreeg ik de week voor mijn vakantie voor het eerst sinds ik mijn blog heb diverse aanbiedingen voor mijn blog. Normaliter gaat dit in de vorm van producten die ik kan testen, maar mijn blog wordt groter en nu krijg ik ook inkomsten in de vorm van geld. Super tof! Dit geld gaat meteen naar mijn spaarrekeningen. Ik voel mij een gezegend mens!

Besparen op vaste lasten

Op de Facebookpagina meer geld minder stress kwamen meerdere berichten voorbij van mensen die een telefoontje hadden gewaagd naar hun energieleverancier of provider van telefoon en televisie. Puur om te kijken of de maandelijkse lasten naar beneden te krijgen waren. Ik ben van mijzelf geen beller, maar heb mij er even overheen gezet en ben toch gaan bellen.

Zo heb ik bij Ziggo kunnen regelen dat ik vanaf 1 September voor een half jaar geen 47,50 ga betalen maar 34,95. Kijk, als ik niet had gebeld hadden wij gewoon stug ons vaste bedrag blijven betalen. Bellen helpt dus zeker!

Ook is het slim om je autoverzekering te vergelijken. Het kost soms even tijd om alles na te lopen, maar het loont vrijwel altijd!

Marktplaats

Mijn verkopen op marktplaats waren in de week voor de vakantie opeens weer even gaan pieken. Dus nog net voordat we vertrokken wat pakketjes kunnen versturen. Ook de afgelopen week, tijdens mijn vakantie dus al, kreeg ik nog wat mailtjes van potentiële kopers. Die heb ik even moeten mailen dat er wat vertraging is door de vakantie. Na mijn vakantie ga ik het dus weer goed oppakken!

Uitjes-Pot

We hadden natuurlijk ons uitjes-doel gehaald. Heerlijk gegeten bij een All you can eat restaurant en flink genoten. En natuurlijk zijn we al weer bezig met het sparen voor ons nieuwe doel: De Efteling!

Afbeeldingsresultaat voor efteling

Op dit moment zit er alweer ruim 50 euro in de pot. We willen gaan voor een overnachting en 2 dagen toegang. Waarschijnlijk wordt dat dan in het najaar. Maar een super leuk iets om weer met het gezin naar uit te kijken. ( alles wat ik van mijn boodschappen weekbudget overhou gaat in die pot, en de helft van marktplaats verkopen die aan de deur worden opgehaald en betaald )

Hypotheek

Als onze buffer op pijl is wil ik extra gaan aflossen op de hypotheek. Ik word door al die succesverhalen wel aangestoken namelijk. Door de lage rente op de spaarrekeningen is het zelfs voordeliger om je daarin te verdiepen in plaats van flink te sparen.

Ik heb mijn bank een uitgebreide mail gestuurd met mijn vragen wat voor ons mogelijk is. Binnen 2 dagen kreeg ik al antwoord en werden mij de bedragen doorgegeven die wij extra in een jaar boetevrij mogen aflossen. Ik heb dit allemaal genoteerd, dat wordt ons volgende project.

Cijfers!!!

Mijn doel met de No Buy Challenge is om deze maand 1000 euro te sparen in totaal. Er gaat dus zoveel mogelijk naar de spaarrekeningen.

Stand 28 juni:

Buffer: 633,92

Klus rekening: 1274,85

Hockey rekening: 215,00

Stand 14 juli:

Buffer: 709,10

Klus rekening: 1722,48

Hockey rekening: 265,01

Totaal gespaard in iets meer dan 2 weken: 572,81!!!! ( totaal gespaard challenge periode: 731,50 )

Wow, ik ben echt super trots op mijzelf! Het gaat zó hard! Ik heb nog een halve maand om 268,50 te sparen om mijn doel te halen. Dat gaat zeker lukken, ik heb er vertrouwen in! Als ik de komende periode zo door blijf gaan qua sparen zou ik binnen een half jaar de badkamer bij elkaar moeten krijgen ( als ik het meeste spaargeld naar die rekening zou overmaken natuurlijk ).

Zo zie je maar, als je een doel hebt om voor te sparen krijg je een soort drive om het ook voor elkaar te krijgen. Ik ga lekker door met mijn No Buy periode 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply marije

  Goed bezig! En wat fijn dat jullie een extraatje kregen voor de vakantie.
  marije onlangs geplaatst…Summer Books: Judas – Astrid HolleederMy Profile

  juli 18, 2017 at 06:29
 • Reply bianca

  Vind het zo knap van je, mij lukt het nog niet zeker niet op de boodschappen.

  juli 18, 2017 at 09:40
 • Reply Marieke

  Wat goed zeg!

  juli 18, 2017 at 10:28
 • Reply chucky1012

  Dat is super goed 😉

  Xoxo

  juli 18, 2017 at 15:57
 • Reply Mariska

  Goed bezig en super knap dat je dat zo hebt kunnen doen!
  Mariska onlangs geplaatst…Tv kijken in mijn kantoor, zó doe ik dat!My Profile

  juli 18, 2017 at 19:07
 • Reply Maxime

  Wauw super goed! Ik denk dat ik voor meerdere spreek als ik zeg dat je ons ook motiveert. Ik ga eens beginnen met een uitgaven lijst bijhouden.

  juli 21, 2017 at 19:18
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge