Follow:
boeken, kids

Boekenreview: De kleine engel die geluk bracht – Marianne Busser & Ron Schröder

de kleine engel

Wat een mazzel heeft die Thomas toch! Naast een vader en een moeder die kunnen voorlezen zijn er ook nog 2 grote zussen in huis! Thomas krijgt steeds meer interesse in letters, woorden en verhalen en daarom stimuleren we dat maar al te graag! Voorlezen doen wij dagelijks voor het slapen gaan, maar ook overdag is een verhaal natuurlijk ontzettend leuk. In de vakantie werd het boek ‘De kleine engel die geluk bracht’ veelvuldig voorgelezen. Begrijpelijk, want naast een prachtig verhaal is het boek ook nog eens fantastisch geïllustreerd.

de kleine engel

Boeken voor kinderen die mooie illustraties hebben vind ik echt zo gaaf. Ik kan zelf ontzettend genieten van dit soort boeken. De illustraties van Mark Janssen zijn echt zo sfeervol en geven het verhaal dé extra lading die het verdient. Zelf kan ik door mooie illustraties ontroerd raken als ze kloppend zijn bij het verhaal. In dit geval is dat zeker zo!

Samenvatting

“Na schooltijd loopt Roos met haar zelfgemaakte kerststukje naar huis. Als ze langs de kleine huisjes bij de haven loopt, ziet ze hoe een oude man aan het sneeuwruimen is. Roos heeft de man al vaker gezien. Hij heeft een bruinverbrand gezicht vol rimpels en hij kijkt vaak een beetje verdrietig. Roos vindt dat heel erg. Ze besluit om haar kerststukje aan de man te geven. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap.”

Het verhaal is echt perfect voor deze tijd van het jaar. Een tijd waarin gezelligheid, warmte en liefde vaak extra wordt benadrukt door de feestmaand die we net achter de rug hebben. Mocht het nou nog gaan sneeuwen en schaatsweer worden is het helemaal kloppend, haha. Het verhaal heeft heel veel sfeer en straalt warmte uit.

Het verhaal hebben wij vooral een aantal keren rond Kerst voorgelezen. Maar ook nu, na Kerst, is het een verhaal wat zich prima laat vertellen. Want ook na de Kerstdagen is deze boodschap belangrijk! Delen met elkaar en elkaar liefhebben, een boodschap die ik mijn kinderen veelvuldig probeer mee te geven.

Marianne Busser & Ron Schröder hebben een prachtig verhaal geschreven. Het boek vind ik prachtig en zal zeker nog veelvuldig voorgelezen worden. Een mooi ontroerend verhaal die door de mooie tekeningen tot een prachtig boek zijn gebundeld.

‘De kleine engel die geluk bracht’ is een boek die je absoluut een keer zou moeten voorlezen aan je kind(eren). Kruip lekker knus op de bank en lees dit prachtige verhaal voor. Een musthave!

Het boek ‘De kleine engel die geluk bracht’ is oa verkrijgbaar bij Bol.com voor 12,99.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen ter review ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Marietta de Groot

  Ook een goede tip voor opa’s en oma’s! Wat ik nu van het boek zie lijkt het me een prachtig sfeervol boek. En omdat ik, als volwassene, en ook oma, nog steeds dol ben op kinderboeken ben ik hier heel nieuwsgierig naar geworden!

  januari 10, 2018 at 16:37
 • Reply chucky1012

  Zo mooi!
  Prachtige illustratie’s.
  Leuk om kado te geven.

  januari 11, 2018 at 06:40
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge