Follow:
boeken

Een onmogelijke keuze – Clare Mackintosh

Een boek wat je zo pakt dat je het niet kan wegleggen, dat had ik in de vakantie met dit boek. Een knalgele cover, de titel pakkend op de voorkant, een boek wat in het oog springt. Dit verhaal leest zo bijzonder, iets wat ik met een ander boek nog niet eerder heb gehad. Je leest namelijk vanuit 2 verhaallijnen die door de keuze van de hoofdpersonages aan het begin van het verhaal, totaal anders lopen. ‘Hoe zou je leven zijn gegaan wanneer je een bepaalde keuze anders had genomen?’. Soms wat verwarrend, maar geniaal geschreven!

Synopsis

Hoe kun je ooit weten of je het juiste besluit hebt genomen?

Pip en Max hebben een gelukkig huwelijk. Wanneer hun zoontje Dylan ongeneeslijk ziek wordt vechten ze voor zijn leven, maar ze komen uiteindelijk voor de moeilijkste beslissing van hun leven te staan…

Pip wil de behandeling stoppen.

Max wil deze voortzetten.

Een onmogelijke keuze.

Stel dat je het op dat moment niet eens wordt. Wat dan? Dit verhaal vertelt hun levens zoals ze hadden kunnen zijn.

Samenvatting

Je leest het verhaal vanuit 3 perspectieven. Het verhaal van Leila, de behandelend arts, laat zien hoe moeilijk het ook voor een specialist is om dit soort ervaringen te hebben. Ze ziet de struggles van beide ouders, zie het verdriet en wil ook het beste voor het kind. Ook leer je Leila haar persoonlijke verhaal kennen.

Vanuit Max, de vader van Dylan, lees je hoe het leven zou zijn gegaan wanneer de behandeling van Dylan zou worden voortgezet. Dit, ten koste van alles. Is dat het waard? Heeft Max vanuit teveel emotie gekozen?

Pip, de moeder van Dylan, kiest voor het stoppen van de behandeling. Het is een beslissing die haar ontzettend veel pijn doet, maar waarvan ze weet dat het de beste keus voor Dylan is (in haar ogen). Het verdriet om Dylan, het verdriet omdat ze niet op één lijn komt met Max en dit haar huwelijk niet ten goede komt….alles wordt zo mooi en gelaagd geschreven dat het je hart breekt.

Het wisselen tussen de twee varianten van het verhaal is soms verwarrend. Ik kan dit niet tot in detail uitleggen om geen spoilers te geven, maar omdat het om dezelfde personages gaat die in de hoofdstukken soms in hele andere situaties zitten, is het van belang je hoofd er goed bij te houden.

Mening

Ik vond dit boek aangrijpend, verdrietig, mooi, pakkend en bovenal geniaal geschreven. Ondanks dat ik soms wat in de war was tijdens het lezen, vond ik de opzet verrassend. Zeker omdat het boek begint met de rechtzaak tussen Max en Pip, waardoor je meteen gegrepen bent en wilt weten wat er is gebeurd! Uiteindelijk wordt natuurlijk alles duidelijk en leef je met beide personages mee.

Clare Mackintosh heeft dit boek op een pakkende en boeiende manier geschreven!

Informatie

Een onmogelijke keuze – Clare Mackintosh

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 352 pagina’s

ISBN: 9789026150135

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge