Follow:
boeken, kids

De huiself – Bruce Coville

In deze tijd van het jaar is het natuurlijk heerlijk om je kinderen voor te lezen uit mooie boeken die in het thema zijn van deze gezellige periode. Zelf vind ik het ook altijd leuk om kinderboeken te lezen. Soms even terug naar de kindertijd en je onderdompelen in de fantasierijke kinderverhalen. Ik ontving het persbericht van dit kinderboek dat in een nieuw jasje is gestoken. De cover en het verhaal spraken mij aan, dus dit boek wilde ik maar al te graag lezen!

Synopsis ‘De huiself’

Angus is een huiself, een magisch wezentje dat dolgraag huishoudelijke klusjes doet voor de mensen aan wie hij toebehoort. Nu woont hij bij Alex en zij is echt de grootste sloddervos ter wereld. En tot Angus’ frustratie vindt ze dat zelf helemaal niet erg!

Angus vindt het vreselijk om bij Alex te wonen, maar al snel ontdekt hij dat ze door een oeroud pact tot elkaar veroordeeld zijn. En daardoor loopt de familie van Alex ook nog eens groot gevaar! Samen proberen Angus en Alex dit alles op te lossen – en dan het liefst voordat ze elkaar de nek omdraaien…

Samenvatting

Angus is een huiself die na de dood van zijn ‘bazin’ naar een ander gezin verhuist. Het is een flinke tocht en wanneer hij in het huis aankomt is hij een beetje teleurgesteld. Zijn nieuwe baasje is een jong meisje die ontzettend rommelig is en een heel ander persoon is dan Angus vorige baas. Hij besluit zich eerst te verstoppen en telkens wanneer Alex weg is haar troep op te ruimen. Uiteindelijk ontdekt Alex dat er iets in haar kamertje schuilt en kan Angus zich niet langer verborgen houden.

Na een tijdje beginnen de vader en broer van Alex zich raar te gedragen. En het wordt steeds vreemder! Het blijkt dat er een vloek op de mannelijke lijn van de familie rust en Angus is degene die de vloek kan verbreken. Een reis naar een andere wereld is daarvoor nodig. Met de nodige gevaren.

Mening

Het boek wordt in verschillende formats verteld. Dagboekfragmenten van Alex en Angus, brieven, chatberichtjes, krantenartikelen etc. Dit leest niet makkelijk en hierdoor was mijn focus constant weg. Ik kan mij voorstellen dat dit voor kinderen helemaal verwarrend kan zijn. Normaliter vind ik deze manier van een kinderboek brengen ontzettend leuk. En over het algemeen leest dit voor kinderen heel prettig. In het geval van dit boek denk ik dat de inhoud van de tekst ervoor zorgde dat het te verwarrend was.

Ook kwam ik bepaald taalgebruik tegen wat ik absoluut niet in een kinderboek vind horen. Ik kan het, terwijl ik deze recensie schrijf, niet terugvinden, maar tijdens het lezen kwam ik het tegen. Vloeken horen niet in kinderboeken is mijn mening!

Ik moet bekennen dat ik meer had verwacht van dit boek. Ik had een wonderlijk, magisch sprookjesverhaal verwacht waar ik mijzelf helemaal in kon leven. Dat lukte mij helaas niet.

Informatie

De huiself – Bruce Coville

Van Holkema & Warendorf uitgeverij

Hardcover, 248 pagina’s

ISBN: 9789000373789

Prijs: €12,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij bijvoorbeeld Paagman (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge