Follow:
beauty, duurzaamheid, plasticvrij

Mijn favoriete plasticvrije producten voor onder de douche

Wanneer je overstapt op plasticvrije producten gaat er een wereld voor je open. Er is, gelukkig, tegenwoordig al heel veel meer verkrijgbaar op dit vlak dan een aantal jaren geleden. Er zijn heel veel kleine zelfstandigen die de mooiste producten maken op natuurlijke basis. Als je alleen al een tijdje op Instagram zoekt zie je ontzettend veel kleine ondernemingen die hun heerlijke producten showen. Het voordeel is dat je deze mensen ook al je vragen kunt stellen over de producten. Ik heb nog heel veel producten op mijn wishlist staan om te testen. Maar deze producten behoren al tot mijn favoriet:

Shampoo

Op het gebied van shampoo was de overstap naar plasticvrij voor mij het moeilijkste. Het is gewoon wennen om van een fles vloeibare shampoo over te stappen op een shampoo bar. Maar als je eenmaal gewend bent aan het gebruiken van een shampoo bar, dan is het eigenlijk super simpel. Ik heb nog niet heel veel verschillende shampoo bars gebruikt moet ik eerlijk bekennen. Ze gaan zo lang mee dat het nog wel even zal duren voordat ik verschillende bars heb getest. Op dit moment gebruik ik de shampoo van shampoobars en die bevalt mij heel goed!

Ik maak eerst mijn haar nat, en dan wrijf ik de bar tussen mijn natte handen zodat er product vrijkomt. Dit masseer ik dan in mijn natte haar. Soms haal ik de bar ook nog even extra over mijn haar een. Er ontstaat schuim wat je prima kan inmasseren en vervolgens kan uitspoelen. Mijn haar voelt gezonder aan sinds ik een shampoobar gebruik. Nul plastic en natuurlijk! En ik vind het ook leuk dat ik een Nederlands bedrijf steun 😉

Zeepbar

 

De meeste plastic verpakkingen die wij bij het afval gooiden waren flessen douchegel. Deze gingen echt niet normaal hard in ons gezin. Ik verdenk stiekem Fenna en Thomas ervan als de grootste gebruikers ;-). Amy en Fenna zijn nog niet over op zeep, Thomas en ik wel. Voor Thomas zijn huid ook veel beter dan al die chemische troep wat in douchegels verwerkt zit. Hij heeft een erg gevoelige huid, eczeem, dus natuurlijke zeep is veel beter.

Op dit moment heb ik meerdere favorieten in mijn douche hangen (in speciale zeepzakjes). Mijn favorieten van dit moment zijn:

Dushi van Watsop

Deze heerlijk geurende zeep schuimt heel fijn als ik hem over een spons haal. Ook vind ik de kleuren van de zeep geweldig! Deze zeep ruikt naar allemaal verschillende zoete geuren. Sinaasappel, patchouli en nog meer zaligs. Dushi is echt een favoriet!

Sinaasappelzeep van Lien Soap

Ik ben gewoon gek op de geur van sinaasappel, dus de sinaasappelzeep van Lien Soap is ook een favoriet. Door de frisse, fruitige geur word je helemaal vrolijk als je hem gebruikt. Ik gebruik mijn zepen altijd in combinatie met een puff spons. Door de zeep hier overheen te wrijven ontstaat er schuim waardoor je eigenlijk hetzelfde effect krijgt als een vloeibare douchegel. Alleen met zeep heb je natuurlijk geen plastic afval en een stuk zeep gaat veel langer mee. Hou je van fruitige geuren? Dan is dit stuk zeep perfect voor jou!

Faith in nature Dragonfruit zeep

Deze zeep kocht ik in Edinburgh bij de Boots. Deze gebruik ik dus al sinds augustus en ik was meteen verkocht. Ik vind de geur heerlijk en ook het feit dat deze zeep heel veel schuimt (in mijn beleving iets meer dan de andere twee). Faith in Nature is ook gewoon in Nederland te koop en heeft ook nog andere producten die ik zeker wel een keer wil proberen.

Deze 3 stukken zeep zijn dus op dit moment mijn favorieten van degene die ik in gebruik heb. Maar ik heb nog erg veel stukken zeep liggen om te testen, dus waarschijnlijk zullen mijn favorieten regelmatig veranderen 😉

Gezichtszeep

Mijn favoriete gezichtszeep is die van Naturebar. De combinatie van charcoal en Aloë Vera is echt zalig. Dit stuk zeep hangt bij mij in de douche (in dit handige ding) en gebruik ik elke avond om mijn gezicht te reinigen. Gewoon tussen je natte handen wrijfen en daarna met je handen je gezicht wassen. Klaar! Mijn gezicht voelt echt heel fijn en schoon aan na het gebruik.

In de ochtend heb ik nog een gezichtsbar van Nivea liggen bij de wastafel. Fenna gebruikt deze ook om haar make-up te verwijderen. Het nadeel van dat stuk zeep vind ik dat het niet echt fijn droogt. Hij blijft een beetje zacht. Het nadeel daarvan is voor mijn gevoel dat het stuk zeep veel sneller op gaat dan een stuk zeep wat goed droogt en hard blijft. Dit is misschien puur mijn gevoel, maar ik zal niet snel meer die van Nivea kopen. Geeft mij die van Naturebar maar! Uiteraard wil ik er nog een paar testen die ik online ben tegengekomen, maar dat zal pas over een aantal maanden zijn gok ik. Dat is misschien het enige nadeel van het gebruik van zeep: het is duurzaam! (en daarom duurt het een flinke tijd voordat je eens wat nieuws kan gebruiken, lol)

Scheren

Inmiddels heb ik mijn ‘eerste keer’ scheren met een plasticvrij scheermes overleefd! Ik moet bekennen dat ik het best spannend vond. Ik had al op diverse YouTube video’s gezien dat je echt even voorzichtig moet starten als je overstapt op deze manier van scheren. Ook een collega had mij dat al ingefluisterd. Deze mesjes zijn namelijk flink scherp! Ik heb mijn benen inmiddels geschoren (duurde wel een eeuwigheid omdat ik het zo voorzichtig mogelijk wilde doen). Resultaat: super gladde benen (je hoeft echt maar 1x over je huid te gaan), geen bultjes en maar 1 klein sneetje! Ik ben trots.

Het bijgeleverde stuk scheerzeep in deze set van Blokzeep werkt ook goed. Het schuimt niet zoals een standaard scheerschuim, maar dat is dus ook niet nodig. Even een paar keer over je natte benen (of welk stuk van je lichaam je ook wil scheren) en je mesje glijdt er overheen. Het is dus echt even oefenen, maar ik ben om!

Scrubben

Het laatste wat ik nog even wil bespreken: scrubben. Ik doe dit eigenlijk te weinig. Noem het luiheid, ik vergeet het ook gewoon vaak. Maar ik heb een stuk scrubzeep van Watsop wat ik toch wel even wilde benoemen. Zuivere koffie zeep!

In deze heerlijke scrubzeep zit inderdaad koffie! Dit reinigt namelijk als een tierelier. Ik gebruik dit stuk zeep ongeveer 1x per week om even mijn hele lichaam te scrubben en reinigen. Het resultaat is dan ook een heerlijk zachte huid na gebruik. Plasticvrij scrubben is voor mij echt een must. In normale scrubs zitten toch vaak microplastics die heel slecht zijn voor het milieu. Daar hoef je je bij deze scrubzeep geen zorgen over te maken. 100% Natuurlijk!

Je zou er bijna een koekje bij nemen 😉

Heb jij nog tips voor onder de douche?? Ik hoor ze graag!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply E

    De zepen én bodybutters van La Rhodé, deze eenmaal gebruikt dan wil je echt niet meer anders en ook 100% natuurlijk.

    oktober 8, 2023 at 15:58
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge