Follow:
boeken, kids

Boekenreview: Waarom de koning geen kroon draagt

waarom de koning geen kroon draagt

Rond de koningsspelen en koningsdag wordt er natuurlijk veel over het koningshuis gesproken. Thomas heeft een leeftijd waarbij er nog heel veel vragen naar je hoofd geslingerd kunnen worden. ‘Mam, hoe heten de kinderen van de koning?’, ‘Mam, kan ik later ook koning worden?’. Op school is er natuurlijk ook al veel aandacht voor en toen ik dit boek binnen kreeg wist ik ook meteen dat het een heel leuk informatief boek zou zijn voor kinderen. 

waarom de koning geen kroon draagt

De manier waarop dit boek in elkaar zit is ontzettend leuk gedaan. Informatie en leuke korte verhaaltjes die elkaar afwisselen zorgen voor een heel divers en interessant boek. Het boek is rijk aan foto’s en illustraties waardoor het ook gewoon heel leuk is om af en toe eens in te kijken. Er staat trouwens ook aardig wat informatie in wat ik zelfs niet eens wist.

Korte stukjes informatie wisselen elkaar af. Leuke, interessante en grappige weetjes staan in de kleuren oranje en blauw door het hele boek onder de kopjes ‘Wist je dat….’. Wie wil namelijk nou niet weten dat koning Willem-Alexander als eerste zijn schoenen uitdoet als hij thuiskomt? 😉

waarom de koning geen kroon draagt

Als één van je kinderen een keer een spreekbeurt of werkstuk over het koningshuis moet maken heb je aan dit boek genoeg. Alle informatie is op een leuke manier in het boek gezet waardoor het geen saaie stof is. Kleurige letters, verschillende lettertypes, tekeningetjes, elke pagina vraagt om gelezen te worden!

waarom de koning geen kroon draagt

waarom de koning geen kroon draagt

‘Waarom de koning geen kroon draagt’ is echt een boek om in je collectie te hebben. Zeker voor je kind(eren) een ontzettend leuk boek om te hebben. Als zij eenmaal volwassen zijn is dit boek een heus geschiedenisboek geworden en blijft het leuk om nog eens in te kijken. (en te zien hoe de tijd dan weer veranderd is ;-)).

Het boek heeft een zeer begrijpbare taal voor kinderen. Nu Thomas veel over de koning en koningin hoort op school, is hij er ook echt benieuwd naar. Het boek heb ik dan ook al een aantal keren erbij gepakt om wat dingen aan hem voor te lezen en te vertellen. De verhaaltjes tussen de informatie door zijn ook prima om voor te lezen voor het slapen gaan bijvoorbeeld. Uiteraard in het thema van het koningshuis 😉

Dit boek is geen boek wat je wekelijks voor zal moeten lezen aan je kind. Maar er zijn genoeg momenten in het jaar dat het boek ontzettend leuk is om er even bij te pakken. En wat ik al eerder aangaf, een onuitputtelijke bron van informatie voor bijvoorbeeld een spreekbeurt. En wellicht dat het bij de geschiedenisles ook nog eens van pas kan komen?

Een absolute aanrader om in je eigen paleisje in de kast te hebben staan!

Informatie

Waarom de koning geen kroon draagt – Gaby Kuijpers, Natalie van der Horst en Ellen de Roos

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf

Hardcover, 96 pagina’s

ISBN: 9789000358144

Prijs: 14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandels en oa Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Mooi en zeer leerzaam boek!

    Xoxo

    april 26, 2018 at 06:23
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge