Follow:
interieur, samenwerking

De mooiste vloeren voor in je woonkamer

Hebben jullie dat ook, dat door Covid-19 je meer thuis bent en daardoor zin krijgt om van alles te gaan veranderen in je woonkamer? In heel Nederland lijkt de klus-manie te zijn uitgebroken en willen mensen hun woning en interieur veranderen. Muren krijgen een nieuw kleurtje, meubels worden vervangen op gepimpt met leuke kussentjes en veel woonkamers worden groener gemaakt door de aanschaf van mooie planten. Sommige mensen pakken het grootser aan en vervangen keukens en badkamers. Ook een mooie nieuwe vloer, een kurkvloer bijvoorbeeld, is in trek, en ik vind het altijd heerlijk om foto’s van mooie woonkamers te bekijken. Het geeft toch een hoop inspiratie! (onze vloer hebben we tijdens de verhuizing laten liggen, maar ooit willen we wel een andere vloer).

Soorten vloeren

Er is zoveel keuze aan vloeren tegenwoordig dat het best wat tijd in beslag kan nemen voordat je je keuze hebt gemaakt. Soms zie je op een afbeelding een hele gave vloer, een laminaat vloer denk je dan, blijkt het van een heel ander materiaal te zijn! Tegenwoordig kan je een mooie klassieke uitstraling creëren met een mooie voordelige vloer. Laat je daarom goed informeren, maak een mapje met inspiratie foto’s van wat je mooi vindt en wie weet heb jij een prachtige nieuwe vloer binnenkort!

Laminaat

Ik dacht altijd dat laminaat er uitzag als een houten vloer. Niets blijkt minder waar! Je kan zelfs laminaat laten leggen wat eruitziet als een tegelvloer, zo gaaf!  Ik moet zeggen dat wij in ons nieuwe huis een tegelvloer hebben en ik daar eerst totaal geen zin in had. Ik wilde het liefst de vloer eruit en een andere vloer erin. Maar vanwege ons budget is dat er niet van gekomen. En ik wen er ook wel een beetje aan. Maar een mooie laminaatvloer vind ik nog steeds wel erg mooi!

Ik hou van dit verweerde donkere hout op de vloer. Het geeft een beetje een klassieke look waar ik erg van hou. Dit, in combinatie met mooie kleden, geeft de woonkamer heel veel warmte en sfeer ben ik van mening. Dit is nog steeds mijn meest favoriete vloer 😉

Wat je ook veel ziet tegenwoordig is visgraat stijl. Een manier van leggen wat een heel speels effect geeft. Vrienden van ons hebben nieuw laminaat op deze manier en ik moet bekennen dat ik het er toch leuker uit vind zien dan ik in eerste instantie dacht.

Laminaattegels zien er dus uit als gewone tegels. Nooit verwacht dat de foto hieronder gewoon laminaat is! Voor de woonkamer is dit wellicht iets te gedurfd, alhoewel, waarom ook niet? (voor de badkamer zou ik dit zó doen, geweldig!)

Maar misschien is dit laminaat ook wel heel gaaf in je gang of halletje? Nét even buiten je comfortzone. En laminaat is natuurlijk makkelijker te leggen dan tegels gok ik zo. Doe eens gek! 😉

Kurkvloeren

“Kurkvloeren zijn de ideale vloeren voor diegene die hoge eisen stellen aan een natuurlijke vloer met sterke, gezonde en ecologische voordelen.”

Kurkvloeren zorgen voor meer stilte, warmte en gemak bij u thuis. Ze zijn gemaakt van verschillende lagen en kunnen tegen een stootje. Het leggen van een kurkvloer kan met een eenvoudig kliksysteem, dus is niet heel moeilijk te leggen. Ik kan mij herinneren dat kurkvloeren vroeger ontzettend hip waren, en deze trend schijnt weer helemaal terug te komen. Maar wat moet je je voorstellen bij een kurkvloer?

Zoals je kan zien lijkt het net op gewoon laminaat:

Dit ziet er toch ook best heel mooi uit! Maar je hebt natuurlijk ook gewoon een kurkvloer zoals je ‘denkt’ dat een kurkvloer er uit zou zien:

Dit zou trouwens ook wel heel erg gaaf zijn om op een muurtje te bevestigen voor een extra natuurlijke look. Soms is het ook een beetje out of the box denken om te kijken wat mooi zou staan in jouw woning. Een beetje rondneuzen is altijd leuk natuurlijk, en nu je extra veel thuis zit doe je dat misschien meer. Ik ben benieuwd of jullie nog dingen in huis hebben veranderd de afgelopen periode?! Bij ons zijn er in ieder geval meer planten in huis gekomen, en we zitten eraan te denken om over niet al te lange tijd de wc’s aan te pakken. En de vloer, eerst even sparen 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Ceramicavloeren

  Interessant artikel om te lezen! Ik had persoonlijk nog nooit gehoord van een kurkvloer. Wij vinden een keramische vloer ook erg mooi. Dit geeft een gaaf effect aan de keuken en badkamer.

  Met vriendelijke groet,

  Carla
  Ceramicavloeren onlangs geplaatst…Waarom kiezen voor een keramische vloertegel?My Profile

  november 17, 2021 at 11:52
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge