Follow:
boeken, kids

Boekentip voor de jeugd: Minecraft de strip!

minecraft

Thomas vindt het heerlijk om stoere, spannende boeken te lezen. Hij is al fan van de boeken van Dog Man, en dit nieuwe boek heeft qua stijl erg veel weg van die boeken. Een stripboek in een mooie hardcover! Dit boek ging dan ook mee op vakantie naar Duitsland, en hij las hem de eerste dag al uit. Naast mij in bed genoot hij van dit stoere boek en liet hij mij meegenieten van het Minecraft avontuur!

Synopsis ‘Minecraft de strip’

David is net verhuisd en vindt zijn nieuwe school maar niks. Maar gelukkig is er Minecraft! In de wereld van deze game kan hij gewoon afspreken met zijn vertrouwde vriendengroep. Samen beleven ze de spannendste avonturen. Dan besluiten de vrienden de ultieme uitdaging aan te gaan: ze reizen af naar de End om de Enderdraak te verslaan…

Minecraft

Thomas is al een hele lange tijd fan van Minecraft. Hij speelt het spel geregeld. Zo heeft hij onlangs nog een schattig poesje aan zijn Minecraft wereld toegevoegd šŸ˜‰

De game is al jaren immens populair. Merchandise is er dan ook volop te krijgen in alle winkels. Thomas heeft ook vaak zijn mooie Minecraft pet op. Een echte fan dus!

Het verhaal

Het boek is dus eigenlijk een stripboek maar dan in een boekvorm. Een mooie stevige kaft en makkelijker in de hand te houden. De illustraties zijn minder ‘blokkerig’ dan het spel, maar je ziet duidelijk dat het typische blokkerige van Minecraft erin terugkomt.

minecraft

De bekende Minecraft figuurtjes zoals de schaapjes en de creepers komen erin voor. Deze herkenning zorgt er natuurlijk voor dat het verhaal herkenbaar is. En waar creepers (enge poppetjes in de game) zijn, daar is natuurlijk avontuur!

minecraft

Het voordeel van een boek over je favoriete game is dat het verhaal herkenbaar is en daardoor de interesse wekt van de kinderen. En de kinderen even achter het scherm vandaan te krijgen door ze dit boek te laten lezen is natuurlijk een win win situatie voor zowel ouders als kinderen.

De avonturen die de vrienden David, Kevin, Lisa, Toby en Carice beleven zijn spannend maar niet te eng. Ook kinderen die het spel niet kennen zullen erg genieten van de avonturen van de vrienden.

Leuke extra toevoeging

Achterin het boek is nog een extra toevoeging over de illustraties en hoe deze tot stand zijn gekomen. Ook het ontwerp van de hoofdrolspelers wordt uitgelegd. Kinderen die Minecraft spelen zijn natuurlijk al geĆÆnteresseerd in het bouwen van een wereld, daar is het spel ook op gebaseerd, dus de uitleg van de tekeningen in het boek zal de kinderen ook boeien.

minecraft

Thomas heeft er weer een nieuwe favoriete serie bij! Persoonlijk vind ik het niet erg of hij nou een strip leest of een kinderboek met heel veel tekst. Als hij maar geniet van wat hij leest! En dat heeft hij met dit boek absoluut gedaan.

Informatie

Minecraft de strip – SfĆ© R. Monster

Uitgeverij Condor

Hardcover, 88 pagina’s

ISBN: 9789493189010

Prijs: ā‚¬10,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge