Follow:
boeken, kids

Tip! Leuke vakantie doe-boeken voor kids!

Iets wat denk ik heel veel ouders doen voordat je op vakantie gaat: iets kopen om je kids bezig te houden tijdens de reis! Toen ik klein was waren er nog geen mobiele telefoons, tablets etc, dus waren dit soort vakantieboekjes elke vakantie van de partij. Om te voorkomen dat mijn kinderen aankomende vakantie alleen maar op schermpjes aan het turen zijn heb ik twee hele gave vakantie doe-boeken in huis. Absolute aanraders!

Niek de Groot vakantieboek

Een beetje in de stijl van ‘Leven van een Loser’ is er een geweldig vakantieboek vol met spelletjes, puzzels en tekenopdrachten. Voor zowel kinderen in de leeftijd van Thomas (7 jaar) als ook voor wat oudere kinderen. (Fenna is 12 maar heeft ook al wat pagina’s geclaimd om te maken tijdens de bootreis straks).

Woordzoekers zijn volop aanwezig in het boek. Ook voor Thomas, die in groep 2 zit, is dit meteen een manier om woordjes te lezen. Door alle illustraties op elke pagina is dit boek meteen een lust voor het oog. Ook zijn dit eigenlijk allemaal mini kleurplaatjes! Je kan dus ook alle tekeningetjes gezellig inkleuren.

In het boek staan ook veel vragen om in te vullen welke ook weer ontzettend leuk zijn om later nog eens terug te lezen. Ook kan je volop aan de slag met je tekentalent!

Informatie

Niek de Groot vakantieboek – Lincoln Peirce

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 112 pagina’s

ISBN: 9789026145872

Prijs: 5,99

Verkrijgbaar bij oa Bol.com (klik hier)

Kidsweek het allerleukste begrijpend lezen oefenboek groep 8

Begrijpend lezen is zó ontzettend belangrijk! Ik merk dat beide dochters dit op school nog steeds erg moeilijk vinden. Het telt tegenwoordig ook veel zwaarder mee dan vroeger het geval was. Om begrijpend lezen op een leuke manier wat extra aandacht te geven zijn er hele leuke oefenboeken beschikbaar. Voor kinderen vanaf groep 4 zijn er oefenboeken beschikbaar.

Ik heb het boek al flink doorgebladerd en het staat vol met nieuwsberichten, vragen, mopjes, puzzels en nog veel meer. Absoluut geen straf voor kinderen om te oefenen op deze manier.

Fenna wist mij ook te vertellen dat de manier zoals Kidsweek dit oefenboek heeft opgesteld heel goed overeen komt met de manier hoe zij op school begrijpend lezen behandelen. Hierdoor is het voor haar heel duidelijk hoe alle opdrachten gedaan moeten worden. De teksten zijn niet al te lang en overzichtelijk waardoor kinderen het niet als een straf zien om een stukje te lezen. Dit stimuleert enorm.

Om de kennis te testen staan er ook quizjes in heb oefenboek. (uiteraard met antwoorden). Dit stimuleert ook weer om op internet te gaan speuren naar de antwoorden, en dus ook weer lezen stimuleert.

Kortom, een boek wat niet alleen leuk is om in te werken, maar ook nog eens super leerzaam!

Informatie

Kidsweek begrijpend lezen oefenboek

Uitgeverij van Holkema & Warendorf

Paperback, 80 pagina’s

ISBN: 9789000361465

Prijs: 12,50

Verkrijgbaar oa bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb deze boeken ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat affiliatelinks, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Zo leuk!
  Want vooral al het regent is dit handig.

  Xoxo

  april 25, 2018 at 07:44
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge