Follow:
boeken, kids, winactie

Mo’s Daughters, boeken voor ieder meisje! Met winactie!

mo's daughters

Veel kinderboeken staan vol met ouderwetse clichés, zeker voor meisjes. Als jij ook weleens Jip en Janneke omwisselt tijdens het voorlezen, en het stuk over ‘mama in de keuken’ toch maar overslaat…dan zijn de boeken van Mo’s Daughters echt iets voor jou!

Wij leven in een wereld waarin vrouwen steeds meer gelijk worden gezien als mannen. Toch valt er nog best wel wat te winnen op dat vlak. Daarom werd ik ook heel blij toen ik hoorde over Mo’s Daughters. Een serie boeken met meisjes in de hoofdrol die stoer zijn, nieuwsgierig, ondernemend en slim. Boekjes om voor te lezen aan meisjes, en vanaf een bepaalde leeftijd ook ideaal om zelf te lezen.

Mo’s Daughters

mo's daughters

Mo’s Daughters brengt verhalen voor meisjes om te laten zien dat ze net zo stoer en slim kunnen zijn als ze willen zijn. Elk personage heeft een eigen karaktereigenschap en beleeft mooie avonturen.

Bij Mo’s Daughters gebruiken wij woord en beeld om meisjes groter te maken! Wij brengen meisjes rolmodellen en verhalen die niet de traditionele stereotypes verkopen, maar die meisjes zichzelf laten zijn en het beste in hen naar boven haalt. In onze boeken spelen meisjes de hoofdrol, ze gaan er zelf op uit en zijn zelfredzaam. Ze zijn nieuwsgierig, niet angstig, en verkennen de wereld op hun eigen manier. En ze zien er uit als gewone kinderen. Bij ons geen gekke proporties, onmogelijk dunne middeltjes, geen wimpers tot aan de hemel, geen hotpants of strakke pakjes.

mo's daughters

Zelf heb ik twee meiden (en een jongen) en ik ben blij dat ze weten dat ze mogen zijn wie ze willen zijn. Ze mogen zelfstandig leren zijn en hier zeker in staan. Toch is het soms best moeilijk om ze dat gevoel mee te geven. Vrouwen en meisjes moeten zich misschien nog wel meer bewijzen dan mannen/jongens. De boeken van Mo’s Daughters laten meisjes al op jonge leeftijd zien dat ze er mogen zijn!

De personages

Wies

mo's daughters

Onafhankelijk, leergierig en ze stelt de hele dag vragen: Wies. Deze nieuwsgierige, heerlijk eigenwijze peuter laat zich niet zomaar wat wijs maken. En al helemaal niet als ze vindt dat ze gelijk heeft. Hoezo kun je niet in een pyjama naar school? Wie heeft dat bedacht? En je kunt toch best een dolfijn als huisdier hebben? Of toch niet?

Wies wil de wetmatigheden van de wereld ontdekken, kijken wat er gebeurt als ze over grenzen gaat, doen wat niet ‘mag’ of ‘kan’. Haar wereld bestaat uit mogelijkheden en zeker niet uit beperkingen. In korte en bondige verhalen op rijm inspireert Wies hopelijk een heleboel peuters (en volwassenen) om altijd waarom-vragen te blijven stellen…

Mila

mo's daughters

Ze is nieuwsgierig naar alles om haar heen, en ze beleeft het ene na het andere avontuur, gewoon thuis, of in de tuin: Mila. Vol lef, samen met hond Roef (die ietsje minder lef heeft) stapt ze af op het onbekende. Of het nu de donkere zolder is waar ze eigenlijk niet mag komen, of het wildbegroeide achterste stuk van de tuin. En na ieder avontuur maakt ze de wereld een beetje mooier met haar prachtige plakboeken.

Mila laat kinderen zien dat het avontuur letterlijk voor het oprapen ligt. In ieder hoekje en gaatje van het huis, de tuin, de wereld, is er een avontuur te beleven, als je goed om je heen kijkt. En dat anderen helpen een onderdeel is van avontuur. Hopelijk inspireert Mila ook om deze avonturen op een of andere manier vast te leggen, in een plakboek of schriftje.

Maan
mo's daughters

Ze is slim, daadkrachtig, energiek, vindingrijk, handig en gek op de natuur: Maan. Deze globetrotter reist al dromend samen met haar eend de hele wereld rond. En ze is altijd op zoek naar nieuwe ontmoetingen en belevenissen. ’s Morgens wordt ze hongerig wakker met een handjevol zaden als souvenir en kijkt ze al reikhalzend uit naar de volgende reis.

Maan neemt kinderen mee naar een andere wereld. Zij laat zien hoe gaaf het is als je nieuwe culturen en andere mensen ontmoet. En dat je zuinig moet zijn op de natuur. Al reizend komt zij er ook achter dat iedere bestemming weliswaar uniek is, maar dat het belang van vriendschap, familie, liefde en leren omgaan met ups en downs eigenlijk overal hetzelfde is.

Super Suus

mo's daughters

Ze is eerlijk, sportief, kan uren alleen spelen op de boerderij van haar ouders, heeft een enorm gevoel voor rechtvaardigheid, kan heel goed ruiken: Suus. Ze gaat net naar groep 3, samen met haar twee beste vrienden Mick en Robin. En dat was al best spannend, maar ineens staat haar wereld (soms letterlijk) op de kop als blijkt dat ze een superheld is, en kan vliegen met haar step. Met haar neus ruikt ze onraad en gaat er zonder twijfels recht op af: hier is SuperSuus!

Meisjes zijn net zo goed superhelden en het werd tijd dat er meer boeken over geschreven werden. Suus laat zien dat je mensen kunt helpen en voor rechtvaardigheid kunt strijden met slim nadenken, kordaat handelen en ja, superpowers. En dat alles doet ze met een goede dosis humor en compassie.

Cato

mo's daughters

Ze is inventief, creatief, slim en opmerkzaam: Cato. Met een (bijna) wetenschappelijke aanpak weet ze grote raadsels op te lossen. Nieuwsgierig naar hoe dingen nu precies werken, en hoe je dat dan ook WEET, bedenkt ze allerlei experimenten. En gelukkig heeft ze haar langharige cavia Poema bij zich om af en toe even te overleggen, of te gebruiken in haar ‘onderzoek’.

Zonder hokjes

Deze boekjes bevatten verhalen waarin geen ‘hokjes’ zijn. Stoere, slimme en nieuwsgierige meisjes beleven mooie en spannende verhalen en kunnen een mooi rolmodel zijn voor alle meisjes (en ook jongens natuurlijk).

Alle boeken bevatten leuke en vooral mooie illustraties en zijn ontzettend leuk om voor te lezen!

De boeken van Mo’s Daughters zijn verkrijgbaar op de site van Mo’s Daughters, bij Bol.com en bij je boekhandel.

Winactie!

11 Oktober is het wereld-meisjes dag en daarom mag ik namens Mo’s Daughters iemand kennis laten maken met deze gave boeken! Wil jij kans maken op deze gave boekjes??

 • Laat een reactie achter onder deze blog met een geldig emailadres
 • Volg Mo’s Daughters op Instagram of Facebook

Niet verplicht, maar als je deze actie deelt op Social Media en mij (hillybillybeauty) hierin tagged, dan stop ik je naam een keer extra in de hoge hoed en maak je extra kans op deze prijs!

Je kan meedoen t/m 18 oktober! Succes!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

31 Comments

 • Reply Marange

  Heel gaaf. Ik die graag mee

  oktober 11, 2019 at 08:12
 • Reply Anja

  Kijk, dit is even leuk. Girlpower!!

  oktober 11, 2019 at 08:38
 • Reply Miranda

  Ik doe graag mee!

  oktober 11, 2019 at 08:39
 • Reply Debby

  Wat leuk, een heel andere serie boekjes, ik loot graag mee voor mijn jongste kleindochter van 3. Dan kunnen haar grote zussen ze gezellig aan haar voorlezen

  oktober 11, 2019 at 08:44
 • Reply Daphne

  Ik loot graag mee. Heel gaaf voor in de nieuwe boekenkast op onze Sbo school in Amsterdam. Wij stimuleren de kinderen om te lezen. Ze mogen de boeken ook thuis lezen! Mooi voor de meisjes om een rolmodel te hebben.

  oktober 11, 2019 at 08:50
 • Reply Bep H

  ERg mooie boeken, ik doe graag mee

  oktober 11, 2019 at 08:53
 • Reply Martine Pietersma

  Ooh ja, heel graag voor mijn mooie stoere, maar ook best wel meisje meisje dat heel veel boeken saai of voor baby’s vindt Haar grote broer zou dit ook wel leuk vinden…

  oktober 11, 2019 at 08:53
  • Reply Janet Oostenbrink

   Wat een gave actie!! Wij doen heel graag mee voor onze stoere dame!

   oktober 11, 2019 at 11:25
 • Reply Jitske Kingma Postma

  Dit is helemaal in mijn straatje. Ook ik wil als mama dat mijn 12 jarige en 3 jarige dochter zelfstandig en stoer opgroeien. Je pagina geliked op Fb en Instagram. Deze actie gedeeld op Facebook.

  oktober 11, 2019 at 09:06
  • Reply Dionne van der Kooij

   Geweldig! Past helemaal bij onze enige dochter. Alles hier thuis is stoer van haar broers, maar eigenlijk is zij de stoerste van allemaal!!

   oktober 11, 2019 at 09:44
  • Reply hillybillybeauty

   Hi, ik heb jou een aantal dagen geleden een mail gestuurd dat je deze winactie hebt gewonnen. Tot dusver geen reactie. Mocht ik voor morgenmiddag 15:00 geen mail terug hebb en zal ik een andere winnaar kiezen. Groetjes Hilde

   oktober 27, 2019 at 11:19
 • Reply Marleen Dalhuisen

  Klinkt goed, die boekenserie. Ik zou ze graag winnen voor mijn kleuterdochter en peutezoon, én voor de gastkinderen die bij ons thuis komen.

  oktober 11, 2019 at 09:25
 • Reply Lisanne

  Ik doe heel graag mee. Wij zijn echte boekenwurmen en mijn meisje kan wel wat stoere rolmodellen gebruiken!

  oktober 11, 2019 at 09:28
 • Reply Ilse vierhout

  Wat mooi! Ik loot heel graag mee!

  oktober 11, 2019 at 09:52
 • Reply Majonne Twigt

  Wat een geweldige serie voor mijn dochters! Ik doe graag mee.

  oktober 11, 2019 at 10:05
 • Reply Ilona de Kok

  Dit lijkt me heerlijk om voor te lezen aan de onzekere meiden in mijn klas. Ik kende deze boeken nog niet, maar ze lijken me erg gaaf!

  oktober 11, 2019 at 10:06
 • Reply Marian B

  Het klopt dat er de hoofdrol in kinderboeken minder vaak voor meisjes is weggelegd en dat de meeste boeken vol staan met stereotype karakters. Ik heb een ondeugend, nieuwsgierig, en avontuurlijk meisje met nu al een sterk karakter dat zich niet in een hokje laat plaatsen. Deze boekjes maken mij erg nieuwsgierig, ik zou ze graag samen (voor)lezen met mijn dochtertje.

  oktober 11, 2019 at 10:29
 • Reply Saskia

  Deze boeken kijken me heel erg leuk. Ik maak dan ook graag kans om deze boekjes te kunnen voorlezen binnenkort.

  oktober 11, 2019 at 11:01
 • Reply Vera

  Leuk deze boekjes! Een stuk beter dan alleen stoere jongens… mijn oudste dochter zou hier erg blij mee zijn.

  oktober 11, 2019 at 11:32
 • Reply Patricia

  Wat een super gave winactie. Ik maak hier heel graag kans op voor mijn kleine meisje. Ze houdt er van voorgelezen te worden en wat is weer dan leuker dan boekjes over echte meisjes.
  We vinden het heel belangrijk dat ze opgroeit tot een zelfstandige jonge vrouw die weet dat ze zichzelf mag zijn. Ook zou het ideaal zijn om uit te lenen aan mijn nichtje. Die kan inmiddels zelf lezen, en kan zeker wel wat extra zelfvertrouwen gebruiken. Die mag leren dat ze prima is zoals ze is

  oktober 11, 2019 at 11:44
 • Reply Renneke Bogerd

  Leuke boekjes, deel ze graag met mijn kleindochter. Aan de voorwaarden voldaan.

  oktober 11, 2019 at 11:49
 • Reply Marianne

  Leuk!!

  oktober 11, 2019 at 16:30
 • Reply Jolanda

  Wat een bijzondere serie! Ik hoop dat ik daar samen met mijn dochter van mag gaan genieten.

  oktober 11, 2019 at 16:59
 • Reply Chantal

  Gave boekjes! Leuk voor in mn klasje

  oktober 11, 2019 at 19:28
 • Reply Bianca

  Wat klinken deze boeken mooi, had ze vroeger graag zelf gehad. Als biebmoeder op de school van mijn heren zou ik over deze boeken graag een paar boekenpromoties houden.
  Dus ja, ik doe heel graag mee!!

  oktober 11, 2019 at 20:26
 • Reply Sandra beekman

  Lijkt mij heel leuk deze boekjes voor mijn kleine leesmonster

  oktober 11, 2019 at 21:49
 • Reply Kim

  Wauw wat een geweldige actie! In eerste instantie doe ik graag mee voor mijn dochter, maar ik zou de boeken zeker ook voorlezen in mijn klas (2de lj, groep 4). Want ook daar zitten best wel stoere meisjes.

  oktober 11, 2019 at 22:51
 • Reply Tess Van Deynse

  Als meisje geboren, maar ik voel mijn hele leven een tomboy. Zoals een voorkeur voor broeken en sneakers, omdat het gemakkelijk. Rokjes, hakjes, juwelen haat ik want dat voelt niet comfortabel aan. Kappers, wellness en nagelstudio’s noem ik geen ontspanning, want dat is te veel stilzitten en liggen.

  Niet begrijpelijk voor veel mensen, omdat ik daartegen vecht. Zeker als mijn assertiviteit en directheid, bij veel mensen agressief overkomt. Terwijl echte jongens die zich zo gedragen, proficiat wensen en bij niet.

  Het hatelijkst zijn feestjes, omdat mensen commentaar hebben van wat ik op mijn bord schep, terwijl anderen even veel nemen als ik en dat niet krijgen. En tegen hem zeg: Hou op, je doet het zelf ook.

  oktober 12, 2019 at 07:39
 • Reply Marjolein

  Deze zou ik heel graag winnen voor de bibliotheek op mijn multiculturele basisschool! Zo belangrijk dat kinderen leren dat zij zichzelf mogen zijn. Met ruim 50 nationaliteiten en gezinnen van zeer diverse sociaal economische achtergronden vertegenwoordigt onze populatie het toppunt van diversiteit. Deze boekenserie sluit perfect aan. Ik duim 😉

  oktober 12, 2019 at 09:26
 • Reply Maureen

  Ik doe heel graag mee aan deze actie!!
  Dit zijn écht boekjes voor mijn nichtjes!! Mijn dochter is al ouder maar weet zeker dat ze deze boekjes ook nog zou gaan lezen of voorlezen aan de nichtjes!!

  oktober 12, 2019 at 11:28
 • Reply Marita

  wat een leuke boekjes,ik doe graag mee voor mijn kleine en voor die van mijn schoonzus

  oktober 13, 2019 at 09:14
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge