Follow:
budget, fashion, lifestyle

Welke kleine uitgaven staan er op mijn To Buy lijstje?

Sinds ik in een flinke (be)spaarmodus zit denk ik minstens 3x na voordat ik iets koop. Er waren tijden dat ik dingen kocht zonder erbij na te denken, die tijden zijn voorbij. Wanneer ik iets koop heb ik ook al flink wat voorwerk gedaan. Ga ik voor kwaliteit of kwantiteit? Is er ergens een leuke aanbieding? Weet ik echt zeker dat ik het nodig heb? Sinds ik diverse socials volg over sparen en besparen merk ik dat mijn koopgedrag echt veranderd is. Dit heeft natuurlijk als groot voordeel dat ik mijn spaarrekening kan spekken! Toch blijven er altijd dingen die gekocht moeten worden. Wat heb ik op dit moment op mijn ’to buy list’ staan?

To Buy List

Dit is een lijstje die ik maak waar ik dingen opschrijf die buiten mijn boodschappen en vaste lasten vallen. Denk hierbij aan een kledingstuk wat ik nodig heb, een gebruiksvoorwerp, cadeautjes etc. Deze lijst zorgt ervoor dat ik amper tot geen impulsaankopen doe. En ik verwen mijzelf ook echt nog weleens hoor!

Het leuke aan deze lijst is dat wanneer ik het koop ik werkelijk het gevoel heb dat ik mezelf een cadeautje geef. Dit klinkt misschien stom, maar zo ervaar ik het wel. Ik heb het product niet in een opwelling gekocht, heb er soms even voor gespaard, en heb het echt nodig. Dit gevoel houdt daarom ook langer aan dan de ten overvloede gekochte impulsaankopen van vroeger.

Wat staat er op mijn lijstje?

Ondergoed

 

Mijn la met ondergoed is om te huilen. Ik geef niet heel veel om lingerie, het moet vooral lekker zitten. Als ik weleens vriendinnen hoorde die voor bijna 2oo euro aan lingerie kochten verklaarde ik ze voor gek. Dat vind ik echt zonde van mijn geld. Maar ik moest de afgelopen periode wel bekennen dat mijn la echt aangevuld moest worden. Ik heb onlangs al mijn ondergoed uitgezocht en kwam tot de conclusie dat er meerdere items waren die echt in de prullenbak moesten (shame on me).

Voor mijn bh’s heb ik 2 vaste merken. Helaas kan ik het ene merk alleen in Engeland kopen, dus is de keuze makkelijk gemaakt. Voor mij geen ander merk dan de hema bh! Deze zitten gewoon perfect en zijn betaalbaar. Zeker wanneer Hema ook nog eens een leuke kortingsactie heeft. Die wacht ik uiteraard altijd even af. Amy (mijn oudste dochter) draagt ook alleen maar bh’s van de Hema, dus meestal combineren we onze aankopen altijd als er een kortingsactie is.

Ik wil ook eens een bh zonder beugel gaan aanschaffen. Ik merk dat het comfortabel zitten van mijn ondergoed steeds meer een belangrijke factor voor mij gaat zijn. Iemand ervaring?

It Cosmetics CC cream

itcosmetics

Mijn musthave CC cream is van It Cosmetics. Dit is al een aantal jaar mijn vaste product en nog steeds favoriet. In 2020 schreef ik er al een blog over (inmiddels is de prijs ook ruim 5 euro gestegen helaas). Eind vorig jaar ging mijn tube op. Een treurig moment. Want ik besloot niet meteen een nieuwe te kopen (de vrek in mij op dit moment), maar eerst mijn voorraad foundations aan te spreken. Ik merkte al wel meteen dat ik veel minder tevreden was met het gebruik van de foundations. Ik was de CC cream zo gewend! Maar om al die flesjes foundation in de prullenbak te gooien vond ik ook zonde.

De hele herfst/winter periode heb ik dus braaf mijn foundations gebruikt. Deze zijn overigens nog niet op, maar met het warmere weer wilde ik toch weer mijn geliefde CC Cream hebben. Ook omdat dit product een hoge SPF heeft en veel luchtiger is op mijn huid. Maar ja, even ruim 44 euro neertellen doet toch een beetje pijn. Dus ik ben creatief geweest. Ik ben weer flink door mijn voorraad boeken heengegaan. Dit deed ik onlangs ook al, en dat leverde een leuke cadeaubon op waar ik een deel van onze Efteling trip mee heb betaald. Ik nam een volle canvastas met boeken mee naar mijn werk voor onze afdeling tweedehands. En van de week ontving ik in ruil daarvoor een VVV bon twv 55 euro! Hiermee kan ik dus mijn CC cream aanschaffen en hou ik zelfs 10 euro over. Kijk, dat is nog eens creatief met geld omgaan toch?

Ondergoed Thomas

 

Thomas groeit op dit moment als een malle! We zijn toevallig van de week bij het JGZ geweest om te meten en te wegen en hij was alweer 3cm gegroeid sinds een paar maanden daarvoor. Hij zit in een gigantische groeispurt, nog even en hij is mij voorbij! Dit merk ik dus ook aan zijn kleding. Afgelopen maand zijn Amy en Fenna met hun broer(tje) naar het winkelcentrum gegaan en hebben ze met zijn kleedgeld Thomas een makeover gegeven, lol. Dit vinden zij als grote zussen natuurlijk super leuk om te doen!

Omdat Thomas afgelopen maand dus wat extra shirts heeft gekregen, is het deze maand weer tijd voor wat ondergoed en sportkleding. Voor Amy en Fenna kocht ik vroeger al het ondergoed ook bij de Hema. Het meisjes ondergoed was altijd van prima kwaliteit en zag er leuk uit. Gelukkig heeft Thomas nog niet de leeftijd dat hij per se boxershorts wil van bepaalde merken. Ik hoop overigens dat hij daar nooit gevoelig voor gaat zijn ;-). Voor zijn ondergoed ga ik ook geregeld naar Hema. De printjes zijn gewoon leuk en hij vindt ze comfortabel zitten. Een set zoals hierboven is afgebeeld ga ik dus halen deze maand (of misschien nog even wachten op een leuke aanbieding ;-)).

Kranen

Kranen. Badkamer kranen, zwarte kranen, RVS kranen, chrome kranen - B Dutch

Dit wordt een aankoop waar ik nog even flink huiswerk voor moet doen. In de badkamer wil ik de 2 kranen bij de wastafel vervangen. Mijn badkamer zal over een aantal jaren echt aan vervanging toe zijn, maar tot die tijd wil ik het met kleinere aanpassingen even “opleuken”. Eén kraan lekt al sinds we in dit huis wonen, dus tijd voor vervanging!

Nou moet ik even iemand inschakelen die dit voor mij kan vervangen en even kan meedenken over welk type kraan überhaupt past op de wastafels. Ik ga hier niet over één nacht ijs, maar dat er 2 nieuwe kranen gaan komen op korte termijn staat vast. Stukje bij beetje verander ik wat dingetjes in mijn huis, en dat voelt zo na de scheiding heel fijn!

Wat staat er op jullie To Buy lijstje?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge