Follow:
lifestyle, samenwerking

Inspiratie voor gezellige sfeerverlichting

Ik heb het al vaker over verlichting gehad op mijn blog. Ik vind dit namelijk zelf het lastigste in het stylen van je huis en tuin. Ik zie zoveel inspiratie om mij heen dat ik vaak overweldigd raak. En dan heb je ook nog, in mijn geval, met een partner te maken die qua stijl soms totaal het tegenovergestelde mooi vindt dan ik in eerste instantie voorstelde. Best lastig dus! Ik heb inmiddels een hoop inspiratie verzameld, en wellicht inspireert het jou ook!

Tuinverlichting

Gelukkig zijn mijn man en ik het er wel over eens dat we solar tuinlampen willen in onze tuin. We hebben bij ons nieuwe huis, waar we sinds mei wonen, een veel grotere tuin tot onze beschikking. We hebben ons tijdens de verhuizing eerst gefocust op de beplanting en het meubilair. We wilden natuurlijk tijdens de zomermaanden wel genieten van onze tuin. Tegen de tijd dat het donker werd voldeed een kaarsje ook nog prima. Nu kom ik na mijn werk geregeld thuis in het pikkedonker. Dan zijn tuinlampen geen overbodige luxe. Nu is het alleen nog een dilemma welke het gaan worden. Ik hou van klassiek, Andries van modern…..tja, dat wordt nog lastig 😉

Ik vind dit soort solar lampen echt geweldig. Sfeervol en sierlijk, helemaal mijn stijl! En als ik Andries de vrije keus zou geven staan dit soort lampen binnen no time in de tuin.

Tot het moment dat we een keuze hebben gemaakt (mijn keuze dus ;-)) zullen we dus nog even moeten wachten. Maar ik gok dat hij er niet al te lang mee wil wachten en dan valt de keuze toch meestal richting mijn kant….yes!

Sfeerverlichting in kinderkamers

Heb je, net als ik, een kind wat bang is in het donker? Dan heb ik de gouden tip! Wij hebben bij Thomas de oplossing gevonden. Nou eigenlijk moet ik mijn vader de credits geven, die kwam met dit idee. Onder het bed van Thomas heeft hij, mijn vader dus, ledstrips bevestigd. Natuurlijk een multicolor variant want er moet natuurlijk wel een leuk effect zijn. Elke avond als Thomas naar bed gaat zet hij zelf zijn lampjes aan en beginnen er lampjes in diverse kleurtjes te branden. Het geeft een rustig effect en hij is niet meer bang. Ideaal!

Ok, het nachtlampje moet vaak ook nog aan, maar die valt na verloop van tijd zelf uit. Als hij maar slaapt 😉

Sfeerverlichting in de badkamer

Hebben jullie dat ook, dat wanneer je gaat douchen je een warm sfeertje wil in de badkamer? Ik hou van het momentje voor mijzelf in de badkamer. Ik dim de lampen zodat er een heel gezellig sfeertje ontstaat, zet soms zachtjes een muziekje op en ga heerlijk douchen, crèmes smeren, maskertje doen etc. Dan wil ik geen fel licht in de badkamer (warm en zacht licht is ook voordeliger als je in de spiegel kijkt in je Eva-kostuum ;-))

Verlichting achter je spiegel geeft al een heel sfeervol effect zoals je kunt zien. Het licht weerkaatst op de muur en zorgt voor een hele andere sfeer dan wanneer je spotjes rechtstreeks de ruimte in laat schijnen.

Op Pinterest vind ik echt de mooiste sfeerverlichting voor in de badkamer. Je kijkt je ogen uit!

Wij hebben spotjes bij de spiegelkastjes en dim spotjes in het plafond. Voor nu werken die prima en geven op de laagste stand, in combinatie met een kaarsje, een heel sfeervol geheel.

Sfeerverlichting woonkamer

De meest moeilijke categorie vind ik. Zeker nu wij een grote woonkamer hebben vind ik het nog erg lastig om hier de juiste sfeervolle verlichting bij te zoeken. Straks wanneer de kerstboom staat hebben wij in de hoek van de kamer, waar het nu altijd donker is, een mooie hoek met sfeerlichtjes. Maar wanneer die kerstboom weer de deur uitgaat moet ik daar toch iets anders verzinnen. Binnenkort komt ons bestelde bureau (voor de computer) en kan ik daarop wellicht een leuk sfeervol lampje neerzetten. Maar ook in onze buffetkast wil ik nog iets met verlichting. Ik ben er alleen nog niet uit wat. Wellicht zoiets?

En voor in de hoek bij het nieuwe bureau vind ik die 3 hanglampjes ook wel heel erg gaaf.

Je hoort het al, we zijn er nog niet helemaal uit. Nou weet ik dat de juiste verlichting vinden voor je huis soms wel een poosje in beslag neemt. We hebben dus geen haast, want haastige spoed is zelden goed. We kijken dus rustig rond, laten ons inspireren en gaan eerst maar even bekvechten welke solar tuinlampen er moeten komen 😉

To be continued….

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge