Follow:
boeken

Boekentips op Storytel!

Ik geef toe, ik lees het liefst fysieke boeken, maar door het gebruik van Storytel heb ik wel veel meer boeken gelezen. Sinds ik meer werk heb ik meer reistijd en dat is het uitgelezen (leuke woordspeling) moment om luisterboeken te luisteren. Mijzelf even afsluiten van de drukte in de tram en heerlijk ontspannen naar een goed boek luisteren. In de maand juni heb ik door het gebruik van Storytel maar liefst 3 extra boeken kunnen lezen! Ideaal om mijn ‘never-ending-tbr’ een beetje weg te werken 😉

Voordelen van Storytel

Eén van de grootste voordelen is dat je Storytel eerst 14 dagen rustig kan uitproberen. Op deze manier kan je kijken of het concept bij je past. Zo zit je nog nergens aan vast, ideaal!

Wanneer je een abonnement à €9,99 per maand hebt afgesloten (dit kan hier) heb je direct onbeperkt toegang tot duizenden titels. En het aanbod is zó divers dat er ongetwijfeld tientallen boeken bij zitten die je wilt beluisteren. Ook zijn er heel veel recente titels bij. Boeken die je nog maar net in de winkel hebt gespot.

Met zowel IOS, Android als Windows heb je toegang tot de app. En naast luisterboeken kan je ook veel e-books vinden. Dubbelop leesplezier dus!

Je kan je abonnement altijd opzeggen/stopzetten. Geen addertjes 😉

Welke boeken heb ik onlangs geluisterd op Storytel

Ik ben best kieskeurig qua vertelstem. Wanneer een stem mij niet helemaal bevalt, weet ik dat ik het boek niet zal afluisteren. Gelukkig zijn er ontzettend veel fijne vertelstemmen, en daardoor heb ik al flink wat goede boeken geluisterd op Storytel.

(Ik heb overigens een family abonnement. Ik had voorheen het standaard abonnement voor mijzelf (betaal ik gewoon zelf, geen gesponsorde content), en deze heb ik omgezet naar een family abonnement zodat Amy (mijn oudste dochter) ook boeken kan luisteren. Hier had ze het onlangs over, dus daar heb ik meteen op ingespeeld ;-))

De heks van Limbricht van Susan Smit

Voorgelezen door Hymke de Vries

Limbricht, nabij Sittard, eind zeventiende eeuw. Haar leven lang is Entgen Luijten gewend haar eigen weg te gaan, in familiekwesties, in zaken en in de liefde. Ze wordt daarin gesteund door een grote kennis van de natuur, die ze ook regelmatig aanwendt om haar dorpsgenoten te helpen. Maar dan wordt ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. De kasteelheer is gebrand op een bekentenis, waarvoor hij gebruikmaakt van alle middelen die de inquisitie hem ter beschikking stelt. Maar wat als Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt? 
De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen.

Dit boek heb ik nog niet zo lang geleden geluisterd. Ik had een fysiek exemplaar via mijn werk gekregen, en besloot hem op mijn juni TBR te zetten. Maar met zoveel boeken nog te lezen wist ik dat ik voor fysiek lezen hoogstwaarschijnlijk geen tijd zou hebben. Dus toen ik deze nieuwe titel al op Storytel zag besloot ik hem te luisteren. Een prettige en rustige vertelstem en een heel goed verhaal. Een collega van mij heeft ook Storytel (tijdens het fietsen van en naar werk) en heeft deze ook geluisterd. Ook zij was enthousiast! Echt een aanrader dus.

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman

Voorgelezen door Rutger Bregman

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.

Maar wat als we het al die tijd mis hadden? 

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?

Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.

Dit boek heb ik in combinatie met het fysieke boek geluisterd/gelezen. Ik zet de snelheid van de verteller vaak op 1.7 of 1.8. De combinatie van luisteren en lezen zorgen ervoor dat je het verhaal optimaal tot je neemt. En de stem van Rutger Bregman vond ik heel prettig.

Twee moedige vrouwen van Diney Costeloe

Verteld door Tanneke Hartzuiker

Engeland, 1937. Als Adelaide ontdekt dat de man die haar heeft opgevoed niet haar vader is, staat haar leven op zijn kop. Ze gaat op zoek naar haar andere familie en komt uit bij de zus van haar vader, die moeder-overste is van een klooster in Frankrijk. Adelaide reist naar haar toe op zoek naar antwoorden, en er groeit al snel een band tussen haarzelf en haar tante.

Frankrijk, 1941. Midden in de Tweede Wereldoorlog gaat Adelaide terug naar Frankrijk – nu als spion. Met de hulp van haar tante en enkele van de andere nonnen probeert ze zo veel mogelijk mensen te redden van de Duitsers. Maar dat is gevaarlijk werk, en niet iedereen is te vertrouwen… 

‘Twee moedige vrouwen’ is het vijfde boek van Diney Costeloe dat hier verschijnt, na de bestsellers ‘De verloren kinderen’, ‘Het meisje zonder naam’, ‘Familie op de vlucht’ en ‘De verloren vader’.

De vertelstem van Tanneke Hartzuiker is favoriet bij mij. Boeken die door haar verteld worden staan hoog op mijn lijstje. Ik heb dit boek bijna uit. Ik moet nog zo’n drie kwartier (snelheid 1.8) en dan is hij uit. Ook weer een boek die ik voor deze maand op mijn lijstje had staan, maar waar ik anders niet aan toe zou komen. Een aangrijpend boek!

De goede grap van Norman Foreman van Julietta Henderson

Voorgelezen door Lottie Hellingman en Lykele Muus

De 12-jarige Norman en zijn beste vriend Jax waren een legendarisch komisch-duo-in-wording, met als doel over vijf jaar optreden op het Edinburgh Fringe Festival. Maar als Jax onverwacht overlijdt, stort Normans wereld in. Hij besluit als eerbetoon aan Jax om alsnog op te treden op de Fringe, niet over vijf jaar, maar over vijf weken. 
Zijn moeder wil niets liever dan Norman steunen, dus laden ze de auto in (en haar tachtigjarige collega – lang verhaal) en gaan op weg. Norman heeft alleen nog een verrassing voor zijn moeder: hij wil onderweg op zoek gaan naar zijn vader, die al voor zijn geboorte uit beeld was…

Dit boek luisterde ik afgelopen maand. Erg leuk dat de personages van Norman en zijn moeder ook door 2 personen werden voorgelezen. Dit gaf het boek echt wat extra’s. Een hartverwarmend en aangrijpend verhaal was dit. Echt een boek wat als luisterboek misschien wel iets extra’s heeft gegeven dan wanneer ik het fysiek had gelezen.

Gargantis van Thomas Taylor

Voorgelezen door Russell Tovey

There’s a storm raging in Eerie-on-Sea. Has the mighty Gargantis come back from the deep…?

When an ancient bottle is found washed up on the beach after a ferocious electrical storm, all the residents of Eerie-on-Sea seem to want it … but should they in fact fear it? Legend has it that the bottle contains an extraordinary secret that spells doom for the whole of Eerie-on-Sea. Could it be true that the vast sea creature Gargantis has awoken from her slumbers, and is causing the large cracks that are appearing all across the town? Finding themselves entrusted with the bottle, Herbie and Violet discover they will need to ride the terrible storm and pacify the creature if they want to save Eerie-on-Sea from sliding into the ocean and being lost for ever.

Het aanbod van Engelse titels is ook heel groot op Storytel. En daar ben ik ook heel erg blij mee. Vooral de Engelse kinderboeken vind ik heerlijk om te luisteren. Dus hou je, net als ik, van Engelse middlegrade boeken? Dan kan je op Storytel je hart ophalen 😉

Mijn conclusie is dus dat ik eigenlijk niet meer zonder Storytel kan. Ik geef toe dat ik best moest wennen aan het concept ‘luisterboek’, maar dat ik nu helemaal verslingerd ben aan de luisterboeken. Tijdens het reizen, tijdens het koken en huishouden en soms nog even voordat ik ga slapen luister ik naar een luisterboek. En daardoor heb ik nog nooit zoveel gelezen! Heerlijk!!

Liefs Hilde

** In dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Voor jullie, bij aanschaf van een abonnement, verandert er niets in prijs. Ik ontvang over elk lidmaatschap een kleine commissie die ik kan gebruiken voor het onderhouden van deze site. Zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge