Follow:
boeken

De droomlijst – Julien Sandrel

de droomlijst

“Een bucketlist om nooit te vergeten…” Dit boek is aangrijpend. Het zal je maar gebeuren, je kind krijgt een zwaar ongeluk en raakt in een coma waarvan je niet weet of hij er ooit uit zal komen. Je ergste nachtmerrie! Tóch heeft dit boek mij ook aan het lachen gekregen. Een bijzonder boek waar ik echt van genoten heb.

Achterflaptekst De droomlijst

De twaalfjarige Louis is voor de ogen van zijn moeder Thelma aangereden door een vrachtwagen. Hij ligt in coma in het ziekenhuis, en volgens de artsen is de kans op herstel nihil. Ze besluiten om het nog vier weken aan te zien, hopend op een medisch wonder. Thelma is ontroostbaar. Wanneer ze vervolgens thuis onder het bed van haar zoon een klein boekje vindt waarin hij zijn dromen heeft opgeschreven – een bucketlist met bijzondere wensen, zoals het volgen van een voetbalclinic, een tattoo laten zetten, of een druk kruispunt in Tokio oversteken – besluit Thelma om de dromen van Louis te realiseren. Maar kan komt ze bij de moeilijkste wens: mijn echte vader vinden.

de droomlijst

Samenvatting

Thelma, een alleenstaande moeder die bijna al haar tijd besteedt aan haar werk. Ze heeft zich op haar werk, door veel inzet, opgewerkt naar een hoge functie. Dit zorgt er wel voor dat ze niet heel veel tijd heeft voor haar puberzoon Louis.

Al snel in het boek gebeurt er een verschrikkelijk ongeluk. Indirect ook weer omdat Thelma geen tijd had voor haar zoon. Haar schuldgevoel is enorm!

Vanaf het moment dat Louis in coma ligt begint Thelma te veranderen. Ze begint in te zien dat haar werk al die jaren haar tijd heeft opgeslokt, kostbare tijd die ze beter met haar zoon had kunnen doorbrengen. Als ze het schriftje vindt met daarin alle wensen van haar zoon besluit ze dat ze om zijn wensen uit te voeren. Ook om hierdoor dichter bij haar zoon te zijn dan op dat moment mogelijk is.

Wat ik bijzonder vond in dit boek is dat je niet alleen leest vanuit Thelma haar personage, maar ook vanuit Louis. Hij ligt dan wel in coma, maar hij hoort en begrijpt wel alles alleen kan hij dat niet aan de buitenwereld laten weten. Na elke wens te hebben volbracht vertelt Thelma haar ervaringen aan het ziekenhuisbed van haar zoon. Louis vindt dit prachtig! Hoe hilarisch is het te horen dat je moeder aan de borsten van je lerares heeft gezeten?!

Tijdens het lezen blijft bij de lezer natuurlijk de grote vraag: komt Louis uit zijn coma en wordt zijn echte vader gevonden?

Conclusie

Ook al werden de personages niet helemaal uitgediept, en bleven ze een beetje oppervlakkig, toch heb ik erg genoten van dit boek. Waar ik heel blij mee was is dat het zware onderwerp niet heel zwaar gebracht werd. Het verhaal heeft absoluut verdrietige stukjes, maar het neerslachtige overheerst absoluut niet. Daardoor kan je oprecht genieten van het verhaal en ook de humor zien die erin zit.

Informatie

De droomlijst – Julien Sandrel

Uitgeverij Cargo

Hardcover, 224 pagina’s

ISBN: 9789403118604

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge