Follow:
boeken

De ijzige verloofde: De spiegelpassante deel 1 – Christelle Dabos

de ijzige verloofde

Onlangs deden De Boekenzusjes mee met het promoten van dit mooie boek. We mochten ambassadeurs zijn en ik kreeg dit boek thuisgestuurd om te recenseren. Sarah (mijn zusje) heeft het boek al in het Engels, dus zij kon tegelijkertijd dit boek lezen. We hadden op onze Instagram een leuke buddyread georganiseerd, en met diverse leesfanaten lazen wij gezamenlijk dit boek. Deze serie, die oorspronkelijk Frans is, krijgt al jaren lovende recensies. Dus ik was super blij dat het boek in het Nederlands vertaald is. Een nieuwe magische wereld is “geopend”…..

Synopsis ‘De ijzige verloofde’

Een adembenemende wereld van zwevende arken en familieclans vol intriganten…Treed binnen in een fabelachtig universum waar je voor altijd wilt blijven!

Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie, heeft unieke gaven: ze kan door spiegels reizen en ze kan met haar handen de geschiedenis van voorwerpen lezen. Ze leidt een rustig bestaan op de ark Anima. Tot ze onverwachts wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert maar invloedrijk lid van de Drakenclan. Ophelia is gedwongen haar verloofde te volgen naar de Hemelburcht op de ijzige ark Pool, waar niemand te vertrouwen is. Daar ontdekt ze dat ze een pion is in een politiek spel dat niet alleen verschrikkelijke gevolgen heeft voor haar eigen leven, maar ook voor haar geliefde ark Anima.

de ijzige verloofde

(jammer alleen dat de belettering is vervaagd van het boek. Hopelijk drukt de uitgever het vervolgdeel op iets andere wijze)

Samenvatting

Ophelia is een rustig introvert meisje die het liefst haar dagen slijt op haar werk. Rustig in een archief met spullen die zo oud zijn dat ze een hele geschiedenis bij zich dragen. En daar houdt Ophelia van. Haar uiterlijk boeit haar niet en het liefst zou ze haar leven zolang mogelijk leiden zoals zij dat nu doet. Maar helaas komt daar verandering in wanneer ze door haar ouders wordt uitgehuwelijkt aan een onbekende man. Ophelia probeert er nog onderuit te komen, maar helaas is ze gedoemd om haar leven als getrouwde vrouw door te gaan brengen in een andere plaats zonder haar geliefde werk.

Achteraf heb ik een beetje spijt dat ik het boek las in “stukjes”. Door de buddyread die wij hadden georganiseerd verspreidde het lezen zich over 2 weken. Hierdoor kwam ik soms niet helemaal in het verhaal. De schrijfwijze van Christelle Dabos is heel magisch en beeldend, en soms ietsje langdradig. Soms moest ik stoppen met lezen (omdat ik mijn deel voor die dag gelezen had), maar kwam ik net lekker in het verhaal. Dit bevorderde het begrijpen van de magische wereld niet altijd.

De wereld die door de auteur is geschetst is bijzonder. De wereld is namelijk in zwevende stukken verdeeld nadat deze lang geleden is gebroken. Elk zwevend stukje wereld heet een ark. Elke ark is totaal verschillend en ook de bevolking op deze arken zijn ‘anders’. De ark waar Ophelia woont, Anima, is een ark waar iedereen een familieband met elkaar heeft. Een gemoedelijke ark zonder al teveel poespas. De ark Pool, waar Ophelia naartoe verhuist, is totaal anders. Een kille wereld, met kille mensen die tot verschillende clans behoren. Deze clans lijken constant in bloederige oorlogen te zijn verwikkeld om maar in een goed boekje te komen bij de familiegeest Faroek. Ophelia komt tijdens haar verblijf op de Pool al snel achter de magische krachten van de bevolking. En al die onderlinge vetes zorgen voor de nodige spanningen.

Omdat dit het eerste deel is van een serie wordt in dit deel alles rustig opgebouwd en is er door de auteur veel aandacht besteedt aan de worldbuilding. Hierdoor leest het boek soms wat traag. Toch is de wereld zo magisch en goed in elkaar gezet dat het verhaal als een sprookje leest. Elk detail wordt beschreven en hierdoor komt het boek echt tot leven.

De personages die ertoe doen zijn goed uitgewerkt. Thorn is een kille man die heel stug overkomt (vandaar de titel ‘De ijzige verloofde’). Dit past ook precies bij zijn omschrijving. Toch prik je als lezer een beetje door zijn houding heen en kreeg ik gedurende het boek steeds meer een zwak voor hem.

Ik weet zeker dat in de vervolgdelen de wereld nog meer tot leven zal komen en de personages nog interessanter gaan worden. Een prachtig verhaal met heel veel interessante elementen die lezers die van magische werelden houden zeker zal verrassen.

Informatie

De ijzige verloofde (deel 1 De spiegelpassante) – Christelle Dabos

Uitgeverij L.S. Amsterdam

Hardcover, 528 pagina’s

ISBN: 9789024587223

Prijs: €24,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge