Follow:
fashion, Tante Betsy, zoo adventure

Wat zijn mijn doelen voor 2019?

tante betsy

Nieuw jaar, nieuwe goede voornemens. Ik doe het elk jaar en ik begin ook altijd heel enthousiast hieraan. Ik ben op bepaalde vlakken een echte doorzetter, en op andere vlakken een afhaker. (ik kan ook niet overal goed in zijn natuurlijk). Met mijn moeder en mijn jongere zus heb ik een app groep om elkaar te stimuleren in bepaalde doelen. En ik moet zeggen, dat helpt erg goed! Wat heb ik voor dit nieuwe jaar als doelen?

Sparen

Dit goede voornemen komt elk jaar terug en ik moet zeggen dat mij dit redelijk goed afgaat. Vorig jaar rond deze tijd stonden we voor een grote verbouwing van de badkamer. Ik had in die periode hele strenge financiële doelen gesteld en die hield ik ook echt vol. Door een flinke financiële tegenslag tijdens de verbouwing liepen we helaas toch tegen de lamp. Gelukkig konden we het tekort lenen en ben ik sindsdien druk bezig dit af te betalen. Verder heb ik weer een strak weekbudget voor de boodschappen en hou ik mij daar goed aan. Elke avond hou ik mijn kasboek bij en weet ik hoeveel ik overhoud om extra te sparen.

Tevreden zijn

tante betsy

Ik kan weleens van die buien hebben dat ik dingen wil, en wel nu! Of dit nou met kleding of boeken is, dat maakt niet uit. Maar ik wil mijn instelling hierin 180 graden draaien. Wees tevreden met wat je allemaal al hebt! Ik ben een reuze geluksvogel met wat ik al allemaal krijg voor mijn blog op dat vlak! Neem nou die laarzen van ZOO Adventure die ik hier draag. Heerlijk warm gevoerd met lamswol en ideaal voor het regenachtige weer hier in Nederland. Zo ontzettend blij dat ik die voor mijn blog mag promoten!

Zo heb ik met een regenbui heerlijke warme droge voeten! En zoals ik al vaker op mijn blog heb vermeld, lopen de ZOO Adventure laarzen als slofjes zo lekker!

En ook aan crèmes en make-up heb ik genoeg voorraad om zelf niet bij te hoeven kopen. Dus moet ik die verleiding om weer een oogschaduwpalette te willen kopen gewoon weerstaan. Ik spreek mijzelf dan toch eventjes toe: “Hilde, je hebt genoeg!”. En ik merk dat ik daardoor ook weer meer ga waarderen wat ik heb. Doe ik mijn kast open, en zie al mijn mooie Tante Betsy jurkjes, dan word ik blij!

Meer bewegen

Ok, dit puntje is iets waar ik meer moeite mee heb. Ik ben gewoon geen sporter. Ik vind het heel leuk om te kijken, maar zelf….eeehhh liever niet. Maar ik heb nu toch wel een manier gevonden die bij mij past. Ik wandel! In combinatie met een luisterboek van Storytel heb ik ondervonden dat dit het is voor mij. Een paar keer per week trek ik mijn sportschoenen aan (die lagen ook te niksen in de kast), stop ik oortjes in mijn oren en loop ik een stuk buiten. Niet rennen, gewoon wandelen op een lekker tempo. De ene keer een half uurtje, de andere keer een uur. Een voordeel hiervan is, is dat ik meteen mijn leesdoelen kan halen voor dit jaar!

Minimaliseren/opruimen

Hier zijn wij eigenlijk al aardig mee op weg. Ik kan makkelijk afstand doen van dingen (tot op zeker hoogte) en gooi/geef makkelijk weg. Omdat wij wellicht over een jaar of twee willen kijken voor een ander huis ben ik daar toch al mee bezig. Ik heb geen zin om allemaal troep te gaan verhuizen! In de kerstvakantie hebben we de hele inbouwkast op Amy haar kamer leeggehaald. Minstens 5 vuilniszakken vol troep! Ook lades van meubels ben ik stuk voor stuk aan het uitmesten. Een heerlijk gevoel!

Ook op gebied van kleding ben ik kritischer geworden. Heb ik het kledingstuk het afgelopen jaar amper gedragen, weg! En dit levert meteen ook weer een zakcentje op om de schuld af te betalen, of om te sparen. Ik merk dat ik, maar ook Andries, hierdoor meer rust ervaar(t). Minder troep geeft een ruimtelijker gevoel!

tante betsy

Zo heb ik voor mijzelf deze winterjas van Tante Betsy met korting kunnen kopen. Ik werd verliefd op de voering! Een jas waar ik de komende jaren veel plezier van ga hebben! Zo kon mijn jas van vorig jaar (van de H&M en qua model toch niet zo flatteus) naar de voedselbank. Iemand anders ook weer blij! En met deze jas heb ik een heerlijk warme jas in de kast, én met nog 2 Danefae jassen in mijn collectie, voldoende jassen. Soms moet je met een kritisch oog in je kast kijken en zie je vaak dat je eigenlijk best veel hebt.

Minder online kopen

Dit is eigenlijk een beetje gekoppeld aan het sparen. Ik koop heel makkelijk online. Als ik een boek wil hebben, hup, open ik Bol.com en bestel ik. Ik heb mijzelf nu voorgenomen om niks online te kopen als het ook in een stenen winkel hier in de buurt te koop is. Op deze manier steun ik de winkels, en is de impulsaankoop vaak al voorkomen. Want om nou een boek die ik in een opwelling heel graag wil meteen in de winkel te halen. Dat doe je niet zo snel! Op deze manier geef ik tóch veel minder uit! Wil ik dat boek nog steeds heel graag, dan moet ik maar op de fiets springen en naar de boekhandel gaan. 😉

Ik ben best tevreden met mijn doelen voor 2019! Ik hoop dat ik ze ook makkelijk kan volbrengen en dat het resultaat mij zo blij maakt aan het einde van het jaar, dat ik het gewoon ga beschouwen als een levensstijl. 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Jelka

  Goede voornemens. Ik hoop dat je ze kan halen. Wat voor mij erg helpt wat betreft lezen en boeken aanschaffen… Een abonnement op de bibliotheek! Ze hebben bij ons een app, waarin je boeken kan bewaren in je leeslijst, of meteen kan reserveren. Dat voelt bijna als online kopen, maar het kost me niks!
  Succes!

  januari 10, 2019 at 08:26
 • Reply Cindy

  Mooie doelen hoor. Ik heb op Netflix consumed gekeken en gezien hoe mensen letterlijk door hun spullen overspoeld kunnen worden. Daarna ook flinke opruimwoede gehad. Nu moet ik zeggen dat wij nooit veel spullen verzamelen, maar toch weer wat naar de stort en naar de kringloop kunnen brengen.
  Ik ben ook kritisch door mijn kast gegaan en heb kasthangers op marktplaats gezet. Mijn regel is dan altij: zij blij en ik blij. Ik hoef er dan nooit de hoofdprijs voor, maar wil dat we beide blij zijn. De jurkjes zijn zo wieso winnaar, want die komen de kast weer uit. Sparen vind ik ook altijd lastig en met ons inkomen en uitgaven ook wel moeilijk. Ik ben daarom ook zo blij met wat ik heb. Ik wordt echt blij van mijn jurkjes, laarzen en accesoires.
  Soms wel lastig wanneer je de nieuwe collectie voorbij ziet komen en je vindt wel 10 dingen leuk. Dan weer even terug en denken dat je al heel blij mag zijn met wat je al hebt.
  Bewegen, ik heb best overgewicht, maar er moet wel een vulkaan ontploffen wil ik gaan rennen/bewegen. Ik heb best een druk leven en ga er maar vanuit dat ik opdie manier wel beweging krijg. Lees: ik heb heerlijk mijn kop in het zand en die blijft er ook nog lekker.
  Wat zie er trouwens goed uit. Ik weet dat het voor jou ook niet altijd makkelijk is/geweest. Hoop dat in 2019 de zon veel mag schijnen in al onze levens!

  januari 10, 2019 at 22:25
  • Reply hillybillybeauty

   Wat lief…dank je wel. X

   januari 10, 2019 at 22:28

  Leave a Reply

  CommentLuv badge