Follow:
fashion, kids

Een hit onder de jeugd: FjallRaven Kanken rugzak!

fjallravenkanken

Hypes onder de jeugd, ik vind het een fascinerend iets. Van sommige hypes ben ik niet zo gecharmeerd (met sokken in slippers over straat? Serieus?), maar sommige hypes kan ik wel degelijk begrijpen. Als moeder met 2 van de 3 kids in de leeftijd dat hypes erg belangrijk zijn, ga ik niet overal in mee. Gelukkig mijn meiden ook niet altijd. Een hype onder de pubers op dit moment zijn onder andere de rugtassen van FjallRaven Kanken. En met een hype die tevens nuttig is, daar wil ik als ouder best in mee gaan. 😉

FjallRaven Kanken

Ik heb serieus even moeten oefenen op die naam. Toen Fenna vertelde over dit merk, met de gave gekleurde tassen, had ik er nog nooit over gehoord. Maar, als je er eenmaal op gaat letten, zie je ze overal in het straatbeeld voorbij komen. Als puber met zo’n schooltas ben je helemaal hip! Hoe zo’n hype ontstaat, geen idee, maar ik snap het in dit geval wel.

Het merk FjallRaven Kanken komt uit Zweden. Dat was ook wel een beetje te verwachten met zo’n merknaam. Het merk bestaat al sinds de jaren 60! Begonnen als een outdoor merk, maar inmiddels dus helemaal omarmd door de jeugd als fashion item. Het model Kanken, wat Fenna op de foto heeft, is ontzettend populair maar ook nog eens heel functioneel en van zeer goede kwaliteit. Echt een ideale rugtas/schooltas volgens Fenna.

fjallravenkanken

Het voordeel van de tas is dat hij vrij compact is maar toch veel inhoud heeft. Fenna kan al haar boeken die ze die dag nodig heeft er in kwijt en tevens haar Chromebook. En voorop nog een extra vak voor wat kleinere items. Je kan de tas op je rug dragen maar ook in de hand zoals Fenna hierboven op de foto laat zien.

fjallravenkanken

Aan de binnenkant van de tas zitten 2 vakken om je spullen in op te bergen. Voldoende ruimte dus ook voor A4 formaat mappen etc. (16 liter inhoud). De tas is van polyester en ontzettend stevig. Mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan heb je maar liefst 2 jaar garantie op de tas.

fjallravenkanken fjallravenkanken

Fenna koos voor de kleur Frost Green. Een prachtige kleur! Maar is dit niet jouw kleur, geen nood, dit model tas van FjallRaven Kanken is maar liefst in 44 kleuren verkrijgbaar! Ja, je leest het goed, 44 kleuren. Rood, groen, zwart, roze, bruin, geel en alles daartussenin. Volop keuze dus!

fjallravenkanken

De banden om de tas op je rug te dragen zijn verstelbaar. Maar op je rug dragen is niet cool volgens Fenna. Bij Thomas op school zag ik een kindje van 7 met ook zo’n schooltas en die kon hem prima op zijn rug dragen.

fjallravenkanken

De hype rondom de rugtas van FjallRaven Kanken vind ik dus begrijpelijk. Het zijn kwalitatief zeer goede tassen in leuke kleuren en ook nog eens functioneel. (wij hadden vroeger de Eastpak hype, dus een ‘schooltassen-hype’ is tijdloos). En het leuke aan deze hype vind ik dat ze er lang mee kan doen. Deze tas is volgens mij niet stuk te krijgen!

Bagageonline.nl is officieel dealer van FjallRaven Kanken (en nog véél meer merken). Je kan bij hun terecht voor dit model in alle 44 kleuren, maar ook andere items van FjallRaven Kanken. De verzendkosten zijn gratis en ook bij eventueel ruilen zijn er geen kosten aan verbonden. En voor 22:00 besteld is morgen in huis. 😉

De FjallRaven Kanken rugzak kost 89,95 en heeft 2 jaar garantie.

Welke kleur is jouw favoriet?

Liefs Hilde

** Ik heb deze tas ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply chucky1012

  Mooie stevige back en er past zoveel in!

  Xoxo

  september 22, 2018 at 15:05
 • Reply Thea

  Hier is t nog eastpack maar ook de fjallraven is wel populair, ik vind ze beide wel mooi

  september 23, 2018 at 14:24
 • Reply Clau-dya

  Mijn 10-jarige dochter heeft al haar verjaardagsgeld gespaard om deze rugtas te kunnen kopen en zooo blij mee!

  september 23, 2018 at 18:56
 • Reply Ellen Merckelbagh

  Ik vind m erg mooi maar wel heel duur zeg!

  september 26, 2018 at 20:24
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge