Follow:
boeken, kids, review

Boekenreview: Lemony Snickets afschuwelijke avonturen – Het duistere derde boek

Als je de cover ziet van dit boek dan snap je helemaal dat de titel ‘Het duistere derde boek’ heet. De cover is namelijk ook donker en duister. Een boek dat het derde deel is uit een serie van Lemony Snicket. Ik ken persoonlijk alleen de eerste film met Jim Carrey. Ik vond het een beetje een aparte film kan ik mij herinneren, maar ik was toch heel nieuwsgierig naar dit boek.

Achterflap

“Beste lezer, 

Als je nog niets over de Baudelaire kinderen hebt gelezen, besef dan goed: Violet, Claus en Roosje Baudelaire zijn lief en slim, maar ze hebben altijd pech. Alle verhalen over hen zijn duister, maar dit boek is misschien wel het duisterste van allemaal.

Als je geen verhalen over orkanen, hongerige bloedzuigers en koude komkommersoep kunt verdragen, leg dit boek dan gauw weg!

Met vriendelijke groeten,

Lemony Snicket”

Inmiddels is er ook een Netflixserie van Lemony Snicket. Deze heb ik nog niet gezien, maar Amy en Fenna hebben een stukje ervan gezien maar vonden het te eng. Misschien dat ik mij er dus wel aan ga wagen binnenkort. 😉

lemony snicket

Het boek heeft bij elk hoofdstuk ontzettend leuke illustraties. Dit gaf bij mij meteen de indruk dat het om een kinderboek zou gaan. Tóch ben ik van mening dat het wel voor wat oudere kinderen is. Er zitten best wat ingewikkelde verhaallijnen in het boek, dus voor Thomas (7 jaar) is het echt nog te lastig (en wellicht wat te spannend). Maar ik denk dat iets oudere kinderen ontzettend genieten van de boeken van Lemony Snicket.

Als volwassene leest het boek heel snel weg. Ik vond het best leuk om een keer een boek uit de Lemony Snicket serie te lezen, de serie bestaat namelijk uit maar liefst 13 boeken! Ik merkte alleen dat ik mij af en toe wat begon te ergeren aan de stukjes rondom het jongste kind Baudelaire, Roosje. Het personage Roosje kan nog niet praten maar heeft haar eigen taaltje. Als zij dan ergens op reageerde met een nietszeggend woordje, kwam daar standaard achteraan “Wat betekende” of “Wat zoiets betekent als”, met dan daarna de werkelijke betekenis van wat Roosje wilde zeggen. Die herhaling vond ik op een gegeven moment wat vervelend om telkens te lezen.

Lemony Snickets afschuwelijke avonturen – Het duistere derde boek vond ik een leuk boek om tussendoor te lezen. Kinderen vanaf een jaar of 9 zullen van Lemony Snickets avonturen smullen!

informatie

Lemony Snickets afschuwelijke avonturen – Het duistere derde boek

Uitgeverij Lannoo

Hardcover, 208 pagina’s

ISBN: 9789401450201

Prijs: 9,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

**Ik heb dit boek ontvangen van de uitgeverij ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Klinkt spannend maar ook zielig.

  Xoxo

  juli 18, 2018 at 07:54
 • Reply Jessica J.

  Ik heb de boeken niet gelezen, maar wel een deel van de serie gezien. Eng is het niet, hoor. Je moet er wel voor zijn, want het is een bijzondere soort humor. 🙂
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #106 • Beestenboel en abonnement op de zee?!My Profile

  juli 18, 2018 at 14:55
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge