Follow:
boeken, kids

De meester is een vampierrat! – Pamela Butchart

demeesteriseenvampier

‘Bij het maken van dit boek werd niemand door een vampier gebeten.’

Een boek wat vol humor zit, geen ingewikkelde thema’s, herkenbare grappige situaties en leuke tekeningen. Dat is in één zin een perfecte omschrijving voor dit super leuke boek. Ideaal voor kinderen die nog niet zo heel veel zelf lezen en waarbij het lezen gestimuleerd mag worden. Door de leuke tekeningen die perfect aansluiten bij het verhaal leest dit boek als een trein!

Synopsis ‘De meester is een vampierrat!’

Izzy en haar vrienden zijn in SHOCK als ze de nieuwe schooldirecteur zien. Hij heeft zwart haar en is heel bleek. Ze horen hem sissende geluiden maken. En in het zonlicht wordt hij knalrood. Als ze ontdekken dat hij ook een zwarte cape draagt, weten ze het zeker: de meester is een vampierrat. En met zijn leger van ratten is hij van plan de hele school over te nemen. IEEEEUW WEGWEZEN!

demeesteriseenvampier

Izzy, Jodi, Zach en Maisie nemen je mee op avontuur in dit grappige verhaal. Het raadsel op te lossen rondom de nieuwe schooldirecteur. Zo vragen de vrienden zich af wat er eigenlijk met de oude directeur is gebeurd. Waar is hij gebleven?

Het boek leest voor kinderen heel makkelijk en op een voor hun logische manier. De 4 vrienden komen in de meest grappige en bizarre situaties terecht waarin kinderen zich heel goed kunnen inleven. Hierdoor zullen zij tijdens het lezen veel plezier beleven en zichzelf verplaatsen in de personages. Ook voor volwassenen is dit een heel leuk boek om voor te lezen!

Het verhaal speelt zich voornamelijk af op school. Dit maakt dit boek ook een perfect voorleesboek voor in de klas. De klas zal aan de lippen van de leerkracht hangen om te horen hoe het verhaal zich ontrafelt. Want natuurlijk kloppen alle theorieën van de vrienden van geen kant en is er een logische verklaring voor alles. Maar de weg daarnaartoe is fantastisch beschreven.

De vormgeving van het boek is pakkend. Neon-oranje cover, een pakkende afbeelding voorop, en in het boek ontzettend veel leuke zwart wit illustraties die het verhaal extra aanvullen. Ook de tekst springt in het oog door bepaalde woorden in een ander lettertype en andere grootte.

demeesteriseenvampier

demeesteriseenvampier

Pamela Butchart heeft echt een hele vlotte en leuke manier van schrijven waardoor het boek zeker herlezen gaat worden bij ons thuis. De grapjes en situaties vond Thomas ontzettend leuk en hij vond het dan ook jammer dat het boek alweer uit was. Een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 8.

Informatie

De meester is een vampierrat – Pamela Butchart

Uitgeverij Holland

Hardcover, 240 pagina’s

ISBN: 9789025114480

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge