Follow:
boeken, kids

Prentenboek ‘Mijn rode hoed’ – Rachel Stubbs

Prentenboeken heb ik niet heel veel meer in huis omdat mijn kinderen natuurlijk alweer wat ouder zijn. Op mijn werk zie ik wel heel veel prentenboeken voorbij komen en de ene is nog mooier dan de andere. Dit nieuwe boek van Rachel Stubbs is onlangs uitgekomen en trok mij aan. Het persbericht wat ik over dit boek ontving trok meteen mijn aandacht. Ik vond het aandoenlijk en lief en wilde dit boek daarom graag ontvangen om aan jullie te laten zien. Kijk je mee in dit prachtige mooie boek?

Synopsis ‘Mijn rode hoed’

Ik geef je mijn hoed…

Een hoed houdt je warm en droog.

Hij kan vol dromen zitten of juist handig bedekken waar je bang voor bent.

Opa laat zijn kleinkind zien wat het leven in petto kan hebben,

vol verwondering…

Samenvatting

Een mooi prentenboek met een lieve boodschap. Een opa die zijn kleinkind een rode hoed geeft en hierbij vertelt dat de hoed bijzonder is. De hoed zal je beschermen, helpen, naar diepe dalen en grote hoogte brengen en je uiteindelijk thuisbrengen waar opa op je wacht. Eigenlijk is de hoed een metafoor voor het leven, wat het leven in petto heeft voor jou.

Op elke pagina is één zinnetje geplaatst en met prachtige tekeningen worden deze zinnetjes uitgebeeld.

Het boek lijkt heel “simpel” met de korte zinnetjes en mooie illustraties, maar dat is het eigenlijk niet. Bij elke pagina kan je met je kind verder praten over zijn of haar kijk op deze levenswijsheden.

Zo is er een illustratie bij het zinnetje ‘hij bewaart geheimen’ waar de opa een levensgrote hoed omhoog houdt waar het meisje met haar opa onder staat. Zo zou je met je kind kunnen praten over geheimen. Dat ze altijd met geheimen bij iemand terecht kunnen en er niet mee hoeven rond te lopen wanneer het teveel wordt.

Of je gaat met je kind in gesprek over plekken waar hij/zij graag heen zou willen, zoals de afbeelding hieronder. Laagdrempelig kan je op deze manier mooie gesprekken met je kind aangaan.

Mening

Op een mooie manier kan je met dit prentenboek interessante gesprekken met je kind beginnen. De tekeningen zijn hartverwarmend en lief. Een heel mooi boek vol levenswijsheden die op een leuke manier aan kinderen meegegeven kan worden.

Informatie

Mijn rode hoed – Rachel Stubbs

Uitgeverij Leopold

Hardcover, 32 pagina’s

ISBN: 9789025879693

Prijs: €15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online oa bij Paagman  Gratis verzending boven de 10 euro als je je gratis aanmeld bij het privilege programma.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge