Follow:
boeken

De moordput – Mick Finlay

De moordput

Arrowood is back! Hou je van mysterie, oud Engeland en een wat norse detective? Dan is de serie Arrowood écht iets voor jou! In dit tweede deel gaan Arrowood en Barnett weer op onderzoek uit om een nieuwe zaak op te lossen. Zullen zij nu eindelijk net zo geroemd worden als die arrogante Sherlock Holmes?

Achterflaptekst ‘De Moordput’

De rijke Londenaren gaan naar Sherlock Holmes. De rest gaat naar Arrowood.

1896. Sherlock Holmes heeft opnieuw de kranten gehaald door allerlei mysterieuze zaken op te lossen voor rijke Londenaren. Maar te midden van de arbeiderswoningen in Zuid-Londen houdt William Arrowood zich bezig met veel duisterdere, gewelddadigere en minder goedbetaalde zaken.

Arrowood is, naar eigen zeggen, zonder twijfel de betere detective, dus wanneer Mr en Mrs Barclay hem op het hart drukken hun ontvoerde dochter Birdie terug te vinden, is hij ervan overtuigd dat hij en zijn assistent dat zo voor elkaar hebben. Maar deze ogenschijnlijk eenvoudige zaak met één vermist persoon verandert algauw in een grootschalig moordonderzoek. Ver weg van de chique wijken is Arrowoods Londen er een van onverbiddelijke wreedheid, waar het kwaad erop wacht ontmaskerd te worden…

De moordput

Samenvatting

In dit nieuwe deel werken de twee detectives weer aan een nieuwe zaak. De wisselwerking tussen de twee mannen is wederom weer geniaal neergezet. Humor en sarcasme komen ruimschoots aan bod en werkt perfect voor de twee personages.

Wanneer Arrowood en Barnett gaan aan de slag met de nieuwe zaak met het idee dat dit geen moeilijke zaak zal zijn. Toch merken de twee dat tijdens het gesprek met de ouders van de vermiste Birdie niet alle waarheden worden verteld. Arrowood heeft zeer veel mensenkennis en een scherp oog.

Birdie is een jonge vrouw met een verstandelijke beperking die getrouwd is met een boer. Het huwelijk is op een dubieuze wijze tot stand gekomen en de ouders van Birdie beweren dat elk contact met hun dochter wordt tegengehouden door de echtgenoot en zijn familie. Arrowood en Barnett gaan op onderzoek uit bij de boerderij waar Birdie zou wonen en komen tijdens het bezoek nog een ander mysterieus persoon tegen die nog meer bijzonderheden vertelt…

De moordput

Conclusie

De schrijfstijl van Finlay is beeldend en goed onderbouwt. Je ziet als het ware Arrowood en Barnett door de donkere straatjes van Londen lopen, hun zaak besprekend. Het verhaal heeft een rustig tempo en er wordt veel aandacht besteed aan diepgang van het verhaal. Hierdoor leef je je als lezer helemaal in en laat het verhaal je niet los. Give me more Arrowood!

Informatie

De Moordput – Mick Finlay

Uitgeverij HarperCollins

Paperback, 448 pagina’s

ISBN: 9789402702644

Prijs: €18,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge