Follow:
budget

Budget/Minimalisme/No Buy update 8

Mijn planning voor de verbouwing van de badkamer heb ik gemaakt, en dat geeft een hoop voldoening! Ook heb ik mijzelf getrakteerd op een mooie plant deze maand. Maar heb ik verder nog iets gekocht? Of ben ik nog steeds in een No Buy periode? In deze blog ga ik jullie weer alles vertellen over de stand van zaken.

No Buy

Ik moet zeggen dat ik het nog aardig volhou met de No Buy. Dat mijn kids af en toe iets nodig hebben is logisch. Thomas is ontzettend gegroeid en al zijn broeken zijn inmiddels met hoog water. Stiekem baal ik wel dat ik daar dus geld aan uit moet geven ;-). ( oh oh, ik lijk wel een krent! ) Maar ik ben nu wel veel bewuster met hoevéél ik voor hem koop en wát. Normaal kocht ik dan 3 nieuwe broeken, maar nam ook meteen wat nieuwe shirts in de uitverkoop mee. Nu ga ik écht alleen voor het doel waarvoor ik naar de winkel ben gegaan. Die bewustwording is mij al zoveel waard!

In september trouwt mijn zusje, en dan willen wij natuurlijk mooi voor de dag komen! Dus wat extra budget voor kleding voor het gezin is noodzakelijk. Maar gelukkig heeft mijn moeder ook heel lief wat kleding betaald. Echt super lief! Heel dankbaar ben ik met zo’n lieve mama.

Verder heb ik totaal geen moeite met mijn koopstop. Ik geniet juist meer van alles wat ik in huis heb. Ik heb wel een mooie plant gekocht voor het huis. Daar stond een lege grote ton waar wat onkruid in zat. Maar nu staat er een prachtige Hortensia in. Kijk, dat is ook aankleding voor het huis, en ik vond dat ik dat wel even verdiende. 😉

Ik merk wel dat zodra ik wat makkelijker word, het al snel de verkeerde kant op kan gaan. Tóch een ijsje voor de kids, wat extra schoolspullen die eigenlijk niet heel erg nodig waren….herkenbaar? Ik moet dus echt weer even de knop om zetten en weer strenger worden. De kinderen merken direct wanneer je wat zwakker bent en spelen daar heel handig op in. Haha.

Besparen op vaste lasten

Na mijn telefoontjes naar de energiemaatschappij en mijn huidige mobiele provider ben ik nog steeds op zoek om te bezuinigen op mijn vaste lasten. Mijn telefoontje naar mijn energiemaatschappij leverde mij een korting op van bijna 20 euro voor de periode van 6 maanden. Dat is tóch mooi!

Mijn mobiele provider kon voorlopig niets voor mij betekenen. Eigenlijk was ik al klaar met hun aangezien zij mijn abonnement stilzwijgend hebben omgezet naar een 4G abonnement waarbij ik, als mijn bundel op is, geen internet meer heb als ik geen WIFI heb! Voorheen kreeg ik dan nog wel internet, maar trager internet. Nu moet ik extra bundels bijkopen! En dat pik ik niet. Na een aantal telefoontjes kunnen ze nog steeds niet voor mij betekenen, dus wil ik daar weg. Andries is overgestapt naar sim only bij Ben en betaald flink wat minder per maand. Ik zit nu nog op 34,95 per maand, en wil ook een stuk naar beneden. Dat scheelt een boel per maand!

Mijn mobiel ( ik heb een Huawei P7 ) kan nog wel even mee, dus een sim only is voor mij ideaal. Ik zal dan zakken naar ongeveer 10 euro per maand, dat bespaart mij 24,95 per maand! En voorlopig houdt mijn Huawei het nog prima, en heb ik ook nog geen drang naar de nieuwste telefoon. Ik ben tevreden ;-). Met de Kerstdagen zet ik denk ik de nieuwste Huawei op mijn verlanglijstje. Maar als ik tot mijn verjaardag zou moeten wachten in juni zou ik dat ook geen probleem vinden eigenlijk. Mijn Huawei heeft mij nog prima op mijn wenken bediend.

Financiële Update

Ik ben nog op een aantal betalingen aan het wachten om de klusrekening nóg meer te spekken. Ik hoop dat deze betalingen zo zoetjes aan binnen gaan druppelen, maar voor nu heb ik weer een update. ( mijn Marktplaats ligt volkomen stil op dit moment. Ik ben er ook niet heel druk mee bezig, dat komt wel weer binnenkort ).

Buffer: 1009,10

Klusrekening: 2850,98

Hockeyrekening: 485,01

Uitjespot: 161,50

Vakantiepot: 165,00

Ook heb ik in een portemonnee al 60 euro voor cadeautjes én zijn de enveloppen voor Fenna en Thomas gevuld met wat kledinggeld. 10 Augustus was mijn vorige update en daar kan je zien op hoeveel toen alles stond.

Ik hoop de aankomende weken met de klusrekening sowieso over de 3 duizend euro te gaan. Als mijn blog betalingen binnen komen moet dat makkelijk lukken. Dat geeft toch alweer meteen een ander beeld als er een drietje vooraan het bedrag staat! Binnenkort ga ik met manlief eens langs bij badkamer speciaalzaken om inspiratie op te doen. Super veel zin in!

Verder zijn mijn doelen voor de aankomende periode nagenoeg hetzelfde. Ik moet weer strenger opletten op mijn weekbudget voor de boodschappen. Deze heb ik wel van 80 euro naar 90 euro aangepast. Ik wil veel meer fruit in huis halen voor de kids, en dat is gewoon best aan de prijzige kant. Maar 90 euro vind ik nog steeds heel netjes! Ook wil ik mij weer richten op mijn No Buy. Geen aankopen doen die niet nodig zijn. Er staat wel een nieuwe fiets voor Amy op het lijstje deze maand, maar die gaat via Marktplaats en kan waarschijnlijk gewoon van de lopende rekening betaald worden. Dan hoef ik de buffer ook niet aan te snijden.

De bewustwording is dus weer terug na even 2 weekjes wat makkelijker te zijn geweest. Maar ik moet eerlijk zeggen, ook met 2 weken iets makkelijker te zijn geweest, heb ik het toch netjes gedaan!

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Yvonne

  Respect! Ik ben momenteel ook bezig met minder uitgeven. Weer een lipstick? Nee! Weer een jurkje? Nee! Alleen wat écht nodig is en ook dan lekker budget. Afgelopen week heb ik het hele school-boodschappenlijstje kunnen afvinken voor m’n zoon, die volgende week in de brugklas komt. Een tas vol schoolspullen bij de Action gehaald, voor 34 euro. Daar moest alleen nog een Frans/Nederlands, Nederlands/Frans Prisma woordenboek bij (10 euro per stuk), die hadden ze daar helaas niet. Nu denk ik: had ik die niet van iemand kunnen overnemen? 😉 En hij moet nog gymschoenen hebben voor buiten. Sport-/joggingbroeken zijn gelukkig ook te koop bij de Primark. Die zijn prima, weet ik uit ervaring. En boodschappen doe ik nu vooral met contant geld. Zo zie ik letterlijk hoe snel het gaat en dus dat het bijna op is (of niet). En het liefst bij de Lidl. Zo had ik gisteren 2 tassen vol, voor 20 euro. Het enige waar ik niet op bezuinig is gehakt. Dat is toch al een goedkope vleessoort, maar dan haal ik dat wel bij de slager. Gehakt van de supermarkt vind ik vaak niet te vreten; net of je op stukjes touw met kiezelsteentjes zit te kauwen. Brrr. 😉 En verder eet ik ook niet zoveel/zovaak vlees, en dat scheelt ook weer. 🙂

  augustus 29, 2017 at 09:55
  • Reply Maaike

   Hoi!

   Ik heb een wolters ster woordenboek liggen thuis. 2 delen frans-nederlands en nederlands-frans. Zijn al wel oud maar ik wil er graag vanaf! Voor 5 euro mag je ze van me overkopen.
   Maaike onlangs geplaatst…TV series I watchedMy Profile

   augustus 29, 2017 at 18:06
   • Reply Yvonne

    Dank! Maar ik heb ze dus al gekocht. 🙂 Pas later bedacht ik me dat ik ze misschien net zo goed via via kon overkopen. 😉

    augustus 29, 2017 at 18:28
 • Reply chucky1012

  Wat fijn en zo leuk dat jullie binnenkort gaan oriënteren voor de nieuwe badkamer….
  Je bent nog steeds erg goed bezig.

  Ga zo door Xoxo

  augustus 29, 2017 at 10:54
 • Reply Jessica J.

  Waaat, € 34,95 per maand voor je mobiele telefoon?! Dat is wel absurd veel. Hopelijk kan je snel zakken!
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #67 • Levensgenieten, Cultuurmarkt en kattenkwaadMy Profile

  augustus 29, 2017 at 10:58
  • Reply liliane bosmans

   ik ben alleenstaande heb een wigo abbonnement wat dat ook mah zijn en zit altijd over de 100 e ???

   augustus 29, 2017 at 12:44
  • Reply Yvonne

   Ik betaalde ooit het dubbele hoor! Zooo duur is 34 ook weer niet. 😉 Ligt er helemaal aan wat je ermee doet en wat je ervoor over hebt. Maar tegenwoordig heb je bijna overal wel wifi en bellen doe ik echt nooit (heb er zelfs een hekel aan), dus nu betaal ik de helft minder.

   augustus 29, 2017 at 18:37
 • Reply Marietta de Groot

  Nou Hilde, je hebt het supergoed gedaan hoor tijdens de vakantie. Toen de meisjes bij mij logeerde was er wel een dingetje.. “mama koopt nooit Nutella!” Bij mij mochten ze lekker in die grote pot zitten met hun mes, dus de lagen gingen er stevig op, en zo hoort het ook, daar ben ik oma voor, en mijn sponsoring voor de bruiloft was superleuk, we hebben er een gezellige dag van gemaakt. Nu weer terug naar een wat strenger regime..( klinkt heftig) maar dat mag nu weer na de vakantie. Je pakt het weer goed op, en daar ben ik trots op! Liefs mama

  augustus 30, 2017 at 08:46
 • Reply Jen

  Goed bezig!
  Leuk om je “no buy” updates te volgen.
  Het inspireert om zelf ook meer op de uitgaven te letten.

  september 1, 2017 at 15:16
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge