Follow:
boeken

De chocolatiers – Jan Moran

dechocolatiers

Een feelgood roman, dat is absoluut wat ‘De chocolatiers’ voor een boek is. Niet teveel nadenken, gewoon even ontspannen, verstand op nul en lezen. Voor liefhebbers van bijvoorbeeld Danielle Steel is dit boek een absolute aanrader. Even wegdromen bij een verhaal wat zich afspeelt in het zonnige Italië.

Synopsis ‘De chocolatiers’

Celina Savoia is totaal van slag door het plotselinge overlijden van haar echtgenoot, een professionele chocolatier. Ze besluit om met hun zoontje af te reizen naar de zonnige Italiaanse Amalfikust, om kennis te maken met de familie van zijn vader. Omringd door een liefhebbende familie begint Celina haar eigen chocolaterie aan zee.

Maar langzaam begint ze te vermoeden dat de man om wie ze rouwt niet de persoon was die ze dacht dat hij was. Hoewel een tweede kans op liefde binnen handbereik is, houdt het mysterie rondom de ware identiteit van haar man Celina tegen. Vastbesloten de waarheid te achterhalen gaat ze samen met de broer van haar man op zoek naar het verleden en komt ze terecht bij een afgelegen Zuid-Amerikaanse cacaoplantage. En dan blijkt dat het bedrog groter is dan ze voor mogelijk hield.

dechocolatiers

Samenvatting

Celina en haar zoontje hebben een moeilijke tijd achter de rug. Ondanks dat haar overleden man Tony met zijn familie had gebroken besluit Celina naar hen op zoek te gaan. Ze vindt het niet meer dan redelijk dat haar schoonfamilie te horen krijgt wat er met Tony is gebeurd. Ook vindt ze het belangrijk dat haar zoontje zijn familie leert kennen.

Ze reist af naar Italië en komt bij een warme familie terecht. Ze wordt met open armen ontvangen en Celina en haar zoontje voelen zich al snel helemaal thuis. Haar zwager blijft echter wat stug en spreekt zijn twijfels over Celina haar oprechtheid uit. Ook Celina krijgt een aantal tekenen waarbij ze zich steeds meer gaat afvragen of Tony wel was dat hij zei dat hij was. Maar aan de andere kant voelt het allemaal zo goed en vertrouwd in Italië.

Ook al is het verhaal niet heel verrassend en soms ook redelijk voorspelbaar stoort dit niet. Door de romantische en zeer gedetailleerde schrijfwijze van de auteur word je als lezer helemaal in het verhaal gezogen. De personages zijn goed uitgediept en de verhaallijnen interessant. De chocolatiers is met recht een heerlijke feelgood roman!

Informatie

De chocolatiers – Jan Moran

Karakter Uitgever

Paperback, 369 pagina’s

ISBN: 9789045216768

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge