Follow:
All about books

All About Books: Ameera!

Deze week in de column ‘All About Books’ mijn collega Ameera. Zij reageerde meteen enthousiast toen ik vertelde van deze nieuwe column. Aangezien zij, net als ik, in een boekenwinkel werkt is het niet meer dan logisch dat zij ook van lezen houdt. Ik was ook heel erg benieuwd wat haar antwoorden zouden zijn. Nou, dat deelt ze nu vol enthousiasme met jullie. Enjoy!

1. Wat is je lievelingsboek?

Love and other words van Christina Lauren. Dit boek is gewoon perfectie. Je wordt volledig meegenomen in het verhaal van Macy en Elliot. Als of je deze personage echt zelf kent. Normaal gesproken vind ik een friend to lovers boeken niet echt leuk maar dit boek was echt een uitzondering!

2. Las je in je jeugd ook veel? En zo ja, welke boeken verslond je toen?

Ik las niet veel boeken toen ik klein was. Ik had juist moeite met lezen waardoor het erg langzaam ging. Maar als ik dan wel een keer een boek las, was het een boek van Geronimo Stilton of Dagboek van een muts.

3. Als je voor 1 dag zou mogen verblijven in een setting uit een boek, inclusief personages, in welk boek zou dat dan zijn?

One Italian summer van Rebecca Serle. Dit boek heb ik ook gelezen in Italië alleen dan in een ander gebied dan waar ze in het boek zijn. Maar de sfeer van Italië met alle kleine dorpjes is zo mooi beschreven in dit boek waardoor je gelijk het voel heb dat je zelf ook in Italië bent. 

4. Welk personage kan je wel schieten?

Reese uit het boek The places I’ve cried in public van Holly Bourne. Hij is zo toxic naar Amelie. Ik wilde dit boek bijna dnf’en door hem.

5. Bij welk boek moest je een traantje wegpinken?

Almond van Sohn Won-Pyung. De manier hoe Yunjae wordt behandeld is echt verschrikkelijk! Hij wordt gezien als monster volgens andere mensen. Maar Yunjae kan geen emoties zoals angst en boosheid voelen waardoor hij domme dingen doet.

6. En bij welk boek heb je hardop gelachen?

After the rain van Jo Watson. Om eerlijk te zijn kan ik niet meer goed herinneren waar dit boek overging, maar dan ik zeker wel gelachen heb en het echt een feel good boek was.

7. Als je 1 boek mocht kiezen om voor het allereerst opnieuw te mogen lezen, welk boek zou dat dan zijn?

The Flatshare van Beth O’Leary. Dit was mijn eerste boek die dik 5 sterren had gegeven. Hij is zo cute en maakt je helemaal warm van binnen.

8. Een cover om verliefd op te worden?

Bijna alle covers die ik mooi vind zijn minimalistisch. Met een paar collega’s praten we vaak over verschillende covers en dan merk ik dat mijn smaak in covers vaak anders is dan die van mijn collega’s. Het boek die ik nu aan het lezen ben is The collected regrets of clover van Mikki Brammer. Deze cover vind ik erg mooi! Mijn vriend heeft speciaal de US versie uit Amerika meegenomen omdat ik die cover mooier vind dan de UK versie.

9. Welk genre lees je het liefst?

Misschien heb je het al wel doorgehad maar ik lees het liefst romance boeken. Maar ik lees ook elke maand sowieso één non-fictie boek. Deze boeken gaan dan vaak over zelfontwikkeling of psychologie.

10. Welke boekenserie moet je nog steeds uitlezen?

Toevallig heb ik laatst de Twisted boekenserie uitgelezen. Ik lees niet vaak serie’s dus ik hen nu niet een boekenserie die ik moet uitlezen. Maar ik wil wel beginnen aan de Chestnut Springs serie en ik heb twee boeken van de Magnolia Park’s serie in mijn boekenkast staan waar ik nog niet aan begonnen ben.

11. Is er een boek dat al heel lang op je ‘te lezen lijstje’ staat, maar welke je nog steeds uitstelt?

The song of achilles van Madeline Miller staat al zeker twee jaar in mijn boekenkast. Ik ben er wel meerdere keren aan begonnen maar ik kwam er telkens niet doorheen.

12. Als je 1 boek mocht kiezen dat je altijd cadeau zou geven, welk boek zou dat dan zijn?

The mountain is you van Brianna Wiest. Dit boek gaat over zelf sabotage en hoe je dit juist kan omzetten om jezelf beter te leren kennen en verder te ontwikkelen. Ik denk dat iedereen soms wel last heeft van zelf sabotage en het dus echt een eye opener kan zijn. Dit is het enige non-fictie boek van dit jaar die ik vijf sterren heb gegeven.

13. Welk boek vond je verschrikkelijk?

Normal people van Sally Rooney. Ik weet dat een heleboel mensen dit boek super goed vinden en ook heleboel mensen die dit verschrikkelijk vonden. Ik ben een van de mensen die het verschrikkelijk vond.

14. Welk personage zou je graag in het echt ontmoeten?

Lucas van The American roommate experiment van Elena Armas. Voor mij is hij echt de perfecte book boyfriend! Hij is een echte gentleman en is zorgzaam.

15. Welke klassieker is jouw favoriet?

Om eerlijk te zijn heb ik nog maar één klassieker echt gelezen en dat was Fahrenheit 451 van Ray Bradbury. Ik vond het een erg indrukwekkend verhaal.

16. Van welk boek waar nog geen verfilming van is, zou jij graag een verfilming willen zien?

When in Rome van Sarah Adams. Amelia Rose zou gespeeld worden door Madison Beer (ik weet dat ze niet acteur is maar zij is Amelia). Noah Walker zou gespeeld worden door Tom Holland.

17. Welk boek staat nu bovenaan je wensenlijstje?

The wake-up call van Beth O’Leary. Zij is een van mijn favoriete auteurs dus zodra zij een nieuw boek uitbrengt, moet ik die lezen.


Bedankt voor je leuke antwoorden Ameera!

Wil jij ook meedoen aan de rubriek ‘All About Books’? Stuur dan een mailtje naar hildestolk@hotmail.com

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply nicole orriens

  In een boekenwinkel werken lijkt me echt heel fijn. Is het net zo leuk als ik denk?

  oktober 6, 2023 at 10:32
 • Reply Amy

  Jaaa Ameera, zo leuk! Hahaha ik weet wel met welke collega je het vaak hebt over de covers

  oktober 6, 2023 at 11:11
 • Reply Lisanne

  Jaaa ik wil ook een film van When in Rome! (En dan ook gelijk van Practice Makes Perfect)

  oktober 6, 2023 at 11:20
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge