Follow:
boeken

Vortex – Yrsa Sigurdardóttir

vortex

Toen ik de synopsis las van dit boek wist ik dat ik dit boek moest lezen. Het idee achter het verhaal, de lugubere details zijn precies wat ik zoek in een thriller. De verwachtingen lagen dus hoog toen ik aan dit boek begon en ik was dan ook heel erg benieuwd of deze thriller mij in de ban zou houden.

Synopsis Vortex

In Reykjavik wordt een tijdcapsule gevonden met daarin brieven van veertienjarige schoolkinderen die voorspellen hoe hun leven er in 2016 uit zal zien. Tussen de brieven bevindt zich ook een lijst met initialen van mensen die vermoord zullen worden. Hoewel de brief niet serieus wordt genomen, roept politieman Huldar de hulp in van kinderpsychologe Freyja bij de ondervragingen van het kind dat deze boodschap schreef. De gevonden brief wordt echter urgent wanneer verschillende lichaamsdelen opduiken in de stad, gevolgd door de moord op een man wiens initialen op de lijst voorkomen. Huldar en Freyja zullen de moordenaar moeten vinden, voordat die alle slachtoffers op de lijst heeft vermoord.

Samenvatting

Ook al heb ik de voorganger ‘DNA’ niet gelezen, toch kon ik mij helemaal inleven in dit tweede deel ‘Vortex’. Het is dus niet noodzakelijk om eerst DNA te lezen, al is het soms voor de ontwikkeling van een hoofdpersonage wel prettig.

Freyja en Huldar zijn personages die in DNA geïntroduceerd werden en in dit nieuwe deel ook aan bod komen. Ook voor mij waren deze personages al snel goed uitgewerkt. Je voelt als lezer dat er iets tussen deze twee personages speelt wat extra chemie met zich meebrengt. Toch is er nog ruimte overgelaten voor extra ontwikkeling van de personages, dus er zal zeker een derde deel in de serie komen. Dit houdt het ook toch nog een tikkeltje mysterieus wat er nou precies in de hoofden van Freyja en Huldar omgaat.

Door een zaak die in DNA voorkwam zijn Freyja en Huldar beide noodgedwongen een stapje terug te doen binnen hun werk. Hierdoor krijgt Huldar de zaak toegewezen die in eerste instantie niet zo heel heftig blijkt te zijn. De briefjes uit de tijdcapsule met daarbij een briefje met initialen van mogelijke slachtoffers. Toch vraagt Huldar hierbij hulp van Freya om te kijken of zij haar kennis kan gebruiken en de persoon achter het briefje te doorgronden.  En stiekem wil hij graag bij Freyja in de buurt zijn 😉

Als er lichaamsdelen opduiken heeft deze zaak prioriteit en wordt de zaak met de tijdcapsule even minder belangrijk. Pas wanneer blijkt dat de initialen van het slachtoffer overeenkomen met initialen op het briefje begint Huldar zich af te vragen of er geen verband is tussen deze zaken en begint er een ware puzzel…

Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven. Daders, slachtoffers, speurders komen aan het woord waardoor je een compleet beeld van de hele zaak krijgt. Maar toch blijven heel veel oplossingen tot aan het eind een raadsel. Sigurdardóttir weet het verhaal tot aan het slot boeiend te houden. Plotwendingen zorgen voor onverwachte wendingen in het verhaal. Misbruik is een onderwerp wat in dit verhaal centraal staat en is soms best heftig. De auteur schuwt gruwelijke details niet!

Vortex is een zeer knap in elkaar gezette thriller. Diverse plotwendingen en losse puzzelstukjes die in elkaar moeten passen zorgen ervoor dat je als lezer alert blijft en je jezelf zo in het verhaal verliest omdat je automatisch mee gaat denken hoe het verhaal in elkaar zit. Goed uitgewerkte personages en een zeer spannende verhaallijn zorgen ervoor dat deze thriller wat mij betreft tot een favoriet in dit genre behoort.

Informatie

Vortex – Yrsa Sigurdardóttir

Uitgeverij Cargo

Paperback, 448 paginaś

ISBN: 9789403147505

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge