Follow:
boeken

Nachtschaduw – Wendy Walker

Ik moet bekennen dat ik vreselijk achterloop met mijn recensies. Ik heb een gigantische stapel liggen van gelezen boeken die ik nog op mijn blog moet recenseren. Ik hoop de komende weken flink wat recensies te schrijven zodat jullie wellicht nog een paar leuke tips opdoen om te vragen voor de kerst. Als eerste nu een thriller welke ik niet las maar luisterde op Storytel. Een voor mij onbekende auteur, en dat vind ik altijd leuk om te ontdekken!

Synopsis

Rosie en Laura, twee zussen die van elkaar verschillen als dag en nacht. De een heeft het perfecte gezinsleven, de ander probeert uit alle macht los te komen van een getroebleerd verleden en bezoekt regelmatig haar psychiater.

Wanneer Laura niet terugkeert van een blind date, is Rosie gealarmeerd. Wanneer zij op zoek gaat naar haar zus, stuit zij op een reeks geheimen uit Laura’s verleden die nu aan de oppervlakte komen en die het ergste doen vrezen.

Samenvatting

Dit verhaal is in een iets ander jasje gestoken dan menig andere thriller waarin een vrouw vermist raakt. In dit verhaal maakt de omgeving van Laura zich namelijk meer zorgen om de man met wie ze een blind date had, dan om de vermiste Laura. Laura heeft een reputatie als het om haar liefdesleven gaat. In het verleden is er zelfs een dode gevallen in een relatie met Laura.

Laura woont tijdelijk in bij haar zus. Het feit dat Laura niet thuis gekomen van een blind date valt dan ook direct op en er kan meteen actie worden genomen. De omschrijving die Laura had gegeven van haar date, de profielfoto van de datingsite, kan op veel mannen van toepassing zijn. Het is dan ook een flinke klus om erachter te komen met wie Laura aan date had en wat er is gebeurd.

Omdat je leest vanuit diverse perspectieven wordt de spanning goed opgebouwd. Je leest vanuit Laura, hoe haar date is verlopen en je leest vanuit Rosie die op onderzoek uitgaat. Ook lees je hoe gesprekken tussen Laura en haar psychiater zijn gelopen een aantal maanden voor de blind date. Stukje bij beetje krijg je een goed beeld van Laura en merk je dat Laura wel degelijk flink in de war is.

Het slot lijkt wat ongeloofwaardig, maar is wel spannend en verrassend.

Informatie

Nachtschaduw – Wendy Walker

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 320 pagina’s

ISBN: 9789026148729

Prijs: €19,99

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en oa bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge