Follow:
boeken, kids, review

Boekenreview: Een Weekendje Weg – Bart van der Linden

Een tijdje geleden ontving ik dit reuze schattige boekje met de post. Een boekje wat is ontstaan bij een vader die elke avond voorlas aan zijn kinderen. Zelf ben ik niet zo innovatief bij het voorlezen voor het slapen gaan, en lees ik altijd voor uit boeken. Respect voor ouders die de fantasie hebben om zelf verhaaltjes te verzinnen! Daarom vond ik het ontzettend leuk dat ik dit boekje mocht reviewen.

Achterflap

“Altijd maar in die mooie hemel….Als Engeltje Fabiola de kans krijgt om voor één weekend naar de Aarde te gaan, ontstaat een ongewone vriendschap met twee kinderen. Samen gaan zij op ontdekkingstocht en beleven spannende avonturen.”

Het verhaal leest heel makkelijk voor. Thomas is meteen geboeid vanaf het begin van het boekje. Het idee dat een engeltje vanuit de hemel avonturen gaat beleven op aarde is natuurlijk héél spannend! In het boekje staat bij elk nieuw hoofdstuk een leuke tekening wat je meteen wil laten beginnen aan het hoofdstuk. Want welk avontuur gaat Fabiola nu weer met haar nieuwe vrienden beleven?

Fabiola en haar nieuwe vrienden Hans en Inge beleven allemaal leuke avonturen. Zo gaan ze naar de dierentuin, Texas City en naar een kermis. Eigenlijk maken ze avonturen mee die elk kind wel leuk zou vinden. Daarom is het voor kinderen, zoals mijn zoontje Thomas, heel herkenbaar en daardoor makkelijk zichzelf in te leven in het verhaal. Dat maakt het verhaal heel toegankelijk.

Het is een heel warm verhaal over vriendschap. Het einde van het verhaal is dan ook heel mooi en liefdevol. Het leest ook écht als een verhaaltje voor het slapengaan. Fijne korte hoofdstukken zodat je voor het slapen makkelijk 1 hoofdstuk kunt voorlezen. Het is makkelijk te begrijpen voor Thomas (leeftijd 6-7 jaar) en heeft een fijne dosis spanning. Thomas vond het een heel leuk boekje en ik weet zeker dat het nog een keer van de plank komt om het weer voor te lezen!

Een Weekendje Weg is een ontzettend leuk voorleesboekje. Zeker met de achterliggende gedachten dat het vanuit een verhaaltje voor het slapen gaan is ontstaan maakt het boekje extra bijzonder. Ben je, net als ik, niet zo creatief in het verzinnen van verhaaltjes voor het slapen gaan, dan is ‘Een Weekendje Weg’ zeker een aanrader om eens voor te lezen aan je kind(eren).

 

Informatie:

Een Weekendje Weg – Bart van der Linden

Uitgeverij Lecturium

Paperback, 60 pagina’s

ISBN: 9789048443352

Prijs: 13,95

Verkrijgbaar bij oa Bol.com (klik hier)

** Ik heb dit boekje ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Zo schattig!

    maart 24, 2018 at 06:27
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge