Follow:
boeken

Corine Hartman – In vrije val

Heb jij soms ook dat je de synopsis van een boek leest en je niet meer kan herinneren of je het verhaal hebt gelezen? Dat overkwam mij een paar minuten geleden. Ik pakte dit boek om, eindelijk, mijn recensie te schrijven. Er ligt namelijk een flinke stapel gelezen boeken waar ik nog voor deze blog een recensie voor moet schrijven. Aangezien dit boek op ‘de gelezen stapel’ lag wist ik dat ik het boek gelezen had. Maar de synopsis liet bij mij niet meteen een belletje rinkelen. Oeps, dat is niet een heel goed teken ben ik bang…..

Synopsis ‘In vrije val’

Faye van Laar krijgt de mogelijkheid een eigen leven te leiden, los van de psychiatrische inrichting Groot Loenen. Vol enthousiasme begint ze aan het opknappen van haar nieuwe huisje op het landgoed van de instelling.

Dan kruist Mika Priens haar pad, een ex-militair met PTSS die zijn vrouw en kind zou hebben vermoord. Hij overtuigt Faye van zijn onschuld en ze besluit hem te helpen. Samen met Lisa, een medepatiënt, gaat Faye op onderzoek uit, waarbij ze stuiten op de onverklaarbare dood van enkele oud-collega’s van Mika. Heeft Mika hiermee te maken? En is hij echt onschuldig? Of is hij door experimentele behandelingen zijn realiteitszin kwijtgeraakt en een moordenaar geworden?

Samenvatting

In Vrije Val volgen we Faye die eindelijk de mogelijkheid krijgt zelfstandig te gaan wonen. Alhoewel zelfstandig een groot woord is aangezien ze in een huisje vlakbij de psychiatrische inrichting gaat wonen en nog geregeld in haar oude kamertje slaapt. Wanneer zij Mika ontmoet tijdens een wandeling neemt het verhaal van Mika haar in beslag. Hij is op de vlucht omdat hij zijn vrouw en kindje zou hebben vermoord. Hij beweert onschuldig te zijn en Faye geeft hem het voordeel van de twijfel. Wat is er allemaal waar en wat niet?

Ik vond het lastig om in het verhaal te komen. Het personage Faye heeft de neiging van de hak op de tak te springen en dit vond ik als lezer niet prettig.

We volgen ook een verhaallijn over oud-collega’s van Mika die onder raadselachtige omstandigheden zouden zijn overleden. Ook hier wil Faye het fijne van weten en besluit samen met Lisa, die zij ziet als een zus, en een oude vriend te achterhalen wat hier allemaal over in de doofpot is gestopt. Dit blijkt geen makkelijke missie en tevens erg gevaarlijk.

Conclusie

Nadat ik wat recensie had gelezen kwam het verhaal weer stukje bij beetje terug in mijn herinnering. Ik weet dat ik sommige passages niet heel geloofwaardig vond en het feit dat ik mij amper meer iets kon herinneren van het verhaal zijn de personages ook niet blijven hangen. Deze thriller leest prima weg, ideaal voor tussendoor, maar ik vond het geen thriller die mij een ‘wow’ effect bezorgde.

Informatie

In vrije val – Corine Hartman

Uitgeverij Cargo

Paperback, 400 pagina’s

ISBN: 9789403190006

Prijs: €20,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online oa bij Paagman (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge