Follow:
boeken, kids

Cadeautip: Guinness World Records 2022

Bij ons thuis is Thomas degene die constant op internet naar informatie loopt te speuren. Vanmorgen kreeg ik nog YouTube filmpjes onder mijn neus gedrukt: “Kijk mam! Deze ijsrots lijkt boven water niet heel groot, maar kijk eens hoe groot het onder water is?!” Ook komt hij regelmatig met ‘weetjes’ over planeten, en informatie die je in het Guinness World Records boek zou kunnen terugvinden. Het nieuwste deel was dan ook een perfect boek voor Thomas. Urenlang kan hij er gefocust doorheen bladeren en stukjes lezen. Want dit soort informatie vindt hij echt fantastisch!

Guinness World Records 2022

Als kind vond ik dit soort boeken ook altijd leuk om in te kijken. Mijn oom had deze boeken allemaal en als wij bij opa en oma waren konden we altijd bladeren in de boeken vol informatie. Ik vond vooral ‘de langste mens’ en ‘de persoon met de langste haren’ en dat soort informatie erg leuk. Terwijl mijn broertje weer de sportprestaties interessant vond. Als kind neem je deze informatie tot je en vertel je dit weer door aan je vriendjes en vriendinnetjes. Want dat zijn leuke weetjes om te vertellen!

Het leuke aan dit boek is dat er vaak ook hele grappige records in staan. Waarbij je denkt: ‘Wie verzint zoiets?’. Maar juist dat maakt dit boek zo ontzettend boeiend. Er staat zoveel in?! Heel veel interessante informatie waar je kind ook echt wat van leert. Maar ook heel veel onzinnige dingen die gewoon heel leuk zijn om te lezen. Want waar lees je anders welke persoon de meeste aardappelpuree binnen 1 minuut heeft gegeten? Of wie de grootste verzameling Mickey Mouse memorabilia heeft? Niet belangrijk, maar wel heel erg leuk om te weten.

Dit geweldige boek, bomvol foto’s en weetjes, heeft dan ook een prominente plek op Thomas zijn kamer. Vaak pakt hij het er even bij en begint er weer in te bladeren. De records over Pokémon en games zijn de favoriete items voor hem om te bekijken en lezen. Wanneer er vriendjes komen spelen vertelt hij vol trots over de records die hij uit het boek heeft gelezen. Pakt natuurlijk het boek erbij om te laten zien wat voor world records er nog meer in het boek staan.

Een boek als het Guinness World Records is echt een geweldig boek voor kinderen die nieuwsgierig zijn en het leuk vinden om dit soort, soms bizarre, records te ontdekken.

Informatie

Guinness World Records 2022

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 256 pagina’s

ISBN: 9789026154782

Prijs: €25,00

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online.

Liefs Hilde

** ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge