Follow:
boeken

Carmens Kookpunt – Carmen Prins

Zoals ik al in mijn blog van gisteren vertelde heb ik een hoop boeken op stapel liggen waar ik nog recensies over moet schrijven. Wanneer ik tijd had koos ik liever om in een boek te duiken dan achter de laptop ;-). Maar nu is de stapel toch wel erg hoog dus wordt het wel tijd om even wat recensies online te zetten. Vandaag weer een thriller, eentje van Nederlandse bodem.

Synopsis ‘Carmens Kookpunt’

Ik ben Carmen Prins, foodvlogger en moeder van een tweeling. Mijn moeder, die op Terschelling woont, had me met kleim gevraagd om deze voorjaarsvakantie naar haar toe te komen. Ze moest mij en mijn broer iets vertellen. Maar toen ik arriveerde bij mijn ouderlijk huis, was mijn moeder niet meer in leven. Haar dood is met allerlei geheimen omgeven en ik kan niet van het eiland weg voordat ik heb uitgedokterd wat er aan de hand is. Dit is mijn verhaal. X Carmen.

Samenvatting

Toen ik de synopsis las van dit boek sprak mij dit erg aan. De setting, een mysterieuze dood en een familieband die niet helemaal is zoals deze hoort te zijn. De perfecte ingrediënten voor een mooie thriller zou je denken! De schrijfstijl van Carmen Prins is prettig en vlot, ook hier kon ik absoluut niets op aanmerken. Maar toch viel deze thriller mij tegen helaas.

In het verhaal volgen we Carmen die met haar kinderen naar het eiland Terschelling vertrekt om op bezoek te gaan bij haar moeder. Altijd een gezellige tijd en leuk voor de kinderen om lekker buiten in de natuur te zijn. Wanneer ze aankomt samen met haar broer (met wie het contact niet meer is zoals vroeger) zien ze dat hun moeder in de keuken op de grond ligt. Ze is dood. Carmen gelooft niet dat haar moeder een einde aan haar leven heeft gemaakt aangezien ze haar en haar broer iets belangrijks wilde vertellen. Haar moeder is om het leven gebracht, ze weet het zeker!

Wanneer je je moeder aantreft in de keuken, je overmand wordt door ongeloof en verdriet en de korte periode daarna volop in een politieonderzoek terecht komt en van alles moet regelen…..welk normaal mens zou zich dan druk maken om het maken van filmpjes voor je foodblog/vlog?!!! Tijdens het lezen raakte ik hier steeds meer door geïrriteerd. Carmen die nog even snel een recept in elkaar flanst voor haar vlog terwijl haar moeder net is overleden. Ik kan er met mijn pet niet bij.

Tevens kwam er een ‘mysterieus’ personage voorbij van een tiener. Hier werd af en toe aandacht aan besteedt, maar de toevoeging van dit personage bleek volledig overbodig en van geen enkele invloed op het verhaal.

De verhaallijnen van de broer Jelle en de mysterieuze klusjesman Miller (met wie Carmen ook nog even een vurig moment in het ouderlijk huis mee beleeft, what?! Yes, she did) vond ik interessanter. Jelle, die net vrijgekomen is uit de gevangenis, heeft een heftig verleden waarbij hij verdachte is geweest in een moordzaak rondom zijn beste vriend. Ook bij Miller voel je dat er iets om hem heen hangt wat nog opgelost zal worden.

Oké, het einde was niet verrassend en zag ik al ver van te voren aankomen. Tevens vond ik de plottwist ook zeer ongeloofwaardig. De basis voor een goede thriller ligt er zeker, maar dit debuut vond ik nog teveel minpuntjes vertonen helaas. Wat niet wil zeggen dat ik een nieuw boek van Carmen Prins niet zou lezen. De schrijfstijl heeft mij namelijk wel vermaakt.

Informatie

Carmens Kookpunt – Carmen Prins

Uitgeverij De Crime Compagnie

Paperback, 299 pagina’s

ISBN: 9789461093998

Prijs: €17,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij oa Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge