Follow:
gezin, samenwerking

Zo maak je toch een feestje van de feestdagen!

Dat de feestdagen er dit jaar anders uit gaan zien dan voorgaande jaren zit er dik in. Hoogstwaarschijnlijk geen grote gezelschappen bij elkaar, restaurantbezoekjes zijn wellicht ook niet mogelijk en de afstand bewaren zal ook absoluut moeten. Hoe kan je van deze ‘andere’ Kerstdagen nu toch een onvergetelijke periode maken? Hieronder wat leuke tips om er een onvergetelijke kerstperiode van te maken!

Gekostumeerde Kerstdagen

Misschien ben je van plan de Kerstdagen alleen met je gezin door te brengen of komen alleen de (groot)ouders op bezoek. Ook wanneer je het klein houdt kan je er een super gezellig feest van maken. Al veel jaren is ‘de-foute-truien’ kerstdag al populair. Het is ook een leuk idee om tijdens de Kerst helemaal in full glory verkleed te gaan. Mijn dochters zouden het wel weten en op zoek gaan naar een geweldige kerstjurk in stijl. Ik zie ons als gezin al in vol ornaat bij elkaar!

En Thomas zou natuurlijk als kerstman willen!

En vergeet niet om een leuke familiefoto te maken met elkaar, die kan namelijk het jaar daarop prima van pas komen als kerstkaart!

Wanneer iedereen in kerststijl verkleed is geeft dit natuurlijk een extra feestelijk gevoel. Muziek aan, beetje dansen en spelletjes en je hebt een onvergetelijke kerst!

Decoreer je huis extra mooi!

Bij ons gaat de kerstboom dit jaar ook eerder tevoorschijn komen dan andere jaren. Op de één of andere manier hebben we daar behoefte aan. De gezelligheid die zo’n boom met zich meebrengt is natuurlijk ook geweldig. Ook ben ik niet zuinig met gezellige lampjes en kaarsjes in huis.

Dit was onze boom vorig jaar, onze mooiste gedecoreerde boom tot nu toe!

Je kan natuurlijk helemaal los gaan met kerstversiering en kerstdecoratie in-en om het huis. Zo kan je ook flink los gaan met opblaasbare kerstfiguren (Thomas wil er wel één op zijn kamer zei hij al…haha)

Maak samen het kerstdiner

Meestal gingen we met de kerstdagen bij mijn ouders langs en bij Andries’ zijn ouders. Elk gezin nam dan een gerecht mee. De afgelopen jaren maakte ik het gerecht wat wij meenamen en dit jaar is het nog maar de vraag of we bij iemand op bezoek kunnen. Daarom heb ik besloten de kinderen en partner meer te betrekken bij het kerstdiner. Allemaal gaan we in de periode voor de kerst neuzen in lekkere kookboeken en kiezen we samen de gerechten uit die ons lekker lijken. En dan natuurlijk met elkaar gaan koken! Ook daar dan weer gezellige kerstmuziek bij en gezellig met elkaar in de keuken het eten voorbereiden. Ik denk dat dit een verandering gaat worden die we als traditie zullen blijven voortzetten.

Ik ben heel erg benieuwd wat we half december te horen krijgen wat wel en niet mag tijdens de feestdagen. We gaan er in ieder geval een hele gezellige periode van maken. Hoe dan ook!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge