Follow:
lifestyle, samenwerking

De drukte in de decembermaand!

De decembermaand is op moment van schrijven nog niet eens begonnen en mijn agenda is al zo goed als ontploft. Gelukkig met vooral allemaal leuke dingen, maar er komt wel een hoop bij kijken. Lukt het logistiek allemaal? Moeten er cadeautjes geregeld worden? Hebben we geen dubbele afspraken inmiddels? Ik hou van de decembermaand en alles wat erbij komt kijken, maar er moet nu niet al teveel meer bijkomen, anders hou ik geen rustig momentje meer over….;-)

Kerstdagen

Inmiddels zijn de familie aangelegenheden vastgelegd. Dit had nogal wat voeten in de aarde met drie families om rekening mee te houden en kijken of iedereen op dezelfde data ook kon. Aan het einde van de rit bleek dat wij uiteindelijk zowel Eerste Kerstdag als Tweede Kerstdag géén familiebezoekjes hadden! Huh!?! Met mijn vaderskant gaan we namelijk de 28e December een soort verlate Kerst vieren. Eén van mijn broers heeft een vriendin in het buitenland en die komt pas aan het einde van de Tweede Kerstdag over. Aangezien mijn vader en (bonus)moeder het wel leuk vonden om met elkaar te zijn hebben we de datum dus verplaatst.

Mijn schoonouders kwamen twee weken geleden opeens met de mededeling dat er dit jaar geen Kerst bij hun werd gevierd omdat ze moesten werken….ok. En met mijn moeder vieren wij nooit kerst maar gaan in de Kerstvakantie altijd een leuk dagje weg. Dit jaar gaan we naar de musical Anastasia. We besloten dus om dit jaar Eerste Kerstdag gewoon als gezin iets leuks te gaan doen. Lekker gourmetten en spelletjes bijvoorbeeld. Amy was helemaal chagrijnig omdat zij de kerstdagen iets anders had voorgesteld. Maar er is toch nog een lichtpuntje voor haar. Tweede Kerstdag moet Andries werken, maar gaan we gezellig brunchen bij mijn vader en (bonus)moeder. Dus hebben we toch nog een soort “kerstuitje”.

Verjaardagen en feestjes

Ook in de maand december hebben we deze weer volop. Amy heeft bijvoorbeeld 6 december een Sweet Sixteen feestje en Fenna heeft dezelfde avond sinterklaas vieren met een groep tieners. En wie mag er de cadeautjes betalen? 😉

Thomas is uitgenodigd voor een feestje van een klasgenootje (en terwijl ik dit typ moet ik meteen even checken wanneer dat ook alweer was, oeps) en hij heeft 7 december het feestje van zijn nichtje. Ze gaan dan bowlen, maar dit is in het dorp van mijn schoonouders, dus we plannen er maar meteen een bezoekje aan vast. Ook hier moet natuurlijk weer leuk cadeautje voor gekocht worden. Nou is het plan om dit wellicht met de familie te combineren. Het nichtje zit op voetbal en moet nieuwe schoenen. We kunnen dus als familie gezamenlijk een cadeau geven en dan kijken voor Nike voetbalschoenen of Adidas voetbalschoenen. Ze komt al om in het speelgoed, dus dit is wellicht nog een leuker cadeau ook.

Dan hebben we die week daarna het feest van Andries’ zijn oma. Die wordt 90 en geeft een feestje. We gaan met de familie bowlen en daarna lekker eten. Ook dit is weer een leuk uitje, maar op een drukke dag. Daarvoor hebben we eerst de zaalhockeywedstrijden en Andries heeft die avond nog het kerstgala van hockey. Ik durf nu niet in de agenda te kijken of we die zondag ook al volgeboekt zijn, haha

Thanksgiving

Mijn broer en schoonzusje hebben de familie uitgenodigd voor Thanksgiving. Dus we beginnen December al gezellig. We gaan daar in de middag heen en mogen ons gewoon laten verwennen met lekkere hapjes en drankjes. Super gezellig! Dit is natuurlijk ook leuk in de decembermaand, even lekker verwend worden! Al nemen we natuurlijk wel even een presentje voor ze mee.

Sinterklaas

Natuurlijk vieren we dit jaar nog sinterklaas. Gewoon op 5 december en lekker thuis. Mijn vader en (bonus)moeder komen gezellig langs en we eten gezellig samen. De cadeautjes zijn bijna allemaal in huis en ik moet dus alleen nog werken aan de gedichten. Die vrijdag is Thomas lekker vrij van school, dus we kunnen het een beetje later maken dan normaal. Ik heb er zin in!

Oud & Nieuw

Hier hebben we eigenlijk nog niet echt plannen voor gemaakt. Ik denk dat we ook dit jaar weer naar Mijdrecht zullen gaan. Mijn moeder heeft ons uitgenodigd om daar gezellig te komen. We gaan dan altijd spelletjes doen, sjoelen, bingo, noem het maar op. Op de achtergrond staat altijd de Top2000 aan en soms wordt er dan nog even hysterisch gedanst en meegezongen. Andries gaat vaak nog even apart de hort op om bij zijn broers langs te gaan. Vuurwerk wordt er een beetje afgestoken en rond een uur of 2 rijden we weer naar huis. Ik moet dit nog allemaal even met Andries doornemen, maar ik denk dat dit het gaat worden. En ook daar kijken we altijd naar uit!

Hoe druk is jullie decembermaand?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge