Follow:
budget

Budget Update deel 9

Hoe staat het ervoor? Het heeft even geduurd voordat er weer een update kwam. Er was ook niet heel veel veranderd eigenlijk. Inmiddels is de buffer aardig aangetast, maar voor een goede investering. Ook is de verbouwing aardig in zicht aan het komen, dus ga ik het redden met het budget? Ik geef weer even een kijkje in mijn budget-boekje 😉

Buffer

De buffer stond eind augustus op 1009,10. Nog lang niet wat ik als buffer achter de hand wil  hebben, maar een mooi begin. Inmiddels is de buffer gedaald naar een bedrag van 369,10. Maar, ik heb er geen spijt van!

Amy moest een nieuwe fiets en aangezien wij al eens besloten hadden voor haar eens een goede fiets te kopen hebben we een nieuwe gekocht. Ze heeft nu een fiets waar ze wellicht heel wat jaren mee vooruit kan. Ze moet toch flink wat kilometers afleggen in de maand, dus een goede fiets is belangrijk. Ik voelde mij eigenlijk heel trots dat wij het nu gewoon, hoppa, in 1 keer konden kopen! En de lopende rekening er niet voor hebben hoeven aanboren.

De tweede ( noodzakelijke ) aankoop was een tablet. Wij hebben beneden alleen een laptop ( die inmiddels bijna is overleden ), en met schoolprojecten én een zoontje die nog weleens spelletjes wil spelen was een tablet nodig. Ook deze konden we mooi aanschaffen nu.

Maar…..nu is het opnemen van de buffer weer even afgesloten en gaan we weer een stijgende lijn creëren.

Zegeltjes

Yes! Mijn eerste boekje kwam vol afgelopen maand. Wat voelde dat goed! Zomaar 52 euro in contanten kunnen halen bij de Appie. Deze zijn in het ‘gezinsuitjes-potje’ gegaan. Dat loopt lekker op op deze manier.

Badkamer

Ik heb al weleens laten zien dat wij in de woonkamer rare donkere plekken in de muur krijgen. Het blijkt dus nu dat er in de badkamer toch een kleine lekkage is was achter de muren vocht laat sijpelen. Dus ik vond het hoognodig tijd om de aannemer maar alvast vast te leggen voor de verbouwing. Dus in februari 2018 wordt onze badkamer verbouwd!

Dus ook meteen een stok achter de deur om die klusrekening ontzettend te gaan spekken om het bedrag rond te krijgen. De verbouwing zal rond de 5500 euro gaan kosten, en dan moeten de materialen er nog bijgeteld worden. ( dit kan je gelukkig helemaal zelf in de hand houden hoe duur je iets maakt ).

Saldo klusrekening op dit moment: 4083.98!! Eind augustus was dit nog 2850,98! Dat is een bedrag van 1233 euro gespaard in 1 maand! Nou hebben wij een mazzeltje gehad dat we van mijn vader en (bonus)moeder een mooi bedrag hebben gekregen als extraatje voor de badkamer. ( lief!! ). Maar ook bloginkomsten en extra sparen hebben hieraan bijgedragen. De komende maanden gaan we dus weer flink door met sparen.

Hockeyrekening

Is 0 euro! Maar we hebben de contributie van de meiden in 1 keer kunnen betalen, en ook zonder de lopende rekening hiermee in “gevaar” te brengen. Normaliter hadden we dan meteen roodstand en de maanden die daarop volgde altijd krappe tijden. Nu merken we het niet eens. Op deze rekening gaan we nu weer sparen voor de contributie van volgend jaar.

Vakantie potje en uitjes potje

Andries is al druk bezig met vakanties uitzoeken voor mei en de zomer volgend jaar. Ik ben wat voorzichtig ivm de badkamer. Het lijkt mij beter om eerst een financiëel overzicht te maken wát er evt te sparen valt voor die vakanties.

Ik ben natuurlijk al zoetjes aan een beetje geld aan het sparen voor vakanties. Eind augustus zat in de vakantiepot 165 euro. Dat zit er nu nog steeds in. Ik moet deze maand nog wat in de pot doen, maar dat is er nog niet van gekomen. Maar toch al een leuk beginnetje voor de vakantie in mei. 😉

Uitjespot is de pot waarin ik spaar voor een leuk uitje met het gezin. Zo zijn wij al een keer uit eten geweest met elkaar en sparen we nu voor een bezoekje aan de Efteling mét een overnachting. Eind augustus zat er in de uitjespot: 161,50

Huidige stand uitjespot: 202,30

Wie goed kan tellen ziet dat er dan nog geen 52 euro van het zegeltjes boekje bij is gekomen. Klopt! Dit zat er wel in, maar we zijn naar de bios geweest onlangs en dat heb ik betaald uit deze pot. Dus ook kleinere uitjes die tussendoor komen zal ik af en toe uit de pot halen. De Efteling komt er toch wel een keer 😉

Al met al een mooi bedrag om mee verder te sparen voor een gaaf gezinsuitje!

Verzekeringen

Check jij weleens je verzekeringen na? Het is heel slim om eens per jaar al je verzekeringen na te lopen. Grote kans dat je dit goedkoper kunt regelen! Op een financiële vergelijkingssite kan je makkelijk al je verzekeringen nalopen.

Conclusie

Vooral met de klusrekening ben ik zeer tevreden. Ik merk wel dat ik minder zuinig/vrekkerig ben dan aan het begin van de budget periode toen ik nog met de challenge meedeed. Ik vind het toch wel leuk om af en toe een ijsje oid te kunnen kopen voor de kids. Maar ik ben wel veel bewuster geworden van wat alles kost en dat sparen zó belangrijk is! Ik zal volgende maand weer een update geven hoe de zaken ervoor staan en of ik nog iets heb kunnen bedenken om de klusrekening nóg extra te spekken. Voorlopig hou ik mijn hand weer even goed op de knip! 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Jessica J.

  Wat heb je de klusrekening snel kunnen aanvullen!
  Ik snap volledig wat je zegt. Toen mijn vriend en ik vorig jaar aan het sparen waren voor onze reis naar Amerika, bedachten we ook letterlijk bij élke aankoop of we dat ding wel nodig hadden en of het het geld waard was. Gek hoe je, als je op je geld moet letten, ineens wél intensief nadenkt over de waarde van geld.
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #72 • Modeste Bier Festival, kaalgeknipt en Sigur RósMy Profile

  oktober 4, 2017 at 10:46
 • Reply chucky1012

  Wat ben een topper in sparen…
  Ga zo door 😉

  Xoxo

  oktober 4, 2017 at 14:33
 • Reply Adrianne

  Goed bezig joh!!

  oktober 4, 2017 at 18:51
 • Reply priscilla

  Wow goed hoor! En ook goed dat je alles hebt onderverdeeld in categorieën. Wij hebben gewoon 1 spaarrekening waar we alle extra dingen van doen. Als er bijvoorbeeld iets kapot gaat, of als we kaarten voor een concert willen kopen.

  oktober 4, 2017 at 19:29
 • Reply Mariska

  Het lijkt me echt fijn als je zo goed kunt sparen, ik red dat niet 🙁
  Mariska onlangs geplaatst…Breek de week #7 (Anne Faber en Samsung Galaxy J7 (2017))My Profile

  oktober 5, 2017 at 16:53
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge